Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girdim. 2022 kesilmiş midir?

samsunlu34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
merhaba yaklaşık 3 ay sigortalı olarak çalıştım bu sırada 2022 maaşımı kestirmedim dönemlerde de ptt den çekmedim. maaşım aktif görünüyor işten ayrıldım tekrar ödeme gelir mi bişey yapmam gerekir mi?

Samsunlu aslında krıtik o denlide karışık bir durum. Normal şartlarda 2022 maaşı alırken 90 gün altındaki sgk primi yatması durumunda sorun olmaması gerekiyor yanlız bir kaç arkadaşımızın beyanından yola çıkarak bu hakkımızı ihlal ederek ki sgk primi yatmaya başladığı kurumca görülüdüğü için maaşı keserek geriye yönelik borç çıkartılmıştı .Sizin durumda maaşınızın aktif görünmesinde iki seçenek var birincisi 90 günü geçmediğiniz için maaş hakkınız geçerliliğini koruyor doğru olanda bu ikincisi ise bir süredir Defterdarlık ve Kaymakamlıklar 2022 ile ilgili tüm işlemleri Sydv ye devrettikleri için durum arada kaynadı farkedemediler.
İnş birinci seçenekten dolayı halen aktifsinizdir.Bence Sydv ye danışmanızda fayda var yada bekleyip görmek gerekli

Hakan, SYGM'den Sağlık, Yaşlı ve Engelli Yardımları Daire Başkanlığını telefonla ara ve durumundan bahset. ne zaman işe girdiğini söyle. Ne kadar çalıştıgını da.
O dönemde aylıgını almadığını ve şimdi işten çıktıgını da belirt.
Mart dönem aylığı çekip çekemeyeceğini sor. Mümkünse bilgi edinme kapsamında sor ve yazılı cevap iste Sağlık, Yaşlı ve Engelli Daire Başkanlığından:Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | SYGM Telefon Rehberi

Bu konuyu vakıflara sorma. Bu konulara pek vakıf değiller henüz. Direkt Genel Müdürlükle irtibata geç. Yukarıda ailetişim bilgilerini verdim.

Süreçten haberdar et buradan muhakak.

Şimdi ben sorayım:
1. İlk prim gunun hangi tarihte yattı, işe hangi tarihtee başladın? Ay, gün olarak tarih yaz lütfen.
2. İşten ne zaman çıktın, ay,gün olarak tarih?
3. bu çalışmandan başka çalıştın mı?
4. kaç dönem aylığını almadın bu süreçte?
Bunları cevapla ben de bir bakayım durumuna.

ben işe 24 eylül 2012 de girdim sigortam 10uncu ayın son günü yapılmış. o günden bu yana ptt den 2022 çekmedim işten çıkışım 14 şubat 2013 daha önce hiçbiyerde çalışmadım burası ilkti.
çıkış verdiğim ayın maaşıda tam yatacaktı sanırım sigortasıda tam yatırılır... aşağıda 1.ci ay prim ödenmemiş daha ama ödenir yakında. şubatıda öderler belki .
HAKAN ALTUNTAŞ34/01...........20121201A30940.50
HAKAN ALTUNTAŞ34/01...........20121101A30940.50
HAKAN ALTUNTAŞ34/01...........20121001A31/10131.35

Eylül dönem aylığını çektin mi peki?

Hakan eski yönetmeliğe gore bile durumun olumsuz. Aylığın bu şartlarda kesilir..
İlk prim gunun önemli. O gün itibariyle hesaplarsak sen 90 günden fazla çalışmışsın sgk kapsamında. Dolayısıyla son prim gununun yatırıldıgı ayı da agözönüne alacak olursam aylığın 1 Mart itibariyle durdurabilir ancak. O yuzden maaşın aktif.
Mart dönem aylıgını sakın çekme.
Yukarıda dediğim gibi SYGM'den yazılı cevap iste. Lakin Mart dönem aylığın yatırılmış bile olsa çekme.
Eylül dönem aylığını sanırım aldın.
Ama aralık dönem aylıgını almaamışsın. Bildirim yapmamışsın ama işte çalışırken de aylık çekmemişsin.
Bunu telefonda 7yazılı olarak dilekçende özellikle soyle. Ekim son gunu başladım çalışmaya de. ilk prim gununde çalışmaya başladıgını soyle.
Bu durumda yersiz ödeme iddiasıyla tüm aylıklarına borç tahakkuk ettirmezler. Burası önemli unutma.
süreçten beni haberdar et.
en kısa surede sygm ile temas kur. Para çekmediğin için aylıgını durdurmayabilirler. sürekli ara istersen her gun daire başkanlıgını. iletişim bilgileri yukarıda verdim.

Hakan son yazdıgını yeni gördüm. Çalıştıgın işyeri ocak ve şubat primlerini yatırmamış sanırım. 20 Ocak'tan sonrasını yatırmasalar hiç bunun yolu var mı?
son prim gununu, çıkışını 20 Ocak ya da ondan önce gösterebilirler mi?

Hatta Ocak ayını ve şubat ayını hiç yatırmasalar. mumkun mu?
Eger boyle bir şeyi yaptırabilirsen yolu varsa, 2022 aylıgın kesilmez.
Bu konuyu ayrıldığın işyerinle konuş yapabilecekleri bir şey var mı?

benim kesilmişti kapattırdıktan sonra son ayı takip etmende fayda var.

ben bir daha ömür boyu 2022 alamayacakmıyım? hatta verdiklerinide mi geri isteyecekler ?

Hakan neden ömür boyu alamayasınki ?
Maaşın kesilmiş olsa geçmişe yönelik borç çıksa bile inş çıkmaz (çıkarsada defredarlıktan ödeme gücüne göre taksit yaptırman mümkün)yeniden 2022 müracatı yaparak son yönetmelik şartlarına uygun görünmen halinde tekrar bağlanır.

peki verdiklerini geri isterler mi çalıştım diye. ne olunca geri isterler parayı

2022 De açıkça 90 günlük sigorta primini geçmeniz durumda maaşınız kesileciği. Geri ödenmesini engellemek için işe girdiğinizi veya sgorta primi yatırmaya başladığınızı bildirmek zorundaydınız. Bilgim bu yönde

Üst Alt