Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem kardeşimin 2022 maaşı kesilir mi?

Erdal emre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Kalem hanım evde 4 kisiyiz annem bakim maaşı aliyor kardesim süresiz agir özürlü evet ibareli %80 şizofreni raporlu 2022 maaşı alıyor diğer kardeşim iş olursa yevmiye işine gidiyor kazandığı kendine yetmiyor resmi olarak geliri yok evde kira ev sahibi az alıyor 300 tl bende sigortali bi işe gircem asgari ucretli sormak isteğim sigortali işe girsem kardeşimin 2022si kesilirmi.kesilirse çok üzülür biliyorum

Erdal emre
Malesef kesilir.
Çünkü 2022 engelli aylığı gelir kriterinde evde bakım aylığı da hane gelirine dahil ediliyor.
Evde bakım aylığı ve bir asgari ücret toplamı dörde bölündüğünde gelir limitini aşıyor.

Ufukalp Peki kira emsal bedeli düşmezĺermi 2 ay kadar kısa süreli sigortali çalışmıştım kesilmedi ama yinede riskli galiba teşekkür ederim.

Kira emsal bedeli düşülür de, o civarda emsal bedel 300 lira ise kişi başına düşen miktar 75 lira olur, yine kurtarmaz.

Yanı emsal bedel 1000 lira olsa kişi başına bölünüp yani 250 mi dusuyorlar. Bide raporun süresiz ağır özürlü evet olması biseyi değiştirmiyor galiba yine de evin genel gelirine bakıyorlar galiba çok soru sordum hakkınızı helal edin teşekkür ederim.

Gelir nasıl kişi başına bölünürse gider de bölünür. Aslında hesap yıllıktır. Yıllık gelir gider arasındaki fark önce 12 ye sonra hanedeki kişi sayısına bölünür.
Ağır özürlü olması evde bakım aylığı yönünden önem taşıyor, onu da zaten alıyorsunuz.
Emsal kira bedeli yüksek işlenirse almaya devam etme ihtimaliniz elbette var.

Erdal emre kardeşinin yaşı 18 yaşını aşmışsa kesilmez kardeşim. istanbuldasın madem kesilirse ulaş bana. insanların hakları var. sistem protokol a göre işler. adamın binası var örnek oğlu 2022 maşı alıyor. gerekce si bakmakla hükümlü değilim masrafları var diyor.

fkrtce .
Malesef öyle bir şey yok.
2022 engelli aylığı gelir kriterinde yaşa bakılmaksızın aynı hanede yaşayan tüm bireylerin geliri hesaplanır.

Kardesim 18 yaşini geçmiş. Ayrica ben ikametgah adresimi degistirmyi düşünüyorum. Sigortali gelirim gözükmesin parasinda degilim o 2022 maasi onu mutlu ediyor kesilirse üzülsün istemem.

Evde bakim ayligi baglanip hem de 2022 maasi alinabilirmi esim asgari ucretli calisiyor evimiz kira ..

Evde bakim ayligini annem alacak yalniz biz hanede 3 kisi gorunuyoruz annem ayri oturuyor

@Ufukalp valla ev kira ise kezmezler. abim yengem işler bozulmadan önce sigortalı çalışıyordu. artı annem emekli. benimkini kesmediler. bir ay çalıştım maaşım kesildi. işe devam edemedim. 15 gün içinde tekrar onaylatdım bağlandı tekrar. bağlı bulunduğun sosyel kurum a derdini anlatmazsan sistem görevini yapar keser tabi.

@Erdal emre müsait olduğunda bağlı bulunduğun sosyel yardımlaşmayla görüş kafan hiç karışmaz net cevap alırsın görevli memurdan.

fkrtce
Yukarıda kesilmez gerekçesini 18 yaşa bağladınız, o yüzden öyle bir şey yok dedim.
Emsal kira bedeli yüksek tutulursa kesilmeyebileceğini de belirttim zaten.
Ama kira olarak ödedikleri 300 TL baz alınırsa kurtarmaz.

Burcum35

siz ebm maaşı ve asgasri ücret almanızdan dolayı gelir sınırını geçecegınızden 2 maaşı aynı anda alamazsınız 2022 maaşında gelirden sadece emsal kira bedeli düşülüyor.ne kadar kira öduyorsanız gelirinizden düşüp kişibaşı hane gelirni hesaplayın 483 lirayı geçmez ise 2 maaşı ancak öyle alabilirsiniz.

annenız size yakınmı oturuyor.illerde farklı uygulama yapabiliyor memurlar bazı yerde bakıcı engellı ile ıkamet edecek farklı adres olmayacak derken bazı yerlerde aynı evde ıkamet etmese bıle günlük enaz 8 saatini engelli ile birlikte geçirebilecek oldugna kanaat getırdıklerı kişileri farklı hanede ıkamet etseler bile bakıcı olarak kabul edıyorlar.bakıcının gelırı hanede görunmeyecegı için bakım maaşı hesaba dahıl edılmez ve emsal kıra bedelı düşülünce hane gelrıı 483 liradan az çıkarsa o 2 maaşıda almış olursunuz.en güzeli bulundugnuz yerdekı kuruma gidip bizzat danışmanız

Tesekkurler cevabiniz icin annemle aramizda bir ev var yaninda kirada oturuyorum annemin evi kendisinin ...annem sabah aksam bende ben onda idare ediyoruz..sekiz saat fazlasiyla birlikteyiz bana bakiyor...ben engelli maasi aliyorum kira 500 tl oduyoruz esimin maasi asgari ucret uc kisiyiz dolayisiyla 483tl geçmiyor bakalim evde bakim parasi anneme baglicaklarmi.tekrar teşekkürler..mka..

Burcum35
sizin gelir şartınız hertürlü ebm için tutuyor onda sınır 967,27lira 483 lira olan 2022 maaşı siz sırf eşinizin asgari ücretli olmasından dolayı bile 2022 maaşını alamazsınız sınırı geçtıgınız için.yapmanız gereken ebm için başvuruda bulunmak

Üst Alt