Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem 2022 maaşım kesilir mi?

Jasohan

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Kalem abla ve arkadaslar konudan alakasız ama allah rizasi icin yardimci olun. Ilk defa işe giricem, o yuzden bu konulardan anlamiyorum. Yarın iş goruşmesine gidicem. Sigortali bir işte asgari ucretle calisirsam 2022 maasimi kesicekler mi?
Bu durumda yine sigortali bi iste part time asgari ucret altinda calisirsam yine de kesilir mi?
Eger kesilirse ekim ve kasim ayligimi alabilir miyim bari?

Bu ay ilk defa çalışmaya başlayacagım. 2022 maaşı ne olacak?

Kalem abla allah rizasi icin yardimci olursan sevinirim. 🙇🙇Ilk defa işe giricem, o yuzden bu konulardan anlamiyorum. Yarın iş goruşmesine gidicem.
1. Sigortali bir işte asgari ucretle calisirsam 2022 maasimi kesicekler mi? (Evde 5 kisiyiz babam asgari ucretle calisiyor. Benim aldigim para da hane halkina bolunecek mi muhtaclik sınırı belirlenirken?)
2. Yine sigortali bi iste part time asgari ucret altinda calisirsam yine de kesilir mi?
3. Eger kesilirse ekim ve kasim ayligimi alabilir miyim?
4. Sgk ya nasil bildiricem çalıstigimi?
Bi de Kalem abla işten ayrilirsam tekrar 2022 ayligimi baglatabilir miyim?

@Jasohan sigortalı işe girdiğiniz tarihi takip eden ilk ödeme döneminin başında 2022 maaşınız kesilir. Alamazsınız bahsettiğiniz dönemleri. Sigortanızı sonlandırdığınızda yeniden başvuru yapabilirsiniz.

KKELEBEKK peki yeniden başvuru yaptığımız zaman yine doktorların gözetim altına mı gireceğiz ? Yoksa elimizdeki rapor ile tekrardan 2022 maaş'ın başlagıcı için işlem mi yapacağız ?

Raporunuz sürekli ise yeniden rapor istenmez.

KKELEBEKK

Teşekkür ederim. Benim daha 2 sene oldu. Fakat sorduğum soruya sanırım tam olarak bir yanıt alamadım. Demek istediğim mesela ben şimdi sigortalı bir işe giriyorum ve 2022 maaşım iptal ediliyor değil mi ? Sonra işi bırakıp sigortamıda durdurduktan sonra tekrardan 2022 maaşı nasıl alabilirim ? Elimdeki rapor bir işe yarayacak mı ? Yani beni direkt yine 2022 maaş'ına bağlayacak mı devlet, yoksa tekrardan yeni bir rapor alabilmek için doktorların gözetim altına mı gireceğim ?

Ben de tam olarak ona cevap verdim. Yeni rapor istenmez, rapor dışındaki diğer evrakları yeniden isterler sizden kurum size bilgi verir bu konuda. Acaba sorunuza yanıt alamadığınız kısım nedir tam olarak?

Üst Alt