Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girmek ve ehliyet alabilmek için rapor oranı ne olmalı?

burak_1986

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, ben sca hastasıyım. bugünlerde işe başvurmak için iş gücü kaybımı belirten bir rapor almam gerekiyor.
hacettepe hastanesinden bir raporum var fakat onda oran yok. sadece serebeller ataksi yazıyor. askerlik için okul için almıştım.
bu raporu nerden çıkartabilirim ve ehliyet alabilmem için bu rapor en fazla kaç oranında olmalı?

İş başvurusu için işkur'a kaydolup oranın sevkiyle hastaneye gitmek ve %40 üzeri rapor almak en iyisi. Böylece rapor için ücret ödemenize gerek kalmaz.

Ehliyet için ise raporun hiç bir önemi yok. Önemli olan rapordaki ibaredir.

jon83

ilker bey arkadaşım işkur sevkiyle yüzde 50 rapor aldı vergi indirimi almak istiyor raporda iş için yazıyor arkadaşım vergi indirimi almak için maliyeye vericek raporu işede girdi rapora en ekletmesi lazım birde tekrardan hastaneye sevk edelermi

jon zaten işe girdiği raporla vergi indirimden faydalanamaz
iş yeri (ben öyle yaptım) vergi dairesine gönderecek vergi daireside kendine en yakın heyet raporu veren hastaneye bir yazı ile sevk edecek oradan alınakca rapor (hastane kendi gönderiyor) vergi diaresine oradan gerekli birimlere ve en son iş yerine gidecek.
sonuç olarak eğer ki vergi indirimi verilmişse bunu iş yeri yansıtacak.
ama arkdaşlar iki gün önce engelliler daire başkanı ile yaptığım görümede vergi indirimim rapor oranı ile değilde o engele sahip olan kişini o işi ne derece zorlukla yapacağı değerlendirilip ona göre vergi indirimi yapılıyormuş yani hiç vergi indirmide verimeye bilir buna göre:D
bende o adamın yalancısıyım yani:D
sevgiler
TayTIS

jon83

taytis işkurdan alınan rapor bu ayın raporu maliye verdiginde direk ankaraya gönderiyomuş tek istedigi bir işde çalışıyor olmak yanlız raporun arkasına bülent hocamızın dedigi gibi dilekce ile başvuru yapıp ekletmek mesala 2022 vergi muafiyeti vs o zaman vergi indirimine başvuru yapabiliyomuz bende böyle biliyorum ilker bey bülent hocamız dogrusu bilir saygılar jon83

Üst Alt