Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girdiğimden dolayı iki kardeşim için aldığımız Evde Bakım aylıkları kesildi..?

fairplay33

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar 01.06.2012 'de bir özel sektörde asgari ücretle işe başladım.
%97 ağır özürlü ve %92 ağır özürlü 2 kardeşim var valide babam'dan dolayı dul maaşı alıyor ve çocuklarda yetim aylığı yaklaşık 3 ay önce'de gelir testi yaptılar.ve bugün banka'ya gittiğimizde maaşın yatmadığını gördük .:) işin enteresan kısmı 4 yıldır ödenen maaş benim işe girmem dolayısıyla kesiliyor.ve biri değil ikisinin birden maaşı kesiliyor.. geri almaları için benim evlenmem yada işten istifa etmem gerekiyormuş zaten 300 lira gibi bir rakam yol parasına gidiyor 500 lira gibi bir rakam elime geçiyor ..bu durumda ne yapmam gerekiyor .bana bir yol gösterirseniz memnun olurum.

gelir kriterlerini aşı yorsa malesef 1 tl dahi olsa keserler ayrıca cebinizden çıkana değil giren paraya bakarlar bakım maaşında inşallahbir hal care bulursunuz malesef bu gelir kriteri çok büyük bir saç malık adil degil bence her kese gelir kriteri gözetmeden ödenmeli

fakat ab uyum yasa'sında bakıma muhtaç kişinin kendi geliri ibaresi diye geçiyor..evde yaşayan diğer bireyler ile ilgili bir konu göremedim.fakat adamlar yönetmelikte yedi sülalesinden tut ölüsüne dirisine kadar diye uygulamışlar..burda yasa'da ne belirtiliyorsa yönetmelikte onun uygulanması gerekmiyormu? dava açsam acaba bir değişme olurmu?

İkametgahızını değiştirin.Siz o evden ayrıldıktan sonra gelir oranı değişecektir ve maaş tekrar verilecektir diye tahmin ediyorum

Üst Alt