Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşimden istifa edersem hangi haklara sahip olurum?

meddata

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhabar ben %82 engelli karaciğer nakli ve şeker hastaligi olan bir engelliyim 25.09.2009 dan beri özel bir hastanede calisaktayim dun itibari ile başhekim yardimcisin bana hakaret etmesi ile bugün ise görmedim gitmeyide düşünmüyorum benim tazminat hakim varmidir ise görmeyince kaç gün sonra beni atarlar işsizlik maasi alabilirmiyim henüz istifa etmedim yarin gidip istifa edeceğim neler yaparsam bana fayda getirir bilginiz varsa bana yardimci olabilir misiniz

Hocam 2 gün işe gitmezsen işten atılırsın
İşe gitmemek çözüm değil
Eğer başhekim yardımcısının sana hakaret ettiğini şahitlerle ispatlarsan istifa etsende tazminatını alabilirsin
Ama dediğim gibi ispatlaman lazım

İspatlayamam çünkü odasinda idim şahidim yok beni kovduklari zaman işsizlik maasi alabilirmiyim çünkü artik oraya çalışmak için donemem yaklaşık 1950 gündür orda calisiyorum

Merhabalar..
Eğer siz istifa ederseniz tazminat alamazsınız.
Onların sizi işten çıkarması gerekir.
Eğer hakaret için işlem yaptırmak istiyorsanız ispatlamanız gerekir.
İşe gitmemekle de işten çıkarırlarsa durum sizin aleyhinize olur.
Yani normal çalışıp(En az 1 yıl olması gerekiyor) onların sizi işten çıkarması sonucu tazminat alabiliyorsunuz.

Onun da hesaplamasını buradaki linkten yapabilirsiniz.
Ve bu forumda daha önce işten çıkarmadan yararlanan bir arkadaş var.
Onunla da irtibata geçip nasıl bir yol izlediklerini sorabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/calisma-yasami/66419-isten-cikarilma-tazminati-nasil-hesaplanir.html

Ayrıca
Hakareti ispat edemeyip istifa ederseniz işsizlik maaşıda alamazsınız

Kardeş istifa edersen bişe alamazsın.hakaret ettiğini ispatlaman gerekiyor yada son çalıştığın yerde 3600 gün 15 yılı doldurduğunda tazminat alırsın onuda sgk bir yazı alıyosun onla hakkını alırsın.işe git 6 yıllık emeğin var.sende ona hakaret et yada noter kanalı ile o kişiyi uyar.pes etmek korkakların işidir.

bu mobbing e giriyor ama mobbing ispatti en zor olan şey, o yüzden hak elde edemezsin

mobbing diye arattır çıkıyor

Üst Alt