Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşe girdiğimde %40 oranında raporum vardı, şimdi %90. Vergi indirimi başvurusu..?
şu an %44 raporumla işe başladım sürekli raporum fakat daha sonra önceki tedavilerimin sonucu %90 rapor aldım şu anda çalışırken bendeki %90 çalışamaz raporumla vergi indirimine başvuru yapabilirmiyim
%90 raporum çalışamaz işaretli saygılar
öncekı açtığın konulara baktığım kadarı ile raporunuz 6 ay kontrolluydu galiba..??
benim ilk işe gırıstede %60 engelli raporum aynı zamandada %60 vergı ındırım hakkını aldım... dolayısı ile malulen emeklılığim kabul edılmedı mecburen gun doldurup erken emeklıliği beklıyorum...
ama sızın durumunuz %40 dan %90 a çıkmış ve çalışamaz raporun var ise malulen emeklıliği hakedersınız dıye dusunmekteyım... bunun için SGK da bır ınceleme yaptırın tabı vergı ındırım hakkınız var ise...
cevabınız için saolun ben hastaneye başvuru yaptım malulen emeklilik için 6 ay kontrol süresi verdi şu an çalışcam çok rahat bir iş buldum ailem var geçindirmem gereken ve %90 raporumla vergi indirimine başvurabilirmiyim acaba ?P
vergi ındırım hakkı almamışsanız almanız gerekıyor ama sımdı ama daha sonra erken emeklıliği hak etmek ıstıyorsanız bunu almalısınız zaten...
Çalıştığınız iş yerınden çaşlıştığınıza daır belge ve dılekçeyle bulunduğunuz vergı daıresıne başvurun ... oradan sizi yonlendıreceklerdır...
Arkadaş mantıken düşündüğün zman gidip vergi indirimini yenilemen gerektiği belli .
Farzetki eski raporunla emekli olmak istedin olabilirmisin ? HAYIR çünkü vergi indirimini %40 oranında aldın .
Ama elinde %90 ve çalışamaz işaretli bir rapor varsa gidip vergi indiriminden tekrar yararlanman gerek ki emekli olabilesin sonuçta yeni raporu ibraz etmen gerekli.
Tabi bunlar kendi düşüncelerim yasal bir bilgi değil ikhale almıyabilirsin
Bu konudan yararlanarak birşey sorayım , konuyu açan arkadaştan özür dileyerek.
Benimde %80 raporum var şu an yarı devlet yarı özel bir iş yerinde çalışıyorum ve çalıştığım iş yeri vergiden muaf .
Ben vergi indirimi almadım muhasebeciye almam gerekiyormu diye sorduğumda " gerek yok biz senin vergilerini düşüyoruz " dediler benim yinede almam gereklimi .
sizin rapor derecenız %80 ise 770 TL nin %15 sizin maaşınıza yansır...buda 115.5 TL dir...
örnek maaşınız (net uzerınden)askarı ucret ise 701 TL + 115.5 TL = 816.5 TL olorak elınıze gecer...
dolayısı ile bu ındırımı sızın bodroda gosterebılmesı için vergı daıresınden 193.maddeye göre vergi indirim hakkını almış olmanız gerekıyor hemde bu hakkı almaz ısenız erken emeklı olmanız mümkün deil...
Ücretlerin Vergilendirilmesinde Uygulanacak Aylık Sakatlık İndirimi Tutarları (01.01.2012 Tarihinden İtibaren)
I. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 80’ini kaybetmiş olanlar)
770 TL
II. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 60’ını kaybetmiş olanlar)
380 TL
III. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 40’ını kaybetmiş olanlar)
Ben sızın yerınızde olsam en yakın vergı dairesıne bodroyla gıdıp bu bodroda vergı ındırımı uygulanıyormu dıye sorardım... hem bilgilendirir hemde ne yapman gerektiği hakkında yönlendırırler... maıl otarak atarsanız bodronuzu bende bakarım elbette sorun deıl... ama anladığım kadarı ıle sızın vergı ındırım hakkınız yok... o yuzden o muhasebeci neye dayanarak vergı ındırım hakkı uyguluyor...
Aynı sey ilk iş yerınde benım basımdan geçmişti vergı ındırım hakkı almasanda olur yararlanıyorsun sen özurlu kadrosuyla işe başladığın için dedı... ama ıncelettiğimde uygulanmadığını öğrendım ve hemen 2004 senesınde vergı ındırım hakkını aldımıstım... Vergı ındırım hakkına baş vurduğum tarıh ıtıbarı ilede geçmişe dönuk vergı ındırım ücretımıde talep etmiştim... ama muhasebecı bunu yapamam çok uğraştırır bizi fazla mesaı ıle o alacağını karsılarız dedı...
%90 raporumla vergi indirimi için başvuru yaptım onaylandı 90 oranında vergiden muaf olarak onaylandı vergi dairesinden 1800 günüm var malulen emeklilik için uğraşıyorum ama hep red ediliyor sgk tarafından nasıl çalışıp sigortamı yatırıpta 3600 tamamlarım hiç bilmiyorum
Lone;
Teşvik kapsamında vergiden istisna olan işyerlerinde çalışanların maaşından zaten gelir vergisi kesilmediğinden işveren çalışanlara ayrıca ne AGİ ne de sakatlık indirimi uygulayamaz.AGİ olsun sakatlık indirimi olsun tahakkuk eden aylık gelir vergisinden mahsup edilmekte,size gelir vergisi tahakkuk ettirilmediğine göre sakatlık indirimi uygulanması da mümkün değil.
Ancak erken emeklilik konusunda gerekli olacağından vergi indirimi almanız faydanıza olacaktır.
Şu var ki; serbest bölgeler gibi vergi teşviğinden faydalanan yerlerde çalışanlar vergi mükellefi olmadıkları için vergi indirimine başvuramıyorlar. Kısa bir süre için kendinizi teşvik kapsamı dışında ikinci bir işyerinde sigortalı göstererek vergi indirimine başvurabilirsiniz.