Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem annemi bakım evinden çıkarırlar mı?

carlosvela

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Arkadaşlar benim annem zihinsel engelli ve bir bakım evinde kalıyor babam vefat etti ve evin tek cocuguyum. Annemin babamdan kalan bir emekli aylığı var ve bu insanın vasisi benim. Şimdi soruma gelecek olursak ben çalışmak istiyorum fakat hane başına düşen gelir diye bir şey var sanıyorum 1200 civarı bir parayi geçmemesi gerekiyormus. Ben eğer bir ise girersem annemi ordan cikarirlarmi haneye düşen miktarı aştigimiz icin. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

carlosvela
eger çalışmaya başlarsan ve çalıştıgın takdirde hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 TL ( 2015 yılı 2. altı ayı için geçerlidir bu miktar. 1 Ocak 2016 itibariyle yeniden belirlenecektir.) üstünde olursa bakım evine ödenen ödeme durdurulur.

çalışmaya başladıgın takdirde bu gelir değişikliğini en geç bir ay içinde aile bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmekle mükellefsin. aksi takdirde hukuki işlem yapılır.

Çok tesekkur ederim saolun.ben işe girersem bütün parayı da bakım evine vermek zorunda kalacam o zaman zor çok zor .asgari ücretli ise girersem maaşı bakım evine verecem .

Üst Alt