Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girince 2022 maaşı ne zaman itibarı ile kesilmeli?

fkrtce

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar. bir sorum olucak bilgilendirme adına cevap alabilirim umarım.

bu ayın 2 sinde işe başladım. 2022 maaş ım 17 side feshedildi. gayet normel karşılıyorum 1 ayı doldurduktan sonra kendim bildiri vericektim zaten.
benim merak atdiğim haksızlık olmasın adına. diyeceğim şu dur. haziran ayında ödenecek maaş hakkımmı değilmi. eyer hakkımsa hakkımı ararım hakkım değilse de çok şükür çalışmaya başladım hiç kurcalamam.
inşallah iş arayıp bulamayan arkadaşlarda iş bulur 3 ay beklemekdense çalışır hayatını düzene koyar. bir cevap ala bilirsem sevinirim şimdiden teşekkürler.

Hakkin
son maasini cekebilirsin.

erdal71 hakkımsa tabiki çekerim e devletde fesh edildi deniyor bakalım kısmet bilgilenmek istiyorum.

Pesin ödenir 2022 maaşı, Haziran ayında alınacak maaş agustos, Temmuz, Eylül ayı oluyor.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Veli_70 ben işe başladım doğal kesilmesi sadece bu dönem hakkımı değilmi onu öğrenmek istiyorum yani aynı durumu yaşayan arkadaş vardır belki.

Sonuc bu
Marta aldın zaten Nisan, mayıs, Haziran

Bal gibi hakkin.
Nisan mayis cebine koy.
Haziran 1 ayligini ayir dagit garibanlara.

fkrtce bu ayın ikisinde çalışmaya başlamışsınız. ayın on yedisinde de aylığınız feshedilmiş diyorsunuz. haziran dönem maaşının hakkınız olup olmadığını soruyorsunuz.
aylığınız yeni kesildiğine göre 2022 aylıklarının 3 aylık dönemler halinde ödendiğini biliyorsunuz o halde.
3 aylık dönemler hangileri bakalım:
mart dönemi (mart,nisan, mayıs)
haziran dönemi (haziran,temmuz,agustos)
eylül dönemi (eylül,ekim,kasım)
aralık dönemi (aralık,ocak,şubat)
yani siz ödemelerinizi mart,haziran,eylül ve aralık'ta 3 aylık dönemler halinde peşin alıyorsunuz.
daha önceden 2022 aylığı alan biri olarak bunu bilmiyor olamazsınız diyeceğim ama demek ki bilmiyormuşsunuz.
mart'ta geçmişe dönük aldığınızı mı sanıyorsunuz?
mart'ta doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmşi günde size mart,nisan ve mayıs aylarının ödemesi peşin olarak yapıldı. siz ta mart'ta mayıs'ın ucretini de aldınız.

neyse sizi ilgili yönetmelikle baş başa bırakayım:

"Ödeme
MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.
(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır.

haziran'da ise yine 3 aylık peşin ödeme yapılacaktır. haziran dönemi içinde haziran,temmuz ve agustos var. hak sahiplerine haziran'da üç aylık olarak peşin ödenecek.
siz çalıştıgınız için haziran dönem aylığı hakkınız değildir.

Kalem çok teşekkür etdim melek hanım gerçekden peşin ödendiğine dair bilgim yoktu sağlık olsun hakkı olan alsın hayırlısıyla. teşekkürler.

Kalem Melek Abla, 01.04.2017 işe giriş tarihim. 2022 Aylığım E-Devlet ten bakınca Kesilmiş Görünüyor. Benim Tekrar Bir Dilekçe Vs Bir şey Yapmam Gerekiyormu.?

"Yardım Durumu"
Reddedildi/Fesedildi (SSK Tespi Nedeni İle)

Gerek yok, sistem SSK lı oldugu görmüş zaten

Bende pazartesi işe başlıcam.benim sorum şu arkadaşlar bu şirket ileride beni işten çıkarırsa tekrar bu maaşı nasıl alabilirim.tekrardan maaş için bi on işlem gerekecekmi.

Rapor vesaire hastane sosyal yardım daha bi ton işlem gerekecekmi.Raporum sürekli

[-]Yıl içinde 90(üç)ay SSK olursa fesedilir.bence bu süreyi bekle cıkarılırsan işlemlere silbastan başlamamak için para yatarsa alma yersiz ödeme derler ceza alırsın ama sisteme düşerse yapacak yok işten cıkarsa yeni başvuru yapılması gerek rapora sorun olmaz

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/-]

O eskiden di şimdi sigortalı olduğunda sistem maaşını keser.

ceyrantirikçi ileride işten çıkarsan tabi ki tekrar 2022 aylığına başvurabilirsin. yalnız bu başvuru yeni başvuru sayılır.
raporun sürekli ise, 2022 aylığının kesilme tarihinden itibaren 5 yıl içinde 2022 aylığına başvurdugun takdirde senden rapor istenmez. rapor hariç her işlem ilk başvuru gibi yapılır. sosyal inceleme için hanene de gelirler. vakıf mütevelli heyeti muhtaç oldugun yönünde karar verirse 2022 aylıgın yeniden baglanır. aksi durumda baglanmaz.

*veli* 'nin yukarıda sana yazdığı bilgiler yanlıştır musty35 'nin de dediği gibi o eskidendi.

Üst Alt