Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe giriş 1994, 2049 gün sigortalılık ve %51 raporumla ne zaman emekli olurum?

Espiye 28

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

benim %51 engelli raporum var, raporu alalı 6 ay oldu,
1994 mayıs ayında işe girdim, 2049 gün sigortam var,
evlendim işi bıraktım, 2 tane oğlum var, işe gireceğim, vergiden düşmek istiyorum,
işe girdikten sonra, 3600 ü tamamlayıp emekli olabiliyomuyum, yada çocuk borçlanması yapabiliyomuyım.

Çok teşekkür ederim

Espiye 28
%51 oranındaki raporunuz ili 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olabilirsiniz.
Emeklilik için şartlarınız şu şekilde olacak 15 yıl 3600 gün
İlk olarak ssk lı bir işe gireceksiniz ssk lı çalışan olduktan sonra iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin vergi dairesi mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz. Prim gün sayısını ise 3600 güne tamalamalısınız 2049 gün prim ödemeniz mevcut 1551 gün eksik günleriniz var..
iki doğum yapmışsınız iki doğumu borçlanır iseniz 4 yıl prim hakkı kazanmış olursunuz 1440 gün yapar
2049+1440 : 3489 gün
3600-3489 : 111 gün eksik prim gününüz kalır. onuda 3 ay çalışarak ödersiniz.
Son olarak doğum borçlanması hesabı ise tek çocuk için 13650 tl civarıdır.
İki çocuk için yaklaşık olarak 27500 tl civarında olacaktır. Bu tutar Temmuz-Aralık / 2017 döneminde geçerlidir.

Engelli isteğe bağlı ssk ödeme yapıp prim doldurabilirmiyim

Merhabalar, 1994 yılı ile 2000 yılı arasında tekstilde çalıştım. 2143 gün primim var, 6 Ay oldu, engelli raporu aldım, %51 engelli raporum var, isteğe bağlı engelli olarak ödeme yapıp 3600 den emekli olma şansım varmı acaba, teşekkürler

Espiye 28,
İsteğe bağlı prim ödemesi sizi bağkur lu yapar yerinizde olsam ssk lı olarak pirm ödemeyi düşünürdüm. Ssk dan emeklilik daha kolay ve bağkur a göre emekli maaşı daha iyi...

merhaba ilker bey;

1994 girişli birisini 3.dereceden vergi indirimli 16 yıl 3760 güne tabii değilmidir.? ben mi yanlış biliyorum.

ozgurmeric74,
Bariz bir hata yapmışım aynen dediğiniz gibi 16 yıl 3760 güne tabi düzeltme için tşk ederim.

Üst Alt