Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girip çalışırsam, annemin erken emeklilik hakkı..?

Konular
23
Reaksiyonlar
8
Arkadaşlar merhaba,

Yapılan düzenleme ile engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik olanağı sağlanmış.Fakat SGK'nın sevk edeceği bir hakem hastaneden "ağır özürlü ve bakıma muhtaç" raporu almak gerekiyormuş.Şimdi ben ` engelli olan üniversite öğrencisiyim.Okulum bitip mezun olduktan sonra bir işe başladığımda annemin bu erken emeklilik şansı düşer mi ? Sonuçta işe başladığımda ben de SGK'lı olup "çalışabilir" durumda gözükeceğim

Teşekkürler..

Zor soru! :)

Bu konuda bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü sonuçta Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık kriterlerinde bir değişiklik olmayacak. Sadece çalışmaya başlayacaksın (hiç bir yerde "çalışamaz" demiyor).

"Kadın sigortalının hizmetine ilave edilecek ve emeklilik yaşından düşülecek süresi, çocuğunun başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olma halinin devam ettiği sürede geçen çalışmalarına göre belirlenecektir. Diğer bir ifadeyle çocuğun başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olma halinin yapılacak kontrol muayenesi sonucu ortadan kalktığının
anlaşılması halinde, kontrol muayenesi sonucu düzenlenen rapora göre başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olma durumunun ortadan kalktığı tarihten itibaren geçen
çalışmalarından dolayı kadın sigortalılara ilave bir hizmet verilmeyecektir.
Kaynak: SGK yazısı "

Bugün Cağaloğlu'nda bulunan SGK müdürlüğüne gidip görüştük şaka gibi cevap alıp döndük..Yetkili ellerinde tebligat olmadığını ve bu olaydan haberleri olmadığını söyledi.SGK'nın sitesinden aldığım resmi yasa ile ilişkili çıktıyı gösterdim bu bizi alakadar etmez dedi..Yayınlanmış olan genelgeyi hiçe saydılar resmen

Şefine çıksaydınız. Memurlar bilmedikleri gibi öğrenmek konusunda da saçmalayabiliyorlar. Israrınıza rağmen işlem yapmıyorlarsa, BİMER'e şikayette bulunacağınızı söyleyin ve gerekirse şikayet de edin...

Üst Alt