Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe giderken kaza yaptım. Taşeronda çalışıyorum. Haklarım nelerdir?

3806inc

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler..

belediyede taşeron olarak calismaktaydim.15 ay önce ise giderken gidiş gelis yolda başka bir aracın bnm şeritte olduğunu görür gormez ona çarpmamak için sağa kirdim ama toparlayamadim 3 takla attık. öteki araç gitmiş. plakası fln da yok.

olayda benim belim ,kalcam,kaburgalarim kırıldı.diğer arkadasimda hicbisey yok.
acil eğtim araştırma hastanesine gidip birinci ameliyatı oldum.bel ve kalçayi bu hastanede yapılamayacağını anlamış ailem özel hastaneye goturmusler..ardından 2 ameliyat bele ve kalcaya yapıldı.oraya yaklaşık 20 bin TL odedik ozel e.
nyse yoğun bakım taburcu 4 ay sırt ustu yatma fizik tedavi derken bu güne gelebildim.şuan belimde ve kalcamda platinler var.

geçen ay %40 oranında rapor verdiler.ama hala duzelemedim.bacagimda kısalık olustu. Bel ve kalça aynı anda kırıldığı için çok zor oluyor.uzun sure yuruyemiyorum, ayakta durMiyorum vs vs..ve

şimdiye kdr ne belediye ne taşeron şirket bi yardım etmediler.(ha bu arada 2.ameliyatta eşimin 1 aylık hamile olduğunu öğrendik)şimdi sorularim.

1.bu belgelerle nerelere basvurayim.
2.kaza raporlarında tek taraflı geçiyor ama öyle değil ama araç yok kacmis. Arkadas şahit.ne olacak.ve suç tamamen bende yazıyor.
3.poliçeye dava alabilirmiyiz ve nasıl?
4.gerekirse belediyeye ve taşeron dava alabilirmiyiz ve nasıl?

Ayrıca suanki kontrollerimde tekrar ameliyat gerekir diyor doktorlar.
Biraz uzun ama umarım okuyup cevap verilir.
Şimdiden teşekkürler....

arkadaşım selam sana kendi avukatımı öneririm çünki senin işin çok karışık avukatla halletmen daha iyi olur belki kaza yaptığın yerde güvenlik kamerası falan vardır zaman katbetmeden başvurman lazım avukatla halletmen daha iyi olur iş kazası aylığınada etki eder üstünden kazadaki syuç unsurunu atman

Sizin durumunuz ciddi. Gerçekten uzman avukatlarla iş yapmalısınız.

Çelik Ahmet Çelik hoca ve İş arkadaşı öğrencisi Serap Badur Türkiye'de tazminat hukukunda yetkin isimler.
Tazminat Hukuku : Çelik Ahmet ÇELİK

Bu isimlerin aldıkları ücret sabit değil. Dosyanın büyüklüğüne göre aldıkları yüzdeyi düşürüyorlar. Akıl almak konuyu tam olarak öğrenebilmek için bile bir görüşme yapın.

Geçmiş olsun.

Sayın 3806inc,

Çarpan aracın belli olmadığı hallerde sakatlık zararınızı Güvence Hesabı'ndan talep hakkınız bulunmaktadır.
Lakin, tutanaklarda kaçan araca ilişkin bilgi, video kaydı, savcılık belirlemesi db. somut bilgiler yoksa Güvence Hesabı tazminat talebinizi reddedecektir. Bu durumda, kuruma karşı dava açarak, tanık anlatımları ile olayı ispatlamanız gerekir.
Trafik-iş kazası niteliğindeki kaza sizin kusurunuza dayandığından, Belediye veya taşerona karşı dava hakkınız bulunmamaktadır.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle TEDAVİNİZİN BİTİP, geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

İyi günler dileriz

simader cvbin için tesekkurler.şimdi benim anladığım bu eğitim araştırma hastanesi sağlık kurulundan aldığım engelli raporuna itiraz edebilirler oylemi? Yanı her kurum istediği zmn kendi belirlediği yere gönderebilir oylemi?aracın poliçesi de istediği yere gönderir o zmn.sacmalik degilmi?

Aracın sigortası istediği yere gönderemez ancak itiraz eder rapora ve bulunduğun bölgenin il sağlık müdürlüğüne yazı yazar rapora itiraz ettiğine dair hakem hastaneye sevkin olur o rapor sonucunu da sen bilmezsin sigorta şirketine gider ancak sözlü olarak belki il sağlık müdürlüğünden öğrenebilirsin

hilal72 tmm hakem hastaneye sevk oldu.bana yazılı bisey gelmedi ama diyelimki bnm oranı dusurduler bundan sonra ne olacak peki.bnm yeni raporum yanı oranim onların verdikleri mi olacak yoksa şuan aldığım halen geçerli olup onlarınki sadece kendi aralarindami kalacak.

3806inc

hakem hastanenin vereceği karar en son karar olacak oranda hakem hastanenin oranı olacak ben kendimde raporuma itiraz ettim hakem hst yönlendirildim ama ben rapor oranlarımda eksiklik olduğunu bildiğim için bunu yaptım psikiyatrist yoktu raporumda adli tıpdan gitmediğim için kulak işitme testimdeki oran düşük çıkmıştı ama daha önce işitme sorunum daha çoktu ve raporu aldıktan sonra yeniden işitme testine girdiğimde oran çok çıkmıştı bunun için hakem hst gitmek için nedenim vardı ve ben haklı çıktım

hilal72 bizim ülkemizde hiçbirşey hakkaniyet çerçevesinde degerlendirilmiyor. Ya ben oturamiyorum kalkamiyorum yuruyemiyorum iş goremiyorum ağrılar var varda var.şimdi basvurdun her yer hastayı istediği zaman itiraz edip hakeme gonderiyor. Ordakilerde hic senin durumuna bakmadan etmeden karar veriyorlar.bide sen gönderen kurumla iş birliğinde olduğunu dusunursen (yok demeyin var ) vay haline.ben insan olarak hakkim olmayan biseyi istemiyorum .ben kendi ameliytalarima harcadigimi poliçe denen surekli para ödediğimiz yerden alabilirsem başka istemem.sonuçta iş adamının oğlu değilim...

3806inc

doğru söylüyorsun ben bunları yaşadım ve hala yaşamaya devam ediyorum hakem hastane bile insanı dinlemiyor insanın yüzüne bile bakmıyorlar bir öğrenmişler yazılı ezber okadar günlerce hastanede koşturuyorsun o halinle bir metre karelik yerde 15 insanla birlikte ha birde yeni mikrop kapıpı hasta olmak cabası yani sinir steres yorgunluk bu ülkede rapor için ayrı hastaneler kurulmalı tek rapor verecek ve hasta sayısı limitli olacak gittiğimiz hastanelerde heyet yazan bölümlerde normal hastada alıyor doktor onların amacı kotayı doldurup geçmek okadar alınan oranların üstüne bir kat fazlası koysalar ancak geçerli olur hakem hst kalktı bana bir yıllık rapor yazdı sen kaç yıldır tedavi görüyorsun diye sormadılar bile bana kaza olaı 5 sene olmuş hala tedavim devam ediyor okadar bunaltıcı ki allah hepimize kolaylık versin diyelim

Üst Alt