Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem yetim aylığım kesilir mi?

ekinos

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
yetim aylığımın bağlanma tarihi 25.05.2008 işe girsem kesilirmi bilgisi olan varsa cevap

teşekkür ederim

engelli aylığıyla yetim aylığı birlikte alınabilirmi

hayır,hangi maaşın çoksa onu alabilirsin ama ikisini aynı anda alamazsın...

2022 maaşı

315 tl yetim aylığı alıyorum yüzde elli engelli raporum var 2022 maaşına dilekçe verip yetim maaşını yükseltebilirmiyim

Evet, eğer aldığın aylık 2022 maaşından düşükse, sigorta müdürlüğüne dilekçe verip yetim aylığını 2022 aylığı seviyesine yükseltebilirsin.

yetim aylığının bağlanma tarihi 1 ekim 2008 den önce olduğu için bir işe grdiğinizde yada memur olduğunuzda yetim aylığınız kesilmez, ta ki kendi çalışmanızdan dolayı emekli olunca kesilir.

sadelik;

benim anladığım kadarı ile sizin yetim aylığı,kanundeğişikliğinden önce bağlanmış...maaş kesilmez zannedersem ancak,bundan sonra yetim aylığı bağlayanların kesilir...

Arkadaşla bir konu hakkında beni aydınlatırmısınız lütfe;
2022 sayılı 3 aylık 600 TL özürlü maaşı alan bir engelli 10 ekim 2009 da vefat etmiş ssk lı babasından yetim maaşı almak ve babasının sigortasından yararlanmak için başvurması halinde özürlü maaşından feragat etmesimi gerekir yani babasının maaşını amak isterse özürlü maaşı kesilir mi, birde vefat etmiş sigortalının eşide dul maaşını yani eşinin maaşını (600 TL) alıyor engelli kızı engelli maaşından vazgeçip babasından yetim maaşı alırsa annesinin maaşından düşme olurmu yoksa anne aynı (600 TL) mı alırmı?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

sadelik yetim ayligini emekli sandigindan aliyorsaniz ssk da ise girerseniz kesilmez
ssk dan aliyor sskli ise girecekseniz keslir
ssk danaliyor emekli sandigindan ise girecekseniz gene kesilr biliyorum

umudum siz maas talep ederseniz
anneniz olenin maasinin yarisini siz dotte birini alirsiniz tek cocuk alcaksaniz
siz almadiginiz icin anneniz dortte ucunu aliyor

SHUKUFE;

Peki bağkurdan yetim aylığı alınıyorsa ve ssk bir işte çalışmaya başlanırsa kesilir mi?

birde şunu sormak istiyorum arkadaşlarr,2008 den önce alınan bagkurdan yetım aylıgı ssk işe girildiği zaman kesilir mi? birde bu yetım aylığının her ay 175 milyon olması bunu daha fazla yükseltme gibi bir şansı olurmu acaba.bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.şimdiden TEŞEKKÜRLER..

bagkurdan yetim maasi aliyorsaniz sskli ise girerseniz gene kesilir

Gerçekten mi? Nerden öğrendınız peki bu bilgiyi.bende ögrenmek isterımde.birde neden 2008 den önce alanların kesilmiyor deniliyorda benım söylediğim kesiliyor.onu anlayamadım.ayrıca cvp için teşekkürler..

:):) hurruyet gazetesinde ekonomi profesoru yaziyo ya
simdi sgk oldu ssk bagkur emekli sandigi tek cati altinda toplandi
artik oyle iki maas bilmem kac kocadan dul maasi bilmem emekli sandigi yetmleri ayricaligi yok

yane o zaman 2008 den önce olmuş sonra olmuş farkeden bişey yok diyorsunuz?yetim aylığı alan kişi sigortalı işe girince maaşı kesilir.bumudur shukufe hanım.dogru mu anlamışım :)

bende bağkurdan yetim aylğı alıyorum 5. ay 2008 de bağlandı

2008 den sonra ise girenler sgk olacagindan yetim ayliklari kesilir kendileri calismaya basladiklarinda
2008 den once ise giren lerin aldiklari yani kazandiklari haklara dokunulmaz

SHUKUFE HANIM;

işe giriş tarihi mi baz alınıyor diyorsunuz?

shukufe;
yanıt için teşekkür ederim maaş talebinde bulunacak olan ben değilim bir yakınımın durumunu yazdım ben orada, erkek kardeşi öğrenci olduğu için yetim maaşı alıyor ablası da engelli olduğu için 3 aylık özürlü maaş alıyor babasından yetim aylığı almıyor almak içn başvursa 3 aylığı kesilecek mi diye sordum

umudum sordugunuz ;iki kardeste dortte bir alir anne ayni yarisini alir olenin maasini yani sakat kiz kardesi ne aliyorsa onu alir talep halinde
ozurlu maasi kesilir

Üst Alt