Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girdiğim için 2022 maaşının kesilmesi prosedürü nedir?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa abim ben 17 agustosta engelli ogretmen olarak atandim..1 eylulde 2022 maasim kesilsin diye sydv ye gittim..kendileri bana prim yatinca kesilir dediler..daha sonra ben de 7 eylulde aldim..bazi formlari okudum..sizden kat kat alacaklar diye..sonra bugun tekrar gittim sydv ye iptal ett8rmek icin kagit imzaladilar...sizden eylul geri alinabilir dediler

Oysa ben 1 eylulde sordugumda maasiniz yatinca sistemden dusecek demislerdi...kendileriyle celistiler..yani talep etseler odemsem mahkemeye mi vereceiler

@selmano

17 agustosta sgk kaydın yapılmış. vakfa gitmisin haber vermişsin. onlar da sistem aracılıgıya aylığın 1 eylül başında kesilir demiş. ama kesilmemiş.

sistem aracılıgıyla aylığın kesilmese bile çektiğin eylül maaşını geri isterler senden.

çünkü SGK kaydını takip eden aybaşından itibaren hak sahipliğin sonlanır.

Yönetmeli gereği eylül maaşı senden geri istenir. faiz alınmaz.

502 lira geri odememi yoksa 433 lira mi abla???

selmano
senin rapor oranın %40-69
agustos ve temmuz için aldığın 2 ayın zam farkı 69,06 TL
eylül maaşın 433,68 TL
bunların toplamıyla, eylül'de 502,74 TL çektin.

103 TL rapor oranı %70 ve üstü olan engelliler için ödenen 2 ayın zam farkı. seninki 69,06 TL

sana eylülde ödenen 69,06 TL temmuz ve agustos aylarının zam farkı, dolayısıyla bu aylara ait. bu para senden istenmeyecek.

senden sadece eylül maaşı olan 433,68 TL istenecek.

NOT: bu başlıktan yaz. öbür başlığa yazma ablası.

Tamam ablacim cok teskkur ederim faiz olmasa veririm 433 lirayi sorun olmaz...derim onlara 15 ekimde maas yatsin oderim

Mahkeme felan acmazlar dimi abla ben sordum sonucta onlata sistemsel kesipecek dediler

selmano
mahkeme olmayacak.
faiz istenmeyecek.
Yönetmelik gereği sadece eylül maaşı olan 433,68 TL'yi ödeyeceksin.
90 gün içinde bildirmeseydin ve 2022 aylığı almaya devam etseydin faiziyle birlikte öderdin.
sende öyle bir durum yok:)
hatta aylık keislmeseydi, ekim ve kasımı da alsaydın, onları da faizsiz öderdin. ama aylığın kesildi de seni daha fazla borçtan kurtardılar:)
şimdi sadece 433,68 TL ödeyeceksin:)

ablam e devlette es tespiti nedeni ile reddedildi feshedildi..yersiz odeme ile alakali bir sey denmedi..e devlette 9nu gorebiliormuyuz...????

Es nedir bir de nasil ogrenecem yersiz odeme oldugunu???cikmama ihtimali var mi???

Üst Alt