Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşine son verilen arkadaşım ne yapabilir?

epilepsi1986

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Engelli arkadaşım aylarca iş aradı ve en sonunda özel bir temizlik şirketine engelli kadrosuna alındı
ama şöle bir durum var engelli arkadaşım işe gelme dediler biz senin sadece ssk yatıracagız dediler ve ücret yani maas vermediler her ayın 15 inde gidip imza veriyordu maas aldım diye aslında almıyordu
15 ay buyunca böle yaptılarr ve sonra 2 gün önce bunu cagırıp bazı evraklar imzalatmışlar engelli arkadasıma ve 1 gün sonra işine son verildi git issizlik parası al dediler ve tazmınat vermicekmisiniz hayır kesinlikle olmaz demişler
napması lazım arkadaslar kadıköyde bu iş yeri

hemen ssk ya şikayet etsin. iş mahkemesine dava acsın.

ssk ve iş mahkemesine diye biş yoktur BU BİZİM TURKIYEDE SIFIR

imzalatılan kağıtttta büyük ihtimalle kendi isteğiyşle işyerinden ayrıldığını yazan bir yazıda mevcuttur..bu yüzden tazminat alması imkansız gibi..yapılcak pek bir şey yok..

ama şuda benim dikkati çekti..bildiğim kaarıyla kendi isteğiyle işten ayrılanlar işsizlik parası almaya hak kazanmıyor yanlış bilmiyorsam..işyeri git işsizlik parası al dediyse acaba kendilerimi çıkartmış olarak gösterdiler?

eğer işyeri çıkarttıysa ne yapması gerektiğini daha sonraki bir mesajda söylerim..

siz şimdi şunu kesin olarak öğrenin; kendi isteğiylemi çıkmış görünüyor yoksa iş yerimi çıkartmış görünüyor.

işyerinin çıkarttığı kesin olduğuna göre izlencek 2 yol var;

1-unkapanın daki çalışma müdürlüğüne gidip şikayet edecek.ihbar ve kıdem tazminatının ve senelik izin parasının ödenmediğini söyleyecek.çalışma müdürlüğü bir müfettiş yollıycak işyerine eğer bu durum doğruysa arkadaşına yazı yollıcak haklısın para alma hakkın var ya sen iş mahkemesine başvur yada biz çalışma müdürlüğü olarak dava açalım diyecekler.mahkeme olayı en az 1 sene sürer.

yada

2-noterden işyerine ihtarname çekecek.6 iş günü içinde yasal haklarımın ödenmediği takdirde icra takibi başlatıcam diye.işyeri ödeme yapmazsa icra dairesine gidip elindeki yazıyı göstercek yanına bir icra memuruyla beraber işyerine gitsin..telefonlara haciz kodurmaya geldim desin..işyeri büyük ihtimalle hemen ödemeyi yapar..ama il başta noterden ihtarname çekerken bir miktar para yatırması lazım..miktarı bilmiyorum

tekrar söylüyorum..tüm bu söylediklerim arkadaşını işyerinin çıkardığı kesinse geçerli..yok eğer işyeri arkadaşına alacağı olmadığına dair bir ibraname imzalattıysa yapılacak bişey yok maalesef..

Üst Alt