Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşim sağlığıma zarar veriyor. Haklarımı alarak çıkmak istiyorum..?

lwnttml

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle konuyu yanlış yere açmışsam kusura bakmayın.
Yaklaşık 8 yıldır aynı iş yerinde özel güvenlik olarak çalışmaktayım. Fakat aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım. İş yerim rakım olarak yüksekte ve bu beni olumsuz şekilde etkilemekte. Sağlık sorunlarından dolayı işten ayrılma düşüncem var fakat hastalığımı belgelendirmek için sağlık raporu nu tam teşekküllü hastaneden mi almam gerekiyor yoksa gözetiminde olduğum doktorun vereceği rapor yeterli sayılır mı acaba?

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Heyet raporu gerekli, üniversite hastanesinden yada devlet hastanesinden alabilirsiniz. öncelikle Heyetin müdürüyle konuyu görüşün, rahatsızlığınızı belirtin... raporda hangi ifadeler olması gerektiğini vs sorun. onlar sizi bilgilendirir.

Ben ötv indirimi alırken sağlık kurulundaki memurların hatası yüzünden 2 kere heyete girdim. öncelikle heyetin müdürüyle konuşun o sizi doğru şekilde yönlendirir. Sağlık kurulundaki memurlar bazen hiç birşey den anlamıyor.

TR123

Teşekkür ederim saolun

Sadece ve sadece meslek hastalıkları hastanesinden alınacak olan heyet raporunun "çalışamayacağı iş alanları" kısmında mevcut yapmakta olduğunuz işle alakalı bir şey yazması lazım yani güvenlik olduğunuza göre Ayakta çalışacağı işlerde çalışamaz gibi yoksa hipertansiyon için hiçbir ibare yazacaklarınızı sanmıyorum çünkü bende aynı dertten muzdarip olup mağdur olmuştum, sakın ola ki devlet hastanesinden gidip rapor almayın durum bildirir raporu hastaneye göre değişir ancak en az 200 tl den başlar haberiniz olsun.

Birde herşey yolunda gidip sağlık sorunlarıyla ayrılsanız bile işveren üçkağıtçıysa çıkışınızı sgk ya istifa şeklinde bildirir ve yıllarca işsizlik maaşı tazminat v.s alamayıp sürünürsünüz. Ben çektim o yüzden yazıyorum böyle.

Sizin yapacağınız 3600 prim şartlarında kıdem tazminatı alır yazısı almaya uygunsa sgk durumunuz bunu araştırın direk eşşek gibi öderler.

uzakyol kardeşim aynı işyerinde 10 sene çalışma şartı var kıdemi otomatik alabilmek için. Ama dediğin gibi rapor olursa o ayrı kardeşim.

yok reis aynı işyeri olmasına gerek yok 3600 hangi işyerinde tamamlanırsa en az 1 yıllık son işyerinde geçmek şartıyla o zaman tazminat cepte inş

Reis 3600 içinde 10 yıl çalışması gerekiyor zaten :)

Son 10 yıl içerisindekı prim günüm 3600 ü geçiyor. Dediğiniz yazıyı SGK dan mı almam gerekiyor

Bi sorum daha olacak 6-7 yıl önce 2 ayrı işyeri sgk primi yatırmış döküme baktığımda bir ayda 516 gün hizmet görünüyor sorun olurmu bu acaba?

Hizmet yılım 15 yıldan az 2004 girislıyım

Hipertansiyon hastasiyim 5 yildir duzenli ilaç kullaniyorum.işim sağlığıma tahlikeli ilmaya başladı geçici ağır iş yapamaz raporu alabilirmiyim

azaraks25 ancak efor gerektiren ağır işlerde çalıştırılmaz raporu verilir. oda iş yerin inisiyatifine kalmış işinize odaklanın mümkün oldukça kendinizi yormayacak şekilde düzenli aralıklı istihrat edin işinizde çıkmayın sakın.. işsizlik daha çok sağlığa zarar veriyor

Boyun fıtığı M50 servikal disk bozuklukları radikülopati ile tahlil sonucu cıktı arti astım hastasiyim arti hipertansiyon var devamlı ilac kullaniyorum. gecici iş göremez raporu almak istiyorum mümkün mü

azaraks25 astım kronik mi isterseniz engelli rapor da alabilirsınız

astım % 20 bronşektazi % 20 oran veriyorlar.. servikal disk bozuklukları radikülopati ve hipertansıyon da var dilerseniz engellı rapor için müracaat edin

Boyun fıtığı, hiper tansiyon ve astım için ne oran verilir?

20 yıllık astım bronşit arti hipertansiyon coveram10/10 fludex 1.5 mg hergün 1yer tane kullanıyorum. Boyun fıtığı var

45 vergi indirim raporum var sigorta başlangıç tarihim 2002 5500 sigorta pirimim var.15 yıl 3600 den faydalanıp işyerininden tazminatlı çıkış yapmak istiyorum. tazminatımı alabilir miyim

6 ay ağır iş yapamaz raporu aldım. Bu ne işime yarayacak?

Hastanın 6 ay süre ile ağır iş yuku gerektirecek bedensel işlerden muaf tutulması uygundur diye rapor aldim ne gibi haklarım var

azaraks25
Hayır alamazsınız.
15 yıl 3600 gün ile tazminat hakedişi, sigorta başlangıcı 08.09.1999 tarihinden önce olanlar için geçerlidir.

Üst Alt