Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girdim, bakım aylığı kesilir mi?

yusuf421

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba
%90 engelli raporu olan kardeşim var annem bakım aylığı alıyor.
Babam ve ben çalışıyoruz. Ben farklı bir ilde işe yeni girdim. Geliri hesapladığımda kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşıyoruz. Ben ikametgahımı çalıştığım şehre aldırmayı düşünüyorum böylece 4 e bölünüyor ve sınırı aşmamış bulunuyor.

Sorum şu ben işe gireli 2 ay oluyor sınırı aştığımız halde bu iki ay boyunca bakım aylığını aldık bu ileride bize bir sıkıntı yaratabilir mi?

olabilir de ,olmayabilir de.Ama bir an önce ikametgahını aldır.kontrollerde ikametgahın başka yerde görünürse sıkıntı olmaz.sanıyorum.

yusuf421
ikametı aldırmadıgn halde çalıştıgın ilde ıkamet ettı ısen ıspatlarsan bişi olmaz dıger türlüsü ne olur bilemem.bian önce ıkametı aldırn rahat edın.

İkametını baska ile alırsan hanede 1 kisi eksiliyor ve toplam gelir 4 yerine 3 e bölünüyor..Her türlü kuruma bildirmek zorundasın..Sen bildirmeyi onlar tesbit ederse hem maaş kesilir hemde ödenen fazla maaş faiziyle geri istenir.

Üst Alt