Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem babamın bakım aylığı kesilir mi?

bamboys01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

Bakım Ücreti Hakkında Bir Sorum Olucak ..

Evde 3 Kişi Yaşıyoruz Ben, Annem ve Babam Babamın aylık malülen emekli maaşı 1.131 tl dir bakım ücreti olarak annem de 730 tl alıyor ve ben şuan bir
sigortalı işe girsem bakım ücreti kesilirmi lütfen yardımcı olun ... babamın raporuna '' % 90 ağır özürlü sürekli '' yazıyor kesinti
olurmu ben işe başlasam ...

Kesilir evet, 1621,41 TL'yi geçmemeli hanenin geliri 3 kişi için.

peki kendimi evden ayrı göstersem yani evden bağlantımı koparsam farklı yerde ikametkahımı göstersem yani babamı bakan tek kişi annem olsa

O zamanda iki kişi için babanın maaşı yüksek olur. Hanede kişi başına düşen gelirin 540,47 TL'yi geçmemesi gerekiyor.

peki bunu ne şekilde ayarlama yapabilirim yardımcı olurmusunuz ? o kişi başı geliri 505 tl mi yoksa 540 mı ? yada sigortamı part time olarak göstersem kesinti olmazmı yani aylık alacağım ücret 450 tl olarak gözükecek buda demektirki 1.131+450 = 1581 buda demektirki 1581 i 3 e böldünmüde 527 tl düşüyor kişi başı kesilme olmaz o zaman dimi ?

öncelikle şunu söyleyim.
1 Ocak 2015 tarihi itibariyle evde bakım aylığı gelir kriteri de evde bakım aylığı miktarları da değişecektir.

siz çalışmaya başlarsanız aldığınız aylık gelire dahil edilir ve sınırı geçerse evde bakım aylığı kesilir.

evde bakım aylığı gelir hesabına resmi ve gayri resmi her ne ad altında olursa olsun her gelir dahil edilir.

Üst Alt