Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başladıktan sonra engelli raporu almanın emekliliğe etkisi!?

musberat

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlarım Merhaba şimdi demek istediğim şöyle Ben çalışıyorken sonradan engelli belgesi çıkardım. herhalde bir on yıl kadar çalışmadan sonra bu belge çıktı. şimdinin net olarak engellilerin erken emekliliği kaç yıl çalışması gerektiği konusunda bir bilgim yok fakat atıyorum 20 yıl çalışması gerekiyorsa Benim 20 yıldan bu önceki çalıştığım 10 yıl düşülerek mi hesap yapılacak

yani bu erken engelli, enekliliginden yararlanamayacagim anlamina mi geliyor,,,, ornegin 1 GÜN yaziyla bir gün normal sgk girisin olsa ondan sonra engelli kadrosunda calissan erken engelli emeklisi olaniyacak misin

musberat
Olursun vergi indirimi durumuna göre sigorta girisin 2008 öncesi ise vergi indirimi alman gerekiyor ve belirli yıl ve prim şartını tamamlanan gerekiyor yani engelin sonra veya öncesi olması farketmiyor aynı şekilde engelli statusunde çalışman veya calismaman farketmez

ben cok anlamiyorum sgk dan bagkurdan emeklilikten vs..rakamlarla konusalim 2011 eylul girisim var normal saglikli sigorta ve raporum 2019 alindi… şoyle somutlastirirsak engelliler kac yil calisip emekli oluyor ve ben kac yil sonra olabilirim yararlanir miyim bu erken emeklilikten

musberat

Maksimum 2031 yılında olursun rapor oranini yazmamissin ezbere nasıl cevap verelim daha çok erken bunlari düşünme derim benimde 6 yıl var daha hayırlısıyla

rapor, oraniyla, degisiyor mu 40 oran, var, bende

ve cok erken, cok, gec kisiden, kisiye degisir arkadas bana göre çok geç belki

musberat

Evet değişiyor yüzde 40+20 yıl tekabül ediyor 4400 de prim gün sayısı 2008 de önce sigortalı ise bu şekilde internete engelli emeklilik yazıp daha detaylı bilgi alabilirsin.

yani ilk, engelsiz olarak basladigim sigorta tarihi… engelli icin hesaplanacak sigorta tarihi icin baslangic olarak kabul edilecek ayni zamanda… .dogru mu anladim

Üst Alt