Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe geç gelme savunma niteliğinde dilekçe örneğine ihtiyacım var

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Bir kamu kurumunda çalışıyorum. Amirim işe geç geldiğim için tutanak tutmuş ve benden savunma istiyor. Bu konuyla ilgili nasıl bir savunma yazabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
gezgin toprak

1- İşe geç kalma gerekçeniz?
2- Daha önce tekrarı var mı?
3- Ne kadar süre geç kaldınız?
4- Dilekçenizi vermek için kaç gün verdiler?

@gezgin toprak şöyle olabilir:

Tarih: ..../...../........
İlgi: ...... sayı ve .......... tarihli savunma talebiniz

............................ Kurumuna​

İlgi yazıda ..../...../.......... tarihinde işe geç geldiğim ve bu sebeple de tarafınıza savunma verilmesi talep edilmektedir.

Bahsedilen günde ................................... (örneğin gece sağlık sebebiyle uyuyamadığımız ve sabah bu sebeple kalkamadığınız ya da çocuğunuzun okuluna uğramak zorunda kaldığınız, nöbetçi eczane aradığınız, yakınlarınızdan birinin tıbbi müdahale gerektirmeyecek seviyede rahatsızlandığını vb.) sebebiyle işe geç giriş yaptım. Bu husus tamamıyla mazeretimde belirttiğim üzere gelişmiş olup, kasıt ve kötü niyet bulunmamaktadır. Planlı bir durum olmaması sebebiyle de mazeretimi bildiremedim. Kaldık ki kısa süre içinde görev yerine ulaşarak çalışmaya devam ettim.

Durumun bildirir, bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla,

İsim-Soyisim
Kurum Sicil No
İmza

@gezgin toprak

1 defa geç kalmayla tutanak mı tutturulur.Pes yani.

[FONT=sans-serif] bunu alışkanlık haline getirmekte sorun teskıl etmıskı tutanak tutulmus.o halde ıs veren kendınce haklı degılmıdır*?[/FONT]

"KEYFİ" olarak devlet memuru işe geç geliyorsa bir kasıt veya art niyet vardır. Zaten arkadaş bunu çok rahat ve büyük bir öz güven ile belirtmiş. Kurum içi çalışma barışını ve düzenini sağlamak amirin görevidir. İdare kısmı mutlaka vardır ve belli oranlarda bu idare edilir. 10 dk 20 dk hatta 30 dk. Ama 1 saat işe keyfi olarak geç gelmek tamamen art niyet barındırır ve kaldı ki bu konu hakkında amire bilgi verme gereği bile duyulmamış. Bir telefon açılıp bilgi vermek bu kadar mı zor? Süreklilik arz eden bir durum gibi algılıyorum, eee amir ne yapsın.

Meselenin tafsilatını çok iyi bilmiyoruz. Süreklilik ve keyfiyet durumunda elbette ki tutanak haklı bir durum...

Bende bir kurumun amiriyim, biraz tepkim belki de bundandır. Benim memurlarımdan biri deseki keyfi olarak 1 saat geç kaldım, herhalde tepkim daha büyük olurdu. Kolay kolay bir amir mecbur kalmadıkça memurundan savunma istemez. Keyfi olarak geç kalınıyorsa ve bu hak olarak algılanıyorsa, keyfi olarak ceza verene de anlayışlı olmak gerekir o zaman. Her neyse konuyu çok da fazla eşelemenin anlamı yok.

Amirin ile kendini aynı kefeye mi koyuyorsun tuhaf bir durum. Bizde şubede müdür geç geliyor diye bizde geç gelelim o zaman :D

Amir tutanak tutsun ya da tutmasın başkası geç gelsin yada gelmesin... Mesai 08:00 - 17:00 saatleri arasında ise bu saatlerde işimize, kendimize, vatanımıza ve vatandaşımıza saygımızdan dolayı keyfi olarak işe geç gitme durumu asla olmamalıdır. Alışkanlık haline getirmemek şartıyla beş dakika on dakika olabilir. Yada işimiz var geç gideceğiz bunu amirimize söylemek zorundayız. Bir kurumda işimiz olduğunda evrakımızı yapan memur keyfi olarak bir saat geç gelse işimiz bir saat geçikecek yarım saatte de işimizi bitirse bir bucuk saat bizim zamanımız gidecek. Bir bucuk saat çok önemli ve degerli bir zaman dilimidir.

gezgin toprak

çalıştığım kurumda işe her gün geç geldiği gibi hiç gelmediği günlerde de gelmiş gibi sonraki günlerde imzasını atanlar var. Sizin kamera kaydını iyi yok etmemişler.

Üst Alt