Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem evde bakım aylığı kesilir mi?

oguzoloji

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Evde 6 kişiyiz şuan sadece babam sigortalı emekli olmak üzere iş çıkışı vericek emekli olucak bu ay sgk dan verilen kağıt da emekli maaşı yaklaşık 1000 lira yazmaktadır.benim öğrenmek istediğim bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim..

1.sorum: benim işe girme ihtimalim var asgari ücret gelirim olucak sosyal hizmetlerdeki yetkili bana sigortalı engelli çalışanın geliri varsa ve bu gelir evde bakım aylığı alması için kişi başına düşen gelir sınırını geçmiyor ise bakım aylığı kesilmez dedi çünkü biz engellilerin sosyalleşmesinden yanayız dedi..eskiden böyle birşey yoktu gerçekden kesilmez mi? Bu beni şüphede bıraktı..not: maaşımdaki sakatlık indirimi artı bir gelir olarak hesaplanır mı?

2.sorum: kız kardeşim de işe başlayacak ve yüksek ihtimal 2500 lira aylık geliri geçmeyecek.. Yani toplam da 6 kişilik bir ailenin geliri en fazla baba(1000)+ben(1603)+kız kardeş(en fazla 2500 veya daha aşağısı)

3.sorum: bunlara ek bir arabamız (ötv indirimli 73 bine alındı ikinci el değeri 110-120 bin arası) not: daha önce sosyal hizmetler bu arabanın lüks oldugunu ve bakım maaşınızın kesileceğini söylemişdi ama ben bir engelliye araba lüks olamaz ve neden daha kötü bir arabaya bineyim ki dedim elimde olsa daha iyisini alırdım diye çıkışdım kendisine daha sonrasında bakım maaşı kesilmedi biraz hakkımızı aramak gerekiyormuş onlara kalsa kendi insafiyetine göre davranıyorlar gibi bir izlenim bıraktı bende ve oturduğumuz bir ev var (200-230 bin arası değeri) gelir getiren 2.ci bir evimiz yok, sivas da babam ve amcamlara ait ortak 14 tarla var 4 hisseye bölünmüştür..

bunları neden anlattım: yine benim dosyama bakan sosyal hizmetlerdeki yetkili kişi arabanın rayiç bedeli gelir olarak hesaplanır dedi kafamı karıştırdı benim bildiğim arabanın rayiç bedeli 2022 aylığın da hesaplanır..

Biraz uzun oldu ama herşeyi anlatmam daha iyi olur diye düşündüm vereceğiniz cevaplar benim için önemli teşekkür ederim..

Üst Alt