Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girmek için özürlü raporu alırsam, vergi indirimi için de rapor almak..?

korkusuz

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
1
Merhab,a ben rahatsızlığımdan dolayı özürlü raporu alabiliyormuşum ve bir çok arkadaşım aynı hastalıktan %40-%50 raporu almış.
benim sorunum, ssk lı ve normal işçi statüsünde çalışıyordum, yorucu vs sebeblerden kendi isteğimle 2 ay öncesi işten ayrıldım.
vergi indirimniden şu an için yararlanmasam da olur. sadece özürlü raporu alıp dercemi öğrenip işkura özürlü kadrosundan başvuru yapmak için bunu istiyorum. çalışmadığım halde başvurabilir miyim?
2 nci sorm da, eğer bu raporu alıp bir yere girersem, tekrar vergi indirime başvurursam tekrar heyete girmem tekrar rapor almam gerkir mi, yoksa aldığım rapor geçerli olur mu?

teşeküürler...

GEÇMİŞ OLSUN....

İŞKUR DAN SEVK ALARAK BİR HASTANEDEN RAPORUNUZU ALABİLİRSİNİZ.RAPOR % 40 VE ÜZERİNDE OLURSA O RAPORLA İŞKUR A KAYIT YAPTIRABİLİRSİNİZ...VERGİ İNDİRİMİNE BAŞVURMAK İÇİN BİR YERDE ÇALIŞIYOR OLMALISINIZ..AMA ALDIĞINIZ RAPORU DİLEKÇENİZE EKLEYİN..GENEDE SİZİ TEKRAR HASTANEYE SEVKEDECKLERDİR RAPOR ALMANIZ İÇİN..

ÇOK TEŞEKKRÜ EDERİM AMA BU BÜROKRASİYE AKIL ERMİYO RAPORUM TEKRAR NEDEN ALDIRIYOLAR :(

Hayır hayır, alacağınız tek raporla iki işi birden halledebilirsiniz. Bunun için işkur'dan hastane için sevk alırken, işkur'un sevk yazısında şu minvalde yazmalarını isteyin: ".... şahsın sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağı ve vergi indirimi alıp alamayacağı konusunda...."

Veya işkur'a git, "ben kendim rapor alırsam olur mu" de, gerekçe olarak da vergi indirimi almaya dair raporu d beraberinde almak istediğiniz söyle...

Her konuya değinen bir rapor almak için şöyle bir dilekçe iş görür sanırım:

• ................... Hastanesi Başhekimliğine

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrası, "Özürlü sağlık kurulu raporlarında, raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin özür grubuna uygun hakları, özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formda gösterilen raporun arka yüzünde bulunan açıklamalar bölümü dikkate alınarak yazılır. Raporun kullanım amacı bölümüne, bireyin özür grubuna uygun hakları değerlendirilerek yapılan değerlendirmeler; sonuç bölümüne evet, hayır ya da değerlendirilmedi ibarelerinden birisi kullanılmak suretiyle yazılır ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz." talimatını, 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise, "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." talimatını vermektedir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının, 03.03.2004 tarih, 3539 sayı ve 2004/30 no'lu genelgesi, "özürlü sağlık kurulu raporları için muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmamalı" talimatını; ve 14.02.2002 tarih, 17983 sayı ve 2002/128 no'lu genelgesi ise "Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi" talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağıma ve vergi indirimi alıp alamayacağıma dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, 2 nüsha nüsha sayısınca tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

cevaplarınız için çok teşekürler
umarım sorun çıkartmazlar.

tek kulağım duymuyor hiç diğer kulağım normal duyuyor sanırım %12 özürlü raporu verirler buna göre özürlü eleman arayan firmalardan acaba iş bulma imkanı sağlaya bilirmiyim acaba ?

Üst Alt