Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe iade yargıtay süresi ve tazminat hakkı..?

berkemeteatasoy

Yasaklı Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yargıtaydan işe iade süresi ne zaman sonuçlanır aranızda işe iade davası açıp kazananlar varmı?varsa tazminatı nasıl hesapladınız acaba..

Öncelikle süreç dava açılması ile ballar 25/2 ye bağlı fesihlerde haklı feshin ıspat yükü işverendedir bu aşamada yerel mahkemenin kararı işçi lehine çıktıktan sonra temyiz süreci bsşlar ve dosya temyiz için 9,14,yahut 21, hukuk dairesine gider mevcut koşullarda 1.5 yıllık bir temyiz süresi söz konusu olmakla birlikte Adalet Bakanlığı nın bu yıl uygulamaya başlayacağı istinaf mahkeöeleri ve Venüs projesi devreye girdiğinde dava açıldığı zaman ön görülen nihai karar tarihi öncedrn bilinebikecek ve yargısal gecikmelerden doğan hukuki zarar ın maddî ve manevi açıdan tazmini söz konusu olabilecektir dava içeriğine bsğlı olarak süre farklılıkları söz konusu olabilmektedir...

bunları biliyoruz zaten..senin dava konusu ve çıkan karar önemli bizim için.

Dava yüksek ihtimalle lehinize onar arkadaşım çünkü iş hukukunda işçi lehine yorum esastır.. Tabii ıolayın niteliği de önemli dosyanın detaylarına vakıf olmadığımızdan net konuşamayız ama ön görüler bu şekilde

Benim davaın konusnu mu sormuştunuz anlatabilrim arzu ederseniz

Bundan yaklaşık 7 yu kadar önce engeli kadrosu ile girmiş olduğum bir kargo şirketinde "Kendisi Türkiye nin en büyük kargo şirketi dir1 Çalışmaya başladım! Ve müşteri temsilcisi olarak görev yaptığım halde bana kuryelik yaptırılmaya başlandı. Tabii ben psikolojik engelli olduğumdan durum özelik arz ediyordu. Nitekim günün birinde yine arkadaşlarla beraber teslimat yaparken kamyonetten beton zemine düşmek suretiyle geçirdiğim bir kaza sonrasında hastaneye gittim ve rapor aldım. Rapor aldıktan sonra da doktor kontrol için tekrar çağırdı beni. Ben bu olaydan bir ay sonra kontrole gittim diye idare tarafından hem de üç aydır maaşımız ödenmediği halde işten kovuldum. 25/2 den .. Tazminatlarım ve ödenmeyen maaşlar toplamda 5000 tl tutuyordu. Ben de bana imzalattıkları evrakın aslını alıp fotokopi yi orada bıraktım ve avukatıma dava açması için verdim. Nihayetinde işe isade davası Yalnız dava açıldıktan sonra iş yerinin ik mdüürü benim evime kadar geldi. Siz beni yanlış anladınız. Lütfen konuşalım diyerek.. Ben de müsait olmadığımı söyleyerek giyinmek için izin istedim. Evde Annem vardı. Annemle konuşup ikna etmeye çalıştılar. Biz bu adamı çalıştıracak yer bulamıyoruz diyorlardı. Tabii ben İŞ ADAMLARINA asla güvenilmemesi gerektiğini bildiğimden bunu dikkate almadım. Ve avukatımı aradım... O da bana hiç bir şeyi imzalamam gerektiğini söyledi.. Neyse; İK müdürü nün karşısına çıktım. Ve ne istiyorsunuz? Dedim.. Onlar da bana; Biz seni çalıştıracak yer bulamıyoruz Senin de iyiliğin ve emniyetin için tazminatını getirdik şuraya imza at bu işi bitirelim dedi. Bende olmaz dedim "Genel müdürlükle görüşeceğiz!" Gittik genel müdürlüğe. Şirketin iki numarası yani CEO var karşımda! CEO daha tehditkar bir üslupla şirkette istenmediğimi ve istenmediği yerd edurmanın onursuzluk olduğunu filan anlatıp vaaz veriyordu. Bende dedim ki neden istenmiyor muşum! Güya müşterinin kaybolan bir kargosunu ben çalmışım! Ispatınız var mı? Hayır yok.. Ama benim var dedim ve kendi yazdığım tutanağı masanın üzerine koydum!

DJ_BORAN

benim davamda aynı iş yerinde maaş eşitsizliği daha önce defalarca yazdım..sağlama 4000 bin tl engelliye 2000 tl maaş verilmesi ile ilgili engelsiz lise mezununa 4000 bin veriyor 2 üniversite mezununa 2000 veriyor ayrıca toplantıya almama küçük düşürme velan vardı maddi ve manevi tazminat davası açtım..ücret eşitliği davası ile birlikte şahitlerde vardı ama bunlara rağmen hakim davayı reddetti.Şuanda yargıtaydan davayı bozmasını bekliyoruz..yok kardeş adalet yok...

Benim ki 4_5 ayda geldi.temyizden.
Canliyi hemen icradan aldim.😊😀

2013 tarihinde kazanmistim.maasin 1400 civari birseydi.15000 tl tazminat aldim.

Ben bu dava sürecinde yerel mahkeme nin kararı temyiz e gittiği halde kazandım senin davan da yargıtay da onanacaktır neden dersen ücret adaletsizliği durumu haklı fesih sebebi dir yargıtay bu davayı bozar ve sana tazminat ödenir arkadaşım benim avukatım mahkeme bilir kişisi dir mesajı nızı kendisine ilettim ve teyit ettirdim maaş adaketsizliği bizatihi ayrımcılıktır ve işe iade tazminatının yanı sıra ayrımcılık tazminatı gerektirir...

DJ_BORAN

çok saol kardeş..ben ayrımı görünce çalışırken şirkete dava açtım şirkette bir yolunu buldu 10 ay sonra işten çıkardı..o kadar çok ayrım olduki düşünün öğle yemeğinde masa 4 kişi her masa dolu ben masamda tekim ve benim yanıma oturan yok daha neler neler..hakim kadındı şahitler bile beni doğruladı ama genede davayı reddetti..kısacası kardeşim her yerde aynı beyinler degişmedikçe daha biz çok çekeriz...genelde bu durumlar türk yöneticilerin sayesinde oluyor.inan bir ingiliz olsa bu olmayacak güya müslüman ülke engelliye yapılana bak..arkadaşımda bedensel engelli palio çocuk felci görsen çok zor yürüyor 5 yıldızlı bir otelde bulaşık yıkama işi vermişler..ne merhamet ne sevgi ne adaleti neler çekiyor arkadaşlarımız...

isogulcakli

yerel mahkemede kazandığın davayı karşı taraf yargıtaya gönderdi kararı aynen onadımı..4-5 ay gibi bir süredemi

Yerel mahkemede kazandığım davayı yargıtay aynen onadı ve 12 maaş tutarında tazminat kazandım bu sayede. O yüzden her ne olursa olsun vazgeçmemek gerekiyor neticede ortada bir haksızlık var. Şu anda devlet memuruyum ve hamdolsun kimse karışmıyor bana. Şimdi beni çalıştıracak özel sektörün ahk ettiğim ücrfet vermesi gerekiyor. Kimse kusura bakmasın. ENGELLİ den amele olmaz!

8 +4 haksız fesihten verildi eğer sendikalı olsaydım 4 maaş daha alacaktım

DJ_BORAN

benide haksızişten çıkardılar dava açtım 4+5 verildi..işe iade çıktı almazsa işe 4+5 ödeyecek şuan yargıtayda sen o 4 maaş ekstrayı neye göre degerlendirdi..Kötü niyet tazminatımı..Avukatım ayrıca kötü niyet tazminat davası açamayacağımızı belirtti..senin örnek karar metnin tam olarak nedir yada dosyan numaranı verirsen avukatıma söyleyeyim dava açarız..

dosya numaramı mı bir dakika e devlete bakıp yazacağım

Merhaba arkadaşlar, birşey soracaktım sağlık sorunları sebebiyle işten ayrılmak zorundayım..ayrıldıktan sonra mobbing ve ayrımcılık için dava açsam bir sorun olur mu? eğer dilekçemde mobbing dersem tazminatımı vermeyecekler, sağlık dersem verecekler..bende ayıldıktan sonra vermek istiyorum.

Kardeşim maaş eşitsizliği haklı fesih nedenidir.. Sizin yasal olarak "Tazminat hukuku" gereğince Ayrımcılık tazminatı talep etme hakkınız var. Mahkeme bilirkişiliği yapan bir avukatım var benim kendisiyle görüşmenizi sağlayabilirim. Ama sizin durumunuzda en az 8 en fazla 12 brüt maaş olarak hesaplanan işe iade tazminatı, kıdem ihbaer tazminat, +işsilik bedeli söz konusu. Manevi tazminat hakkınız da bulunmakta sağlam bir dosya çıkar davanızdan bir avukatla görüşmenizde fayda var..

İstanbul/ Anadolu 9. iş mahkemesi 2011/654 olması gerek avukatımda gerekli bilgiler var epey zaman oldu bu dava açılalı

kazandım ben davayı 8/ maaş tazminat aldım

DJ_BORAN benim de bir sorum olacak, arkadaşım işten çıkarıldı, dört yıllık kıdemi vardı ise iade davası açtılar ama yukarda yazdıklarına istinaden şunu sormak istiyorum: arkadaşa çalıştığı süre boyunca ücret adaletsizliği de oldu, burası herkesi işçi statüsünde sözleşmeli çalıştıran bı yarı kamu kurumuymus, laflarını gecirdilerine uygulaması gibi, her lisans mezununa aynı maaşı vermiyorlarmis arkadaşım da üç yıl boyunca aynı işi yaptığı halde yarı yarıya daha az maaş aldı ve arkadasjm gibi olan da çokmuş böyle mağdur...şimdi bu arkadaş ise iade açmış olsa da ücret adaletsizliği için de dava açabilir mı? İşten ayrılalı oldu bir sene yoksa zaman aşımı mı olur?? Avukatına lütfen bunu da sorabilir misin?

DJ_BORAN işte ben de onu diyorum, siz kendi avukatiniza soramaz mısınız? Yukarda yazmissiniz ya ondan dedim :) neyse saygı duyarım, kolaylıklar...

Tel no sunu verim size arayın randevu alın görüşün kendiyle istanbulda mısınız bilmiorum ama detaylı bir görüşme yaparsanız size mutlaka yol gösterir

Şevket GÜnay Bigat. Bigar Avukatlık Birosu diye aratırsanız kendisine ulaşabilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasındadır. İş hukuku konusunda BİLİRKİŞİ dir kendisi

Üst Alt