Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı alacağım. Phonak denedim. Tavsiye bekliyorum..?

kadere61

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar

yıllardır çektiğim işitme kaybı var. daha doğrusu anlamada sıkıntı yaşıyorum.

Bugün çalıştığım yere yakın olan bir yere gittim. kadıköy de idi yeri.

aklımda phonak marka vardı. denedim iyi geldi ama fiyatlar çok yüksek geldi.

3300 tl teki ikisi 6600 tl. devlet desteği ile 1200 tl düştü. 5400'den de 4500tl'ye düştü.

%50-55 kayıp var. ağzını kapattığı zaman birisi anlamakta zorluk çekiyorum. arkam dönük veya 3-4 metre sonrasında denileni anlamıyorum. anlayabilenlere gıpta ile bakıyorum :)

bu marka nasıldır? daha uygun diyebileceğiniz ama sağlam bir marka model önerisi olan varmı. kulak arkası düşünüyorum. ismail türüt hastalığı ( çok fazla terleme ) olduğu için kulak içi sıkıntılı anlar yaşatır bana diye istemedim. birde forumu okuduğum kadarı ile kulak içi sorunlu cihazlar.

ne diyorsunuz ne önerirsiniz ?

patronum sağolsun kendisi karşılayıp maaştan bir miktar ödeme ile taksit kolaylığı sağlayacak. almışken bi 5 mümkünse 10 sene gitsinde isterim. asgari ücretli ev geçindiren çalışanım. ödeme konusunda çokta iyi durumda değilim. hatta mümkün ise senetli alabilsem patrona yük binmese iyi olurda onu da yapacak kişi yoktur sanırım.

oturduğum yer sancaktepe , çalıştığım yer kadıköy. isterim ki arıza çıkınca kolay gidebileyim.

birde ek olarak , beni askere almadılar muafım askerlikten. acaba engelli raporu alma şansım varmı? kovalamaya değer mi? ek olarak antidepresan tedavisi görüyorum.

baska markalarida deneyin. vakit lazim denemek icin ama parayi verdikten sonra pisman olmak ise yaramiyor. mumkunse onceki kullandiginiz markadan alin. sesler hosunuza gitmeyebilir.
birde mehmet hocamiz bir hafta deneme suresi isteyin diyor ama daha denk gelmedim deneme amacli cihaz veren isitme merkezi.
birtek merkezde deneyerek alirsaniz disaridaki isyerindeki evdeki seslerle bir olmuyor. isitme merkezinde korunakli yerde cok guzel olan disari cikinca hosa gitmeyebiliyor.

Bulunduğun ilde oticon merkeze git. Ankara'da Mithatpaşa Caddesi'nde Çağlar marketin yanında oticon şube var. Dünya'da en iyi marka diye biliyorum. İlk başta oraya gitmediğime çok pişmanım. Kesinlikle her markadan satan yerlerden alışveriş yapma. Ben phonak kullanıyorum. Memnun değilim. İlk denemede iyi gelmesi normal, önemli olan taktıkça gerçekten memnun kalacağın bir ürün mü, ona zamanla karar vereceksin.

İlk denemede iyi geliyor diye hemen alman gerekmez, birkaç marka dene. Ben parayı verdikten sonra pişman oldum. Sattıktan sonra ilgilenmiyorlar bile. Satana kadar tatlı dil, güler yüz gösterip, sattıktan sonra niye geldin, yine ne var tavırlarıyla unutmaya çalışıyorlar. Böyle bir hataya düşme. Sadece oticon satan oticon şubesine git. Hatta bir hafta değil de, iki üç gün denemek için ricada bulun.

cevaplarınız için teşekkür ederim.
genelinsan hocam peki bu oticon pahalı bir markamı? şimdi engelde paramı soruyorsun diyebilirsin doğal olarak. ama bütçem yok. patron destek atmasa inan alamazdım bile 1 seneden aşağı.

Şimdi ben 2015 yılında oticon şubeye gittim. Bana cihazı bir hafta denemek için verdiler. 4500 TL idi cihazın fiyatı. Daha sonra alırım diye almadım. Sonraları Gülhane Hastanesi'nde doktora gittim, beni cihaz almam için tanıdığı bir yere yönlendirdi. Her markadan satıyorlar ama oticon ve bazı markalar hariç. Oradan phonak aldım. İlk takınca gayet iyi oldu; yalnız bir hafta sonra tekrar hiçbir şey anlamamaya başladım.

Daha sonraları Hacettepe'de ne ayarı yaptırırsam yaptırayım, hiçbir şey değişmedi. Bir ara Hacettepe'de bir ayar yaptırdım. O ayar çok iyi oldu. 2 gün sonra cihazın hoparlörü patladı ve servise yolladım. Bir ay sonra geldi. Doktora gittim aynı ayarı uygula diye, doktor ayarı kaydetmemiş ve bir daha o ayarı tutturamadı. Olan bana oldu. Aklında bulundur. Her ayar sonrası bilgisayara kayıt ettir. Sonraları cihazı aldığım yer, niye geldin muamelesi yapmaya başladı ve o cihaza 4500 tl verdim iki kulak için. Pişman oldum, oticon alsam daha iyiydi. Çünkü hem daha kaliteli, hem daha iyi ilgileniyorlar. Bu phonak cihaz çok fazla arıza yaptı.

Bir servise gitti, bir ay sonra geldi. Yine gitti 2 hafta, yine gitti 3 hafta sürdü vs. vs... artık bıktım. Üstelik Ankara'da servisi yokmuş, her sefer İstanbul'a gidip geldi. Kısaca aynı parayı oticona versem daha iyiydi. Yani hangi markadan alırsan al, hepsinin fiyatı hemen hemen aynı. İşitme cihazlarında ucuz diye bir şey yok. Alacaksan, Bluetooth destekli olandan almanı tavsiye ederim. Kesinlikle iyice emin olmadan alma.

kadere61
Son yapılan işitme testini gönderebilirsen, yardımcı olmaya çalışırım.
Geçmiş olsun

genelinsan

Allah razı olsun üşenmeyip cevap verdiğin için.

arıza yapar yapmasına cihazlar ama arkasında durmuyor ise firma veya aman tavrı takılıyor ise hiç gerek yok.

sonuçta cihaz sadece ürün değil hizmette gerektiren bir cihaz anladığım kadarıyla. o yüzden yarın oticona uğruyorum. idis bayisi satıyor sanırım . kadıköy de buldum internetten. bir uğrayayım.

@Mehmet Akşit
elimde test yok testi almadım. yarın test yapınca atayım. size de çok teşekkür ederim.

Test sonucu olmadan, cihaz denemeye gitme. Benim yaşadığım durumu, başkası yaşamasın diye uğraşıyorum. Edindiğim tecrübeyi, yaşadığım durumu size anlatayım ki, aynısını siz yaşamayın. Kesinlikle sadece oticon satan şubeye git. Önceki yazıyı güncelledim, tekrar oku.

genelinsan
İşitme cihazı memnuniyetinde en önemsiz kriterlerden biri cihaz marka ve modelidir. Hemen hemen bütün markalar birbirine eş değer ürün çıkartıyorlar. Beş marka dünya pazarının %95'ini elinde tutuyor. Evet Oticon bilinen iyi markalardan biridir. Ama şu sıralar yönetim problemi yaşıyor. Teknik ekipte ve satış ekibinde değişiklikler olabilir. Bu kadar ısrarla öneriyorsun ama sonuç hiç de iyi olmayabilir kadere61 için. Bu piyasa pek bildiğiniz/tahmin ettiğiniz gibi değil.

Birde ilgimi çeken birsey var. Bende vakti ile ticaretin içindeydim. Bir ürün ana fiyattan 900 tl birden düşmez. Adam tek seferde 900 tl düştü. Bu da bende acaba iki kuruşluk mali fahiş fiyata mi satıyor algısı oluşturdu.

phonak ın hangı modelıydı?

aRiSe* çok sağlam bir ayar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa fayda göremezsin. Cihaz sürekli arıza yaptı. Bir ara çok güzel ayarı vardı. 2 gün sonra hoparlörü patladı. 1 ay sonra geldi. Bir daha o ayarı tutturamadı doktor. Yalnız oticon alsaydım, böyle bir sorunla karşılaşmazdım. Şimdi markaya pek bakma. Birçok markayı dene. Hatta üç beş gün denemek için veren oluyorsa kaçırma. Eğer markaya bakıyorum dersen ilk önce oticona bak. Memnun kalmazsan diğerlerine bak. Sana tavsiyem, birçok markayı satan yerden ürün alma. Sadece markayı satan, markanın kendi satış yerinden al. Aldığın üründe Bluetooth olmasına özen göster.

Widekste dene kulak arkası çok minikler var sesi doğal

O anlamama kalıcı benimde öle

Cihazların aksesuarıda uçmuş fiyatları

Herşeyi para

genelinsan

Kulak arkası RIC tip almayı düşünüyorum. Kanal içi kulaklıktan vazgeçeceğim sanırım.

Bu reçeteyi kulak içi yazmış doktor. Kulak arkasına çevirmek uğraştırıyor mu yoksa hemen hallediyorlar mı?

O konuda bilgim yok, doktoruna sor da, kulak içi cihazı kesinlikle önermiyorum.

merhaba kulak arkası siemens modellerini tavsiye ederim. kendim kullanıyorum

Üst Alt