Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşe yeni başladım, vergi indirimi için ne yapmalıyım?
iş yerinden sgk başlangıcını ve iş yerinde çalıştığına dair kaşe imzalı kağıdı alıp raporun aslı ve bir adet fotokopisi ile vergi dairesine başvuracaksın 2 3 aylık bir süreden sonra onaylanıp onaylanmadıgına dair iş yerine bilgi verecek vergi dairesi .
ben geçen sene başvurdum o zaman raporlar e devlet üzerinden görünmüyordu ama şubat ayından sonra alınan raporlar sistemde var düşününce mantıklı olabilir araştırmanızda fayda var
Emekli sandığı veya bağkur'dan emekli olacakların, sigorta giriş yılı kaç olursa olsun vergi indirimi alma zorunluluğu yoktur. Emeklilik prim ve yıl şartları dolduğunda kurum sevkiyle alacakları rapora ve oranlarına göre emekli edilirler
didem05
Bunun için iki yol mevcut.
1- Bireysel başvuru ile yetkili bir hastaneden engelli sağlık kurulu raporu alırsınız.
Bu rapor ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi dairesine başvurursunuz.
2- Çalışma belgesi ile direkt vergi dairesine başvurursunuz, rapor için kurum sizi hastaneye sevk eder.
Her iki durumda da rapor vergi dairesi tarafından Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gönderilir, orada değerlendirme yapılır ve sonuç gönderen vergi dairesine gelir. Vergi dairesi de bunu bir yazıyla isyerinize tebliğ eder.
İlk sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise erken emeklilik için vergi indirimi şart.
Bu tarihten sonra ise emeklilik için şart değil, sadece vergi indirimi derecesine göre maaşınıza ufak bir miktar katkısı olur.