Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersen annem ve babamın aylığı kesilir mi?

İlköz5561

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İşe girersem annem ve babamın aylığı kesilir mi?

Kalem Merhaba,
4 kişilik bir aileyiz annem %45 engelli babam %90 annem ve babam 2022 aylığı alıyor +annem babama baktığı için evde bakım maaşı alıyor.Ben İŞKUR üzerinden 3 aylık bir işe gireceğim daha sonra asgari ücretin altında 1500 tl den çalışacağım anne ve babamın maaşında kesilme olur mu?
Evimiz kendimize ait.

İlköz5561

1500 + 1402 : 2902 /4 : 725,5
22 lira fazlalık yüzünden 2022 ler kesilir ebm ye bişi olmaz.2022 ler içinde 3 ay sonra işten çıktıgınzda yenıden müraccat edersınız gene heyet gelır olur verırse maaşınız devam eder yoksa maaş kesıldıgı ile kalırsınız
siz 3 aylık çalışırken heyet ıncelemeye gelmezse bişi olmaz ama gelırlerse iş sıkıntılı olur
anne vebabanzı 2022lerden toplam 1342 tl alıo siz işe girince 1500 alacaksınız 150 fazlalık için ugrastıgınıza degmez ama sigortalı iş ise ve heç sigortanız yoksa sigorta başlangıcı için ii olur.ii düşünüp öyle karar verın.

-mka
Heyet gelmezse bişey olmaz demişsiniz peki işe girdiğime dair sosyal yardımlaşmaya veya ilgili bir resmî kuruma bilgi vermem gerekir mi?Ayrıca gelir kriteri için asgari ücretin 1/3 i diyorlar 2324/3=774 olması gerekmez mi bu durumu anlamış değilim.
Teşekkür ederim.

İlköz5561
önce krıterden bahsedek 774 olması gerkemezmı dıosun hesaba göre dogru hesaplama noksan ilk öncelerı yıllar evvele bende sen gıbı hesaplama edıodum dogrusuo mıktarda nagi de düşecen yanı asgari geçim indirimini o da yaklasık 200 tl cıvarı sanırım
kuruma bilgi vermen gerekıo vermezsen ve o 3 aylık sürede kontrole gelmezlerse bişi olmayabilir ama gelırlerse ve çalıştıgınız ortaya çıkarsa yersiz ödeme cezası alma durumu olabilir o yüzden ii düşünün kesılınce işten çıkınca yenı başvuru edınce şart tutması devam ederse gene baglanır ama alamayacagınız 1 aylık fark tüm kazancınzı sıfırlamıs olur tek ii yönü eger yok ise sıgorta başlangıcınızn olmuş olması olacak

İlköz5561

ikammetınız ne zamandan berı amcanızda.anne ve babanıza maaşlar baglanırken ıkametınız nerdeydı.3 aylık iş için mi amcanıza aldırdınız ıkmetı eger öyle ise durum farklı olur

-mka maaş çok önceden bağlandı o sıra anne babamın yanındaydı ikametgahım şimdi İş için aldırmıştım babamla aramız bozuk benim maddi desteğimi istemiyor ama ben maaşları kesilsin istemiyorum

İlköz5561
öncelikle 2022 aylığı açısından bilgilendireyim:
annen ve babanla kalıyorken çalışmaya başlarsan, yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra annen ve babanın aldıkları 2022 aylıkları vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlıktan çıkma kararına istinaden kesilir. çalışmaya başladığını vakfa bildirmene gerek yok. çalışmaya başladığını bildirmedin diye yersiz ödeme iddiasıyla size borç çıkartamazlar. sadece maaş kesilir. bunun için de öncelikle denetimden geçmeniz sonra da vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlıktan çıkma kararı vermesi lazım.

ama sen ikamet değiştirmişsin zaten. ikametini amcana taşımışsın. eger amcanın evinde yaşıyorsan, ikametin de amcanın evinde ise, annen ve babanın hane gelirine sen dahil edilmezsin. ama sadece ikametini taşımışsan aslında annen ve babanlarla yaşamaya devam ediyorsan, bu durum da sosyal incelemede tespit edilip raporda kayıt altına alınmışsa, seni annen ve babanın hanesine dahil ederelr.
iki şeye dikkat et. adresin amcanda olsun, sen amcanda yaşa. ha annenleri ziyaret etme hakkın saklı:)
bu arada annenlerin hanesinde 3 kişi kalmış olacak. evde bakım aylığından başka gelir ve mal mülk yoksa, 2022 aylığı aynen devam eder. denetinden önce haneni ayırman iyi olmuş kısacası:)

gelelim evde bakım aylığına. adres değişikliği yapmışsın ve hane sayısında düşüş olmuş. bu durumu en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildir. haneden ikametini taşıdığını ve ayrı evde yaşamaya başladığını kesinlikle kuruma bildir. sen haneden ayrılınca hane gelir durumunda değişiklik yok. gelir uygun. ama gelir uygun çıksa bile hanedeki kişi değişikliklerinin en geç 1 ay içinde bildirilmesi şarttır.

Üst Alt