Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe gidemiyorum, işveren maaş ödememekte. Devlet katkısı var mı?

cihat__usta

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kronik kalp hastası olduğum için sokağa çıkamıyorum (%72 engelli raporluyum) dolayısıyla iş’ede gidemiyorum...SGK primim 13 Şubat’tan bu yana ödeniyor,(esnaf kapatma noktasına geldiği için iş verenim maaş ödeyememekte)...
Devletten maaş almam mümkünmü..?

Yardımcı olursanız sevinirim..!!

Kısa çalışma ödeneği için son 3 yılda 450 gün, son 3 ayda 60 gün primi olması lazım. Arkadaş başlayalı daha 1 ay olmuş. Bundan yararlanamıyor.

ben bir fabrikada 5 ay çalıştım işten çıkarttılar bu kısa çalışmadan bende faydalanabilirmiyim ???

Şartlarınız tutuyorsa işsizlik maaşına başvurabilirsiniz. Bir de işten çıkartan yerden ihbar tazminatı isteyebilirsiniz. (2 haftalık ücret olması lazım)

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

hozgul üstadım,

Bu başvuruyu çalışanlar yapamıyor. İşveren yapacak.

MeTePe

Evet, doğru. Yazmıştım şuraya

Ayrıca şu bağlantıda yer alan 9. sorunun cevabı. Aslında tamamı okuması gerekir arkadaşlarımızın. Zira bazı önemli şartlar var. Mesela işin tamamen veya kısmen durduğunun belgelenmesi vb. Bu desteği önemsiyorum zira birçok işletmenin bir atımlık barutu var.

Bu desteği önemsiyorum zira birçok işletmenin bir atımlık barutu var.

Valla bu da aslında biraz çakma bir uygulama... Bizim iş yerinde 50 kişi var. 9 tanesi emekli olduğu için yararlanamıyor. 8 tanesinin prim gün sayısı tutmuyor. Kalanlarında maaşının %60'ı gibi bir şeyi "kabul ederse" verecek. Ne zaman vereceği de belli değil. Yüzbinlerce başvuru olmuş.

Ödemeler her ayın 5'i diyor. Yani Nisan'a yetişmesi mümkün değil, ancak Mayıs 'da.. Bu arada insanlar ne yapacak belli değil. Bizde sıkıntı olmaz da pek çok insan çok sıkıntı çekecek görünüşe göre.

MeTePe

Birçok kişi o ay maaş alamasa batık durumda. Değil 1-2 ay, bir hafta on gün maaş alamaması başka olaylara neden olur. Burada en çok kobiler, küçük işletmeler, günlük yevmiyeciler, sigortasız çalışanlara olacak gibi.

MeTePe
ihbar tazminatı verdiler bin lira civarı para oda sabun gibi eridi gitti... :(
acaba yarın işkura gidip sorayım mı ???

@MeTePe

hımm alo 170 sgk nın hattını aradım meşgule düşüyor orayı arayıp soracam....

bu nasl iş arkadaş çağrı merkezi hattı hiç meşgul olurmu sgk nın alo 170 hattını arıyorum bir türlü muhatap bulamıyorum karşımda...

dün gece alo 170 i aradım bilgi aldım bu konuda bundan da faydalanamıyormuşum ben Allah kahretsin.. :( :( :(

Üst Alt