Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başlıyorum. İş yerim çıraklık mı, normal sigorta mı yapar?

ByKopuK

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Selam merhabalar iyi akşamlar ya ben bi işe giricemde 03-05-1997 Doğumluyum Şimdi Sigortamı yapıcaklarda Kafama Bir Soru Takıldı Çıraklık Sigortasımı Yapıcaklar Yoksa Normal Girişmi Yapıcaklar :confused:

Nereye ne işi için gireceksiniz? Çıraklık yada normal sigorta olacağını söylemediler mi?
Eğitim mi göreceksiniz çalışırken?

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi sigortalıların 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında yapılacak tescillerinde;
- 3308 sayılı Kanuna tabi aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler için "7-Çırak" ,
- Meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler için "19-Stajer",

Sigortası uygulanır.

işe başlayacaksınız ancak ne iş olduğunu belirtmemişsin onun için net bir şey söylemeyiz, yanlış anlaşılmasın ama çöpçülükten tut başkanlığa kadar iş varda var hepsi olmasada çoğuda sigortalı işidir ;)

Üst Alt