Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem bakıcı maaşı kesilir mi?

Kingkong1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2022 maaşı alıyorum sigortalı bir işe girmeyi düşünüyorum muhtemelen benim aylığım kesilir, acaba ablamın benim üstümden aldığı bakıcı maaşı aylığı da kesilir mi? Bu konuda net bir bilgi var mı?

sigortalı işe girdiğiniz anda maaşınız kesilir..

Kingkong kardeşim iş veren varsa evde bakımı boşver emekli olduktan sonrada evde bakımı alırsın emeklilik kadar güzel bişe yok hiç değil bu ay kesildimi korkun olmaz keşke bende bir iş bulsam

Arkadaşlar 2022 maaşı kesilir onu biliyorum, benim sorduğum bakıcı maaşı, o kesilir mi?

Kingkong kardeşim bakıcı maaşı da kesilir. bu net cvp.. sigortalı gözüktüğün an maaşını keserler ama benden tavsiye sana sen işe girince söyle kestir maaşını çünkü sistem yavaş işlediği için, 3,4,5 ay belki alırsın ama sistemde sigortalı göründüğün an aldığın paranın faiziyle geri ödersin..

Evde kaç kişi var?
Geliri geçmedikçe kesilmez

Zorro walla benim hiç gelirime bakmadılar kardeşim, işe girince 5 ay sonra kestiler bir de faiziyle geri aldılar parayı. eve giren geliri de geçmiyordu o zamanlar aldığım maaş. ama bana sigortalı işte çalışıp da bakım aylığı alamazsın dendi..

3nes.23

kardeşim bilip bilmeden yorum yapan yok. ben bire bir yaşamış olduğum bir olayı anlatıyorum. benim de bakım maaşım vardı ama sigortalı işe girdiğim için kestiler ve faiziyle parayı geri aldılar.. kalmış bide bilmeden yorum yapma yazıyor. işe girince faiz ödemesin diye konuşuyorum burada.

456
İşe girdiğinizi kuruma bildirnelisiniz. Bildirmezseniz tabiki kesip faizi ile alırlar. Bildirirseniz geliriniz hane halkı sayısı vs incelenir , ona göre bir sonuç çıkar. Sizinki tamamen kuruma haber vermemekten kaynaklı bir kesinti

kuruma bildirdıten ve alacagı maaş ile gelır sınırnı geçmedıkten sonra ebm kesılmez dıe biliom. ebm ile 2022 şartları farklı.

Kingkong
sigortalı işe girmeyi düşünüyormuşsun.
hem 2022 aylığı alıyorsun, hem de bakım hizmeti karşılığında bakıcın evde bakım aylığı alıyor.

sigortalı işe girersen 2022 aylığı kesin kesilir.

evde bakım aylığına gelince;
sigortalı olman evde bakım aylığına engel değil.

ama sigortalı işe girersen 2 açıdan durumunun tekrar değerlendirilmesi gerekecek:
1. sigortalı işe girmen durumunda gelir değişikliği olacak. alacağın maaş hane gelirine dahil edilecek. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa sorun yok. geçerse zaten gelir yüzünden aylık kesilir.

2. bakıma muhtaçlığının tekrar değerlendirilmesi gerekecek.
daha önceden işe gitmiyordun. önceki bakım raporunu bakım hizmetleri değerlendirme heyeti önceki şartlara göre düzenledi. bakıcı haftanın 7 günü 24 saat bakım hizmeti verecektir şeklinde.
ama işe girmen halinde işte geçireceğin vakitler söz konusu. ayrıca işe gitmen halinde de bakıma muhtaçlığının değerlendirilmesi gerekecek.
o yüzden sen işe gitmen halinde, bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin kararına göre işlem tesis edilecektir.

özetle, sadece işe gitmen evde bakım aylığına engel değil. önemli olan gelir şartlarına ve bakıma muhtaç olma şartlarına uygun olmandır. aksi takdirde evde bakım maaşı alamazsın.

daha ayrıntılı anlatayım.
şu anki bakıcın, evde bakım hizmetini 7 gün 24 saat üzerinden yapıyor. ama işe gidersen; işe giderken seni hazırlıyor. servise bindiriyor. diyelim ki işte sekiz saat kalacaksın. dönüşte bakıcın geliyor seni hazırlıyor dönmene yardımcı oluyor. ya da servisle geliyorsan servisten alıyor eve transferini sağlıyor. evde bakım hizmetine devam ediyor. bu şartlarda baglanması lazım. Çünkü çalışman halinde de bakıcıya ihtiyacın devam ediyor.
eger iş hayatı ve ev hayatını tek başına sürdürüyorsan evde bakım aylığını unutun.
ama aksi durumda, iş hayatı ve ev hayatını tek başına sürdüremiyorsan, bakıcın haftanın 7 günü 24 saatlik bakım ihtiyacını karşılıyorsa, en önemlisi heyet de bu yönde karar verirse evde bakım aylığı devam aksi durumda kesilir.

NOT: işe girersen en geç 15 gün içinde (bakım şartların değiştiği için bu sürede) evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne bildirimde bulunun. benim tavsiyem işe girmeden önce il müdürlüğünden görüş almanız. bakıcın işe girdiğin takdirde hangi şartlarda bakım hizmeti vereceğini detaylarıyla, ayrıca alacağın maaşı bildirip görüş alsın.

onlardan görüş almadan direkt işe girersen genel prosedür olarak maaşın kesilir ve heyetin kararına göre işlem yapılır/devam eder ya da tamamen kesilir.

Kalem abla iş olarak düşündüğüm şey home office, evde çalışacağım için bakıcım yine 7/24 bakımımı üstlenecek.

Üst Alt