Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girer ya da gelir seviyesi yüksek olursa 2022 aylığı kesilir mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Maaş sadece işe girme durumunda mı kesilir. Yoksa Ev geliri kişi başına düşen miktarı geçmesi durumun da mı kesilir?

Yani sadece işe girmek nedeniyle kesilmez. Ev geliride kişi başına düşen miktarı aşmalı öyle mi. Yani işe girsem ama ev geliri kişi başına düşen miktarı geçmesse kesilmez mi?

Ömer.hattap her iki durumda kesilir belirtim
Çalışan birinin vakıf maaşı almasa normalmi sizce
Böyle bir şey olamaz sgk girişiniz olduğu takdirde maaşınız kesilir iptal olur.

merhaba ben 2022 maaşı alıyordum işe girdim ve 2 ay sonra kesildi.

2022 maaşı alan kişinin İlk SSK tespitinde 2022 maaşı fesedilir.

Ömer.hattap
2022 aylığı alıyorken sigortalı çalışmaya başlamışsa, sistem aracılığıyla ödeme dönemi başında sigorta kaydı tesbit edilmişse, 2022 aylığı ödeme dönemi başında fesh edilir. isterse hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırın altında olsun fark etmez.

sigorta kaydı yoksa ve bir şekilde sigortasız işe başlamışsa bu durumda da vakıf mütevelli heyetinin kararına göre işlem yapılır.
yapılacak sosyal inceleme ve sistem uzerinden elde edilen bilgiler vakıf mütevelli heyeti tarafından değerlendirilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL ve üstü ise, mütevelli heyetin "muhtaçlıktan çıktı" kararına binaen aylık kesilir. ama sınırı geçmiyorsa aylık devam eder.

Ödemeniz hazırdır diyor ama 25.10 tarihinde sigorta tespitiniz nedeniyle iptal edilmş

Kasım maaşı e devlete 24.10 da yansıtıldı ancak 25.10 da sigorta tespiti nedeniyle iptal edildiği yazıyor e devlette. Ancak kasım aylığı içinde ödemeniz hazırdır diyo. Bu durumda ne yapmalıyım.

Son düzenleme:
Eğer ödeme gününüzde maaşınız çıkarsa çekmeniz halinde gelecek ay aylığı %50 faizle geri ödemeniz gerekecek. Eğer haksız yere kesildiğini düşünüyorsanız, SYDV'ye gidip itiraz edebilirsiniz. Biraz detayları açarsanız yardımcı olmak isteriz.

Bağkur girişim yapıldı 09.10.2018 de ancak şuan e devlette ödemeniz hazırdır diyor ama diğer taraftafa reddedildi feshedildi diyor

Ömer.hattap

Bağkur'lu iseniz, maaşınız kesilir. Sigortalı bir işe başlamışsanız, maaşınız kesilir. Ekim ayında maaşınızı çekebilirsiniz ancak eğer çekerseniz, çektiğiniz maaş tutarını, Kasım ayında %50 faizle geri ödersiniz.bu yüzden tavsiyem maaşınızı çeknemenizdir ve evet, aylığınız kesilmiştir.

Ömer.hattap
9 ekimde sigorta kaydın yapılmış. sigortalı çalışan olduğu için de aylığın feshedilmiş. ama sistem kafayı yediğinden kasım ayının ödemesi de yapılmış:)

kasım maaşını sakın çekme. çekeceksen de geri ödeyeceğini bil.
kasım maaşını çektiğin takdirde geri isterler senden. faiz alınmaz. ne kadar çektiysen o miktarı alırlar sadece:)

Üst Alt