Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe yeni başladım, vergi indirimi için ne yapmalıyım?

didem05

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar işe yeni başladım vergi indirimini almak için ne yapmalıyım lütfen bilenler yardımcı olsun

iş yerinden sgk başlangıcını ve iş yerinde çalıştığına dair kaşe imzalı kağıdı alıp raporun aslı ve bir adet fotokopisi ile vergi dairesine başvuracaksın 2 3 aylık bir süreden sonra onaylanıp onaylanmadıgına dair iş yerine bilgi verecek vergi dairesi .

Kotan

e devletten yapılıyor dıye bir sölenti var bu mümkün mü

ben geçen sene başvurdum o zaman raporlar e devlet üzerinden görünmüyordu ama şubat ayından sonra alınan raporlar sistemde var düşününce mantıklı olabilir araştırmanızda fayda var

E-devlet basvuru yapabilirsiniz ancak 15 gun içinde raporu vergi dairesine götürmek gerekiyor.

Emekli sandığı veya bağkur'dan emekli olacakların, sigorta giriş yılı kaç olursa olsun vergi indirimi alma zorunluluğu yoktur. Emeklilik prim ve yıl şartları dolduğunda kurum sevkiyle alacakları rapora ve oranlarına göre emekli edilirler

darkblade106

hocam biz 657 ye tabi değiliz kamu statüsünde çalışıyoruz aynı şartlar bizim için de geçerli mi

kamu işçisi olarak başladım ama vergi indirimi yapacak mıyım yaparsam nasıl yapıcam bılmiyorum

didem05
Bunun için iki yol mevcut.
1- Bireysel başvuru ile yetkili bir hastaneden engelli sağlık kurulu raporu alırsınız.
Bu rapor ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi dairesine başvurursunuz.
2- Çalışma belgesi ile direkt vergi dairesine başvurursunuz, rapor için kurum sizi hastaneye sevk eder.
Her iki durumda da rapor vergi dairesi tarafından Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gönderilir, orada değerlendirme yapılır ve sonuç gönderen vergi dairesine gelir. Vergi dairesi de bunu bir yazıyla isyerinize tebliğ eder.
İlk sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise erken emeklilik için vergi indirimi şart.
Bu tarihten sonra ise emeklilik için şart değil, sadece vergi indirimi derecesine göre maaşınıza ufak bir miktar katkısı olur.

Ufukalp

çok teşekkür ederim duyduğuma göre bu maliye merkez sağlık kurulu raporun derecesini düşürebiiyomuş doğru mu

didem05
Teşhis ve tanı ve verilen oran ile engel oran cetveli arasında bir uyumsuzluk olduğuna kanaat getirdiklerinde evet öyle bir yetkileri var.

Üst Alt