Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşitme Azlığı olanlarda askeriye muayenesi nasıl oluyor? Hangi testler yapılıyor?
3-4 ay sonra askerlik için muayeneye gidicem .Tek kulağım iptal öteki yüzde 80 duyuyor .Ben gitmek istedğimi belirticem muayenede sorarlarsa .
Ama benim asıl merak ettiğim tepit için naısl bir test yapıyolar .Eğer bu bildiğimiz odyometri testlerinden yapıyolarsa saçma çünkü benim kulakta çınlamada olduğu için sesleri karıştırabiliyorum .
Birde gitmek istemeyen adam düğmeye basmaz ve sağır olduğunu iddaa edebilir .
Ama birde Bera işitme testi diye birşey gördüm .Kişi bayıltılıp öyle yapılıyormuş.Ve sonuçları daha kesinmiş bu testin .
İşitme azlığını askeriyeye belirtenler ne gibi muayenelerle karşılaştı acaba .
Askeriyede 3 gün ara ile yapılıyor 2 gün de olabilir.1 saat makinenin içine giriyorsun ve sen düğmelere basıyorsun.yaklaşık 45 defa işite testi yapılır sana test sonuçları birbirini tutması lazım.tutmazsa BERA TESTİNE girersin.
bana çok kotu baskı yapıldı anlatsam komedi olur en sonunda bende DUYMASAMDA BASIYORDUM Sonuç gerçekten rapor sonucları odyomestrık ıle bırbırını tuttu. ben gerceken duyduğuma bastım hatta duymasamda basıyordum .
90 TANE ISITME TEST OLCAN adam kesın anlar basıp basmadıgını yanı
Çınlama olsa bile BAS DİYOR. SONRA BAS DIYE BASKI KURUYOR. COK AZ SES BILE DIYSAN BAS DIYOR SUREKLI BAS DIYOR .SONRA CILDIR SENDE HERSEYE BAS O ZAMAN CAMI ACIM HEERSEYE BASMA DIYOR
YOK BERA TESTINE GIRMEDIM BEN BENIM ISITME KAYBIM DOGRU O KADAR TEST YAPTI HEPSI BIRBIRINI TUTUYOR YANI BEN GERCEKTEIN BASTIM.
Ben de işitme azlığı mevcut.Orta kulak iltihabı geçirmiştim.
Kasım da gitmek için başvurdum askerlik şubesine.Gata sevkimi istedim.Önce dendi muaf olabilirsin diye moralim bozuldu biraz "beklemiyordum çünkü ileri derece sorunum yoktu"
Neyse bu hafta testler yapıldı Askere elveşili sonucu çıktı.
Verilen belgede şu yazmakta .Komando olamaz(bunu biliyordum bekliyordum zaten ) A-19 F-2 ye uygun askerlik elverişlidiri. Sensorinöral kayıp diye bir şey yani.
şimdi bu madde ne demek ? baktım bulamadım ? Ne gibi şeylerden ayrı tutulacağım ? Silah eğitimi nöbet gibi ? Çünkü bana nöbet yazmaları sıkıntı olabilir . Komutanlar da ben orada şöyle böyle desem de sallamazlar muhtemelen.ama belge görürlerse ciddiye alırlar diye düşünüyorum.
Sorunumu belirten açıklayan belge götürebilirim değil mi birliğe ? Bir de sanırım bu sorunum düşeceğim birliğe de etki edecekmiş ? Öyle dendi memurlar tarafından.
Hangi testlerin yaıldığını da yazayım bari
Önce bildiğimiz kabin testi.Sonra hemen yanında farklı bir test bilmyorum adını.En sonunda ise VNG labaratuarı diye bir yerde test yapıldı..Yani millete sadece kabin testi yapılırken bana 3 test birden yapıld
Geçen hafta şubeye askerlik işleri için başvurdum onlarda ilk muayene için aile hekimine sevk ettiler . Önceleri şey derlerdi lk muayene askeri hastanesinde o olay bitmiş artık ilk muayeneniz aile hekiminde yapılıyor .Orda kulakta işitme kaybı şikayetimi belirttim .Oda gataya sevketti .
Gatada 3-4 saat sıra bekledikten sonra muayeneye girdim .İşitme testi istediler .Normalde kulak temizleme olayı gliserin koyduktan sonra yapılır ki kulakta ağrı ve sancı olmasın pislik alınırken sıkıntı yaşanmasın diye .Sağolsun doktor bu durumu hiç umursamadan işitme testi kesin doğru çıksın diye kupkuru kulağa o elektrik süpürgesi gibi aleti soktu en son dayanılmaz bir hal alınca elimle çektim çıkardım hortumunu .Kusura bakma dedi çıkarken .
Kulak temizlendi test yapıldı tek kulak total diğeri hafif orta kayıp dedi odyometrist . Ama doktor teste itimat etmedi abr testi lazım ama burdaki arızalı kasımpaşaya sevk edeceğim dedi .
Ertesi gün kasımpaşaya gittim ordada aynı testi bir daha yaptılar sonrası sırasıyla önce sol sonra sağ kulağa ucu bir makinaya bağlı bir kablo taktılar .Ve kulağa titreşimler gelip durdu .
Test bitti dediler ee uyutmalı falan bir test yapılacaktı gata öyle söylemişti dedim doktor buraya sevk etmeleri bile hata senin kaybın ortada dedi .
Aldım raporu tekrar gataya gittim doktor sana abr testi yapmamışlar diye sorunca göndermeniz bile hataymış böyle böyle söylediler diye belirttim oda olmaz ki falan diye söylenmeye başladı .Bende 2-3 kez ısrarla sorduğumu ama abr testine gerek olmadığını sizin gereksiz yere sevk ettiğiniz söylediler dedim .Doktor sinirlendi beni aldı uzman doktorlardan birinin odasına gittik .Uzman doktora durumu belirtti kaısmpaşanın umursamaz tavrından yakındı ne yapıcaz komutanım diye sordu .Bende direk test için ısrar ettiğimi ama yapmadıklarını söyledim .İlk doktor test için ısrar ederken uzman doktor heyete sevk edelim kararı heyet versin dedi .
Sağlık kurulundan gün aldım şimdi heyet karşısına çıkıcaz bakalım söylenene göre yüksek ihtimal muafiyet alıcam .Muafiyet vermezlersede yaparız artık 5 aysa 5 ay yapacak birşey yok
İşleyiş olarak çok lanet bir sistem var . Bir işlem 3. katta diğer zeminde sonra 5. kat sonra tekrar zemin harbiden 3 günde 40-50 km yol yapmışımdır yürüyerek .