Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazı alacağım. Tercihimi nasıl yapmalıyım?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

Geçen haftalarda hastaneye başvurup işitme cihazı almak istediğimi belirttim. Beni bir kaç teste tabi tuttular sonra test sonuçlarını verip İşitme cihazı satılan yerleri dolanıp beğendiğim bir işitme cihazını almamı söylediler. Bana normalde cihaz alabilir raporu vermeleri gerekmiyor muydu ? Devlet %35 ini karşılıyor dedi oradaki doktor bana.Yani elimde bir test sonucu var başka hiç birşey yok.Çocukluğumda cihaz kullanmıştım ama onbeş senedir cihaz kullanmıyorum. O zaman cihaz aldığımda raporda cihaz ismi yazıyordu gidip o cihazı almıştım şimdi nasıl bir cihaz almam gerekiyor hiç bilmiyorum. Cihazı aldıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğim onu da bilmiyorum .. Aşağıya odyo testinin sonuçlarını da yazıyorum . Konu hakkında yardımcı olacak birileri varsa ışık olabilir mi yolumuza ... Teşekkürler .

Saf Ses Ortalaması SAğ : 85 dB UCL: 120 dB MCL: 115 dB SoL : 70 dB UCL : 120 dB MCL : 110 dB

Konuşmayı Alma Eşiği (dB HL) : Sağ : 75 Sol:70

Konuşmayı Ayırt Etme Skoru % ile : Sağ : 44 Sol: 56

En Rahat Ses Yüksekliği (dB HL) Sağ : 115 sol: 110

Rahatsız Edici Ses Yüksekliği (dB HL) Sağ: 120 sol:120

bende ayağım için afo aldım ama afo için rapor yazdı dr sizede rapor verilmesi gerekiyordu sanırım

KaLP YaNGıNıMSıN

test sonuclarinizla cihazlari deneyin.
dolastiginiz firmalarda odyometristler size uyacak cihazlarini denerler.
sizde begendiginiz,cihazi alirsiniz.
geri kalan isleri firmalar ustleniyor.
3 ay icinde sgk varsa ziraat bankasina hesabiniza 600 gibi bi para yatar.

oticon widex cihazlar son modelde kablosuz üzerinden iphone telefonunuzu işitme cihazına bağlayıp müzik dinleme özelliği gelmiş. aynı zamanda telefon görüşmesi de var.

sadece iphone cihazlar için geçerli. Android cihazlarda yok.. siemens phonax bu markalarda yok. bilginize..

İyi akşamlar arkadaşlar. 11-12 yıldır kanal ici CİC cihaz kullanmaktayım. Cihazımız yenilemeyi düşünüyorum yine CİC olmak üzere. TAvsiyeleriniz nelerdir?

once ısıtme testınız degısmısmı. genelde ılerlıyebılıyor bu meret ısıtme kaybı
eger degısmedıyde kulak ıcını alabılırsınız ama ılerledıyde kulak arkası olabılır.
bırde eskı cıhazınızın markasından almaya calısın derım. cunku sesler degısınce ınsan tedırgın olabılıyor. hatta odyometrıstınızı bıle degıstırırsenız ısı eskı cıhaz karad uyduramadıkları oluyor. kolay gelsın. duymamak zorda bıde yenı cıhaz almakta pek kolay degıl.

Siemens marka cihazlarımızda da kablosuz olarak iphone telefonlara bağlanıp müzik dinleyebilir telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz arkadaşlar..

Üst Alt