Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe ilk giriş ile hastalık teşhis tarihinin çok yakın olması ve malülen emeklilik!?

ercan2323

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01.06.2011 tarihinde ilk işe giriş 13.06.2011 ilk diyalize giriş ve 2011 kasımda böbrek nakli pldum. sorum şu: malülen emekli olmak için ilk sigorta girişinden önce hastalık olmaması gerektiğinden tarihlerin birbirine yakın olması nedeni ile red kararı gelir mi birde geriye dönük olarak cezalı bir şekilde sigorta girişim yapılmıştır ilk giriş olarak.

ercan2323

Çok riskli bir durum. Geriye dönük sigortalılıkta süreç nasıl işledi? İlk sigortalı olduğunuz tarihten önce böbrek hastalığınız ne düzeydeydi?

Ben olsam böylesi bir riske girmem. Şaibeli bir durum varsa, hasbelkader emekli edilseniz dahi sgk konuyu mahkemeye taşır ve kazanırsa tüm ödediği maaşları ve yargılama masraflarını faiziyle geri alır.

OturanBoğa
hiç bir hastalık yoktu. 13.06.2011 günü aniden gelişti. daha öncesinden hiçbir belirti ve tanı yok. sadece işveren sigortayı yapmadığı için ay sonu yani haziran 2011 sonunda geriye dönük girşi yaptı aksi halde hastane masraflarını ödeyecekti burda benim bir kusurum yok. ilk tanı 13.06.2011.
zaten belgeleri kartal eğitim ve araştırma hastanesinde mevcut.

ercan2323 hizmet tespit davasına dayanmayan geriye dönük sigorta bildirimi SGK tarafından en ufak fırsatta şaibeli kategorisinde değerlendirilebilir.
Sigara girişi ile diyalize başlangıç tarihi arasındaki kısacık süre bile SGK'nın olaya şüpheli gözle bakması için yeterlidir.

anladım da ortada bir şaibe yok. durum gerçekten de böyle burda benim bir kusurum yok. daha yıl sonunda doluyor yıl şartı ama şimdiden bi fikir alalım dedik. sgk en fazla işe giriş bildirgesini geç verdiği için işverene rücü yapabilir.
burada aslında önemli olan sgk nın böbrek naklilere %60 işgücü kaybı verip vermediği bununla ilgili kesin bir bilgi alamadık.

ayrıca ben orada fiili olarak çalışıyordum ve işveren de bunu inkar etmez,

işveren geç bildirdiği için ceza ödedi yine de hizmet tespit davası gerekir mi ?

birde askerlik borçlanması ödeyeceğim ve giriş tarihi 2010 aralık ayına çekilecek bu bu konuda işime yaramaz mı

ercan2323
Böbrek nakline %70 oran veriliyor ve maluliyet listesinde de var. Burada önemli olan SGK'nın sizin sigorta başlangıç tarihinde sağlıklı olduğunuzu kabul etmesidir. Orada olumsuz bir durum çıkmazsa sorun olmaz.
Askerlik borçlanması hizmet süresi olarak girişi geri çeker, ama maluliyet değerlendirmesinde bir etkisi olmaz.
Belki de boş yere kuruntu yapıyoruz, hiç sorun da olmayabilir. SGK son yıllarda sinekten yağ çıkarma derdinde, o yüzden olasılıkları dile getiriyoruz.
Şimdiden moralinizi bozmayın, hele o zaman gelsin hep birlikte değerlendiririz gelişmeleri.

İnşallah zaten e devlette 01.07.2011 den itibaren yapılan tedavilerin tamamı mevcut 13.06.2011 de ilk teşhis ancak tabii dediğiniz gibi herşey olabilir çünkü ilk tanı da son döneme girmişti hastalık SGK bu daha önce gelişmişti de diyebilir burası Türkiye malum umarım bi sorunla karşılaşıp 5 yıl daha eklemez bana ama gerçekte durum bu ama ispatı sıkıntılı biraz dışardan bakınca şaibeli gibi algılanabilir

Üstad @OturanBoğa @Ufukalp Dilekçeyi verip emekli oldum.
Sgk ya başvuru tarihi 03.06.2021 heyete giriş tarihi 21.6.2021 aylık bağlama oranı %40 aylık başlangıç 01.07.2021
Sistemde ek ödeme 157,22 TL görülüyor net aylık olarak 425.65 TL maaşı nasıl hesaplayabiliriz.
Bu arada 13.7.2021 de 2.890.64 28.7.2021 de 4089,65 TL emekli günlük ödeme aldım.
Maaş kaç TL olur acaba geçen yıl emekli maaşi.com dan 3250 TL çıkıyordu
Rica etsem bakabilir misiniz
Şimdiden teşekkür ediyorum

Maaş ödeme günü de 24 tür

Bu arada emekli aylık bilgisi linkinde 8/2021 dönemi için 157,22 ek ödeme görülüyor emekli ödeme bilgileri linkinde net aylık ile ek ödeme 425,65 7/2021 dönemine ait görülüyor

Burada dikkatimi çeken şu oldu 157,22 x 26 yapıldığında aldığım tutar olan 4089,28 e tekabül ediyor

2011 de sigortanız başlamış 10 yılda emekli olunca nasıl 4.089 TL emekli maaşı aldınız merak ettim valla? ercan2323

Son düzenleme:
Ufukalp
ufuk abi sigorta girişinden önce malul muhabbeti çok saçma degilmi malulen emeklililk için

bu yüzden bende olamıyorum

Kusura bakmayın ama biraz yanlış bilgi vermişsiniz tanıdığım 1989 sigorta girişli hiç kesintisiz özel sektörde çalıştı ve hala çalışıyor.Bu yıl emekli oldu ve primleri sizin belirttiğiniz gibi hep tavandan ödendi engelli falanda değil.Ama aldığı emekli maaşı 4200 TL.Hangi kurumda çalıştınız ve emekli oldunuz acaba?
1 Ekim 2008 de çıkan 5510 sayılı kanunda emekli aylık bağlama oranı %28 dir.

İnsanları yanıltıcı bilgiler vermeyin. ercan2323

Hugo88 Durum herkes için aynı olmayabilir ben kendim için söyledim bende aylık bağlama oranı %40 dır. Özel bir inşaat şirketinde yönetici olarak çalışıyordum. Ben herkeste böyle olacak diye bir ifade de kullanmadım.

Tarih En Az En Cok
01.01.2021 ‑ 31.12.2021 3.577,50 TL 26.831,40 TL
01.01.2020 ‑ 31.12.2020 2.943,00 TL 22.072,50 TL
01.01.2019 ‑ 31.12.2019 2.558,40 TL 19.188,00 TL

Bu yukarıdaki liste, SGK ust tavanıdır. Sürekli üst tavandan yatmıs birisi (10 sene prim odese bile) %28 hesabından 7-8bin bandında emekli maasi alabilir.

aesacus şimdi tavan yüksek 2011-2018 yılları arasında daha düşük idi. SGK uyandı Şimdi tavana erişmek için 17-18 bin maaş almak lazım

Bizim sektörde (yazılım) hala tavandan yatan çok kişi var. Ben emekliyim, beni etkilemiyor tavandan yatması.

Üst Alt