Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başlayacağım. Vergi indirimi için ne yapmalıyım?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
26
Merhaba arkadaşlar.İşe başlamayı düşünüyorum.ancak iş hayatı konusunda fazla tecrübem yok.Sanırım biraz desteğinize ihtiyacım olacak. 1993 yılından sadece 10 günlük sigorta başlangıcım var.Sitede vergi indirimi konusunda sürekli paylaşımlar yapılıyor ve ben de merak edip araştırmak istedim.Doğal olarak pek birşey anlayamadım..Görüştüğüm işyerleri bana vergi indirim belgesinden hiç bahsetmediler.Sadece kimlik bilgileri ve ikametgah istediler.Bu durumda vergi indirim konusunda bana düşen görev nedir ve işe başlama konusunda bilmem gereken başka neler var ?

Sevgilerimle

İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurmalısınız.
2010'dan sonra raporunuz varsa kabul ederler, önce varsa kabul etmezlerden yeniden hastaneye sevk ederler.
Sonuçta iki türlü de Ankara'ya yollarlar raporu ve cevabını işyerinize yollarlar en az % 40 ile yararlanmaya başlarsınız.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu arada vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız.

officer;

erken emeklilikten bahsediyorsunuz sanırım vergi indirim için bende müracat etmedim zorunlumudur ?

Tabi vergi indirim belgenizi alsanız bile emeklilik için şartlar oluşmalı mesala sizin sadece 10 gün sgk nız varmış..Bir müddet daha çalışmanız ve sartları yerıne getırmenız gerekıyor.

Vergi indirim belgesini almak her çalışan için şart değil.Çünkü çıkan yasa ile iki kademeli olarak engelliler emekli olabilmektedir.1)Vergi indiriminden faydalananlar 2)Çalışma gücü kayıp oranı %40 ve üzeri olanlar
Vergi indiriminin avantajları ise 1)Maaşınızdan sakatlık derecesine göre daha az vergi kesilir 2) Erken emeklilik

caner_1616;

Vergi indiriminden faydalanmak istiyorsanız sizin de Vergi Dairesine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Caner;
Evet vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmaktan bahsediyorum. 5510 sayılı kanundan önce (30/09/2008) ssk lı olanlar ve ssk lı olarak çalışmaya devam edenler vergi indirim hakkı almadan emekli olamaz..
Siz memur değil miydiniz?

Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar.Daha önceden de dediğim gibi iş yaşamına yabancıyım.Yanlış anlamadıysam pek de vergi indirimi işleri ile mükellef değilim.Erken emeklilik ve şartları konusunda da hiç bir bilgim yok.

Üst Alt