Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girerken rapor almıştım, vergi indirimi için ne yapmalıyım?

hazelcan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar daha öncede yazmıştım fakat kafam çok karışık ben raporumu işe başlamak iskura vermek için almıştım yani vergi indirimi için değil veriliş nedeni kişi isteği ise başlamak için yazıyor raporda oran 40 benim ise başlama tarihim 16.09.2018 Vergi indirimi için başvuru yapmam gerekiyor mu emeklilik için ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı rica ederim teşekkürler

işyerinizden orada çalıştığınıza dair bir evrak alıp, bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidip "vergi indirimi"nden yararlanmak istediğinizi söylüyorsunuz. elinizdeki raporu kabul edenler de çıkabilir, hastaneye sevk edip yeni rapor almanız gerektiğini söyleyen de... zaten vergi dairesi hazırladığınız evrakları ankaraya gönderiyor, onaylanırsa da onaylanmazsa da işyerinize yazılı mektup geliyor...

Maliyeye gönderdim neye göre 40 verdiniz diye cevap gelmiş hastaneye sevk ettiler fakat asıl soru şu 01.10.2008 de kanun çıkmış bu tarihten sonra ise girenlerden vergi indirimi istemiyor diye bide ise giriş tarihim 16.09.2008

hazelcan
İlk mesajınızda işe giriş tarihiniz 2018, son mesajınızda ise 2008. Doğruyu yazarsanız ona göre cevap verilir.
Girişiniz 1 Ekim 2008 tarihinden sonra ise erken emeklilik için vergi indirimi şartı yoktur. Önce ise vergi indirimi olmak zorunda.

hazelcan
Sizin erken emekliliğiniz için vergi indirimi almanız şart.

hazelcan
Şimdi fark ettim de; yukarıda işe başlangıç tarihi olarak 16.09.2018 tarihi vermişsiniz, daha sonra benim soruma cevabınızda 16.09.2008
Yanlış bilgi verilmemesi açısından sigorta başlangıç tarihinizi doğru olarak verirseniz kesin bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tamam gerekiyor vergi indirimi.

Üst Alt