Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başlamadan önce veya sonra özürlü olanlarda emeklilik..?

ÇÖNDÜR

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Merhabalar

Herkese sağlıklı ve güzel günler diliyorum

Kafama takılan bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum

1990 tarihinden bu yana sigortalıyım (Başlangıç SSK) 4500 gün prim ödemem (ilk 1800 gün bağkur - sonra 2700 SSK) var yaş 39 ve özel sektörde işe başladıktan sonra özürlü oldum işe başlamadan önce herhangi bir raporum veya özürlü dururmum yoktu. İşe başladıktan 2 yıl sonra 1. dereceden özürlü raporu alıp vergi indiriminden yararlanmaya başladım . Hala özel sektör çalışanıyım

Ali Tezelin yazısında belirttiği sonradan özürlü olanlarda emeklilik durumuna mı giriyorum yoksa şu an erken emeklilik hakkım var mı? Yani kafamı karıştıran durum işe başladıktan önce veya sonra özürlü olma durumu? Konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim

Teşekkürler
Syg

1.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre Erken emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz. Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun. Özel sektörde çalışıyor olmanız dolayısı ile hemen emekli olmanızı tavsiye ediyorum.Çalışma hayatında zorlanmıyor iseniz erken emekli olduktan sonra çalışma hayatına tekrar atılıp hem emekli maaşınızı hemde SGDP ödeyerek çalışarak hak ettiğiniz maaşınızı alırsınız.

İlker Bey merhaba

Teşekkürler

Yanıtınızdan anladığım benim durumumda olanların özel sektör çalışnaları sonradan özürlü statüsünde kadul edilmediğini anlıyorum.

Emekli olduğumuzda emekli ikramiyesi de alabiliyoruz değil mi? Yıl X Brüt maaş

Bu arada şimdi fark ettim bende mersinden yazıyorum mersinliyim

tekrar teşekkürler kolay gelsin

işe başlar iken sağlam ama ilerleyen yıllarda engelli olan ssklı çalışanlar için 2 emeklilik türü vardır.Birisi malulen emeklilik ötesi ise vergi ind. hakkı ile erken emeklilik.
Siz vergi ind. hakkı almışsınız gün ve prim ödemeniz yeterli bence hemen emekli olmak için kuruma müracaat edin. Tabiki ikramiye alacaksınız şimdi ilk yapmanız gereken sgk ya emekli olup olamayacağınızı yazılı olarak sormak ve cevap almak bu cevap emekli olabilirsiniz olacak o belgeyi işverene vereceksiniz iş veren çıkışınızı yapacak kuruma gidip emekli olmak için müracaat edeceksiniz.
Bu arada mersinde neredesiniz.?

ilker bey merhaba

kusura bakmayın lütfen araya bayram da girince size yanıt vermekte geciktim. Öncelikle bilgilnedirmeler için çok teşekkürler

mersin merkezde oturuyorum cumhuriyet mah. Siz mersinde neredesiniz?

iyi günler dilerim

Evet bende Mersin merkez deyim Akbelen de oturuyorum...

Üst Alt