Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girmeden önce %60 raporum vardı. Malulen emekli olabilir miyim?

ocaktan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben işe başlamadan önce %60 oranında görme bozukluğundan raporum vardı.2005 yılında büyük bir kalp ameliyatı geçirdim.3 kapak ve aort damarım değişti.Rapor aldım %86.Emeklilik için başvurdum.Çalışmaya başlamadan önce özrünüz bulunduğundan 3600 prim gün sayısı ve 15 yıl sigortalılıkla emekli olabileceğim belirtildi.2010 yılında kalpten bir ameliyat daha geçirdim.o ameliyattan sonra rapor almadım.sigorta başlangıçım 2000 yılı.Prim gün sayım 2500.Tekrardan başvursam emeklilik için şansım var mıdır sizce.Ne yapmalıyım hangi yollara başvurmalıyım.Çalışmakta zorluk çekiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...

İlk işe başladığınızda malul sayılacak derece engeliniz olduğu için malulen emekli olmanız imkansız kurumunda dediği gibi % 86 raporunuz ile 1.derece vergi indirim hakkı kazanıp 15 yıl 3600 gün ile emekli olmaktır.
.../.../2000+15 : ../../2015 yılında emekli olabilirsiniz bu tarihe kadar prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız gerekli Erkek iseniz Askerlik borçlanması bayan iseniz doğum borçlanması yaparak prim gün süresi kazana bilirsiniz.
Vergi indirim hakkınız yok ise şu linkte ne yapılması gerektiği var.
http://www.engelliler.biz/forum/sakatlik-vergi-indirimi/2217-vergi-indirim-belgesi-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

N
ot:Vergi indirimi müracaatında çalışıyor olmak şartı vardır.

Gözüm tamamen sağlam olsaydı ben her halükarda kalpten %60 ın üzerinde rapor alırdım ve emekli olurdum ama ne kadar saçma ki çalışmaya başlamadan önce görme engelli olduğum için emekli olamıyorum.Yani yorgan döşek yatalak kalsamda,gebersemde olamayacağım.

evet aynen dediğin gibi ocaktan, yorgan döşek yatalak kalsanda emekli etmiyor sgk.

bende aynı senin gibiyim, konuyu çok araştırdım, milletvekillerine , sgk bürokratlarına, avukatlara danıştım dava açsam kazanırmıyım diye boşuna dava açma kazanamassın dediler.

bende malülen emekliliğin peşini bıraktım. tüm dostlara sevgi saygı ve sabır diliyorum.

Napalım beklicez artık.Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler...

Üst Alt