Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe ilk giriş 2003 ve rapor oranım %52. Emeklilik şartlarım nedir?

AsKaos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese geçmiş olsun dilerim.

Bu platformu açan ve yöneten arkadaşlara çok teşekkürler çok yararlı bir platform olmuş.

Benim sorum biraz karışık olabilir yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Sigorta başlama tarihim 14/01/2003 bağ-kur 6yıl 4ay 7 gün, daha sonrasında 2009/05 ci ayda sigortalı olarak çalışmaya başladım ve o tarihten bu güne sigortalıyım belirli sürelerde askeri ücretin %15 üstünde maaşım oldu. Daha sonrasında 2015/05 aydan itibaren şuan çalıştığım özel bir seramik firmasında askari ücretin 750 tl üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Ek gösterge 4387 tl olarak görünüyor son ay itibariyle. Ve 4a sigortalı süremde 3556 gün.

Engellilik durumum A.S. rahatsızlığımdan. ilk başvurduğumda maliyeden %52 sürekli rapor verdi, hastane ise önce 6 ay daha sonra 1 sene ve son olarak 2 sene verdi. Mart ayında hastanenin vermiş olduğu 2 senelik rapor mart ayında dolacak ve tekrar heyete gireceğim.

Konum kısaca yukar da anlatım şimdi sorularımı aşağıda tek tek belirteyim.

1- %52 sürekli (maliye) ne zaman emekli olabilirim?
2- Son gireceğim heyette yine sürelimi verirler yoksa süresiz mi olur?
3- Bu rahatsızlıktan (AS) dolayı vergi indirimden araç alabilirmiyim?
4- Son olarak gün/ay/yıl olarak ne zaman emekli olabilirim? Ve ne kadar bir maaş alırım bu gün olsam ?

Şimdiden hepinize geçmiş olsun..
Biz engelli değiliz sadece özel insanlarız :cool:

AsKaos

1- Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmeniz şartı ile (14/01/2003 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+bağkur+askerlik borlanması vs. toplamda) 4240 prime tabisiniz. Yani 14/01/2022'de emekliliği hak ediyorsunuz.

2008_oncesi.PNG

2- Raporun sürekli olması muhtemeldir. Ama unutmayın, önemli olan raporun süreli olup olmaması değil. Hatta önemli olan vergi indirim hakkının süreli olması bile değil. Önemli olan şey sgk'nın emeklilikte kontrol şerhi düşüp düşmediği

3- Çok zor. Ehliyet bile verilmiyor çoğu zaman...

4- Maaşı bilmek mümkün değil. Ama ortalama 1300 tl gibi bir şey olur.

Merhabalar,

16/01/2003 Bağkur giriş 2009 haziran ssk geçtim o günden bu güne devam.
vergi dairesinden %52 süresiz engelli raporu var bende şafak sayanlardanmıyım?
Ne zaman emekliliği hak ederim?

AsKaos
Yukarıda sorularınıza detaylı cevap verilmiş.

Ufukalp

abi çok sağol actığım konuyu bulamamıştım.
ayrıca ufuk abi ek gösterge 4670 tl emeklilik de maaş nasıl olur şuan ki duruma göre?

Üst Alt