Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girdim. Hesabıma yatan 2022 maaşını çekeyim mi?

onur arslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a üstad ben 2011 den beri 2022 engelli maaşından yararlanıyordum %87 engelli raporum var... 05.11.2015 tarhinde işkurun düzenlediği 6 aylık işe başvurdum 05.11.2015 tarhinden beride sigortalı çalışıyorum
engelli maaşım yatmış hesabımda duruyor
erzincan sosyal.yrd.vakfındaki müdür ve yardımcısı alabilirsin bi sorun olmaz dedi 144 de 2-3 kişi ile görüştüm biri al biri %50 faizii ile geri ödersin yersiz ödeme olur dedi biride vakıfa sor dedi anlayacağınız iki arada bi dere yim ne yapayım bi akıl verin lütfen alıcam o para ilede proxeed plus ilacı alcam ilacın tanesi 120 lira ve ayda iki tane almam gerekiyor bu tedaviyi 6 ay boyunca uygulamam gerekiyor şimdi ne yapmam lazım alayımmı almıyayımmı?

şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
çekme % 50 fazlasıyla geri alıyorlar işyerine de yazı gönderiyorlar

bence çek geri ödemeli de olsa , ilaca ihtiyacın varmış ha borç almışsın ha çekmişsin...işe girmişsin isterlerse ödersin ..ama sağlık beklemez

sigortalılık durumu 90 günü gecdigi takdirde kesilecekdir geri ödeme varmı yokmu ona dahi bilgim yok

ergun3;

Bende arkadaşın dediği gibi düşünerek zamanında çekmiştim. Ancak SGK yasayı keyfi işlettiği için (90 gün içinde işten çıkma riskin var iş kanunu 2 ayluk deneme süresi veriyor çünkü) yasaya pek bakmadı ve %50 faiziyle 550-TL yi 1000-TL olarak 2008 de ödemiştim.

O yüzden kesinlikle çekmyin!!!

Arkadaşlar 2022 ve evde bakım alan hasta SGK ki bir ise basladiginda bu maaşlarin kesilmesi için nereye başvurmalıdır? Bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen.

SGK girişi yapıldığında otomatik olarak kesiliyor 2022 maaşı diye sordum öyle bilgi verdiler. bildirmedim bende.

onur arslan :)
5 kasım 2015 tarihinde işe girdiğinizi söyluyorsunuz. lakin işkur'un düzenlediği bu iş her neyse uzun vadeli sigorta kapsamında değil anlaşılan:) eger uzun vadeli sigortalı kapsamında olsaydınız aralık dönemi başında 2022 aylıgınız feshedilirdi.
eger girdiğiniz iş uzun vadeli sigorta kapsamında değilse çekmediğiniz aylıkları çekin lütfen:)
alo 170'i arayarak sigortanızın uzun vadeli sigorta kolunda olup olmadıgını öğrenmeye çalışın lütfen. ya da işkur'u arayarak size baglanan sigortanın kapsamını öğrenmeye çalışın.
siz bence yatırılan aylıkları çekin:) sgk kaydınız olsaydı aylıgınız aralık başında feshedilirdi zaten.
sevtun
sgk'lı olarak işe girmişsiniz. sonraki ödeme dönemi olan mart dönem başında sistem tarafından sGK sorgulaması yapılacaktır. SGK kaydınızın tespit edilmesi halinde 2022 aylıgınız mart dönem başında fesh edilecektir. 2022 aylıgı için çalışmaya başladıgınızı bildirmenize gerek yok yani.

lakin evde bakım aylıgı için aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip bildirimde bulunmak zorundasınız. çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne gidip çalışmaya başladıgınızı bildirmekle yukumlusunuz. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır ve borçlu çıkarsınız.

selamun alykum abla bir konu danişacağım müsait oldugunuzda 0534 458 2939 gizli noda arayabilirmisiniz allah rızası için önemli

Önemliymiş
Belki de çalışıyordur maaşı çekebilir miyim demek istiyor

Üst Alt