Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe Geç gelmem sebebi ile işten tazminatsız olarak çıkartılacağım! Ne yapabilirim?

erhan61tr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Son aylarda işe yarım saat civarı ara ara geç gelmeye başladım. tabi uyku probleminden dolayı ve işyerindeki olumsuzluklardan dolayı mutsuzluk var.
örneğin 1 haziranda mayıs maaşını hak ediyoruz fakat maaş ödemesi mayısın 25-30 u arasında yapılıyor nisan ayının. yani 25-30 günlük gecikme var her zaman.
geç gelme konusunda 3 sefer savunma istendi ve verdim. birde parmak izi cihazı var giriş yapmayı unuttuğum günler oldu fakat kamera kayıtlarında geldiğim belli. gelmeme konusunda 1 kere ihtar aldım fakat sözlü olarak gelmeyeceğim sorumlu müdür biliyordu gerekli savunmayı yaptım.
13/07/2013 tarihinde bir yazı geldi 04/11/2011 - 13/07/2013 tarihleri arasında çalıştığınız iş yerimizde aldığınız ihtarlardan ötürü 23/08/2013 tarihinde işten çıkartılacaksınız diye.
işyerimizde örneğin mesai günü çalıştırıldık bunların parasını biz ödemeyiz izin olarak kullanacaksınız söyleniyor bunu kullanabilir miyim kendim için ?
ayrıca bu yazıyı aldıktan sonra maaş almadım diye hangi tarihte noter kanalı ile ihtar çekip bütün haklarımı isteyebilirim ?

sonuçta maaşlar geç veriliyor hak ettikten 25-30 gün sonra alıyoruz bu yazıyı aldıktan sonra ihtar çekme şansım var mı ? ve bildiğim kadarıyla geç gelme konusunda tazminatsız işten çıkartamıyorlar.

yardımcı olursanız sevinirim.

bence çalışma bakanlığı işkura bir gidin ve durumu anlatın orda gerekli birimler var onlar size yardımcı olurlar ve herhangi bir yere imza atmayın bilgi alana kadar

Kardeşim sen engellisin biraz tolerans tanısınlar nasıl bir firma diyeceğim ama maaşları bir ay sonradan yatırmasından belli zaten . Ben her zaman derim yerli firmalarda çalışmayın kurumsal yabancı firmaların iş ilanlarına başvurun. Bende senin gibi bir firmada çalıştım maaşları 25-30 gün sonra yatırırlardı. Bastım istifayı şimdi yabancı bir firmadayım ve gününde alıyorum paramı sürekli geç gidiyorum işe , bazen işe gitmeyip evdende çalıştığım oluyor . Kimsenin birşey dediği yok çünkü işimi çok iyi yapıyorum ve bunu onlarda çok iyi biliyor ses çıkarmıyorlar.

3 gün üst üste işe mazeretsiz gitmediyseniz işten çıkaramazlar çıkarırlarsa haklarınızı verirler ayrıca mesailer izin yapılmaz aynen ödenir çıkarken ödemek zorundalar....

yazdım ya bana bi kağıt verdiler 23/08/2013 de çıkartılacaksın diye onu imzaladım okudum aldım yazdım. bu sıkıntı olurmu ? ayrıca engelli değilim normal. ihtar cekmeyi düşünüyorum ayın 20 sinden sonra bildiğim kadarıyla maaşlar 20 gün geç yatıyorsa 20 gun dolduktan sonra ıhtrar cekıp alabılıyorsun.. doğrumu acaba?

neden senide atsınlar onu anlamadım ama okudum aldım diye imzalamamalıydın... bu kabul ediyorsun anlamına gelmiyormu benmi yalnış anlıyroum...

Üst Alt