Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı alışma süreci, kendi sesimi garipseme durumu..?

a1b2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar. 4 gün önce ilk kez işitme cihazı taktım. widex kanal içi cihaz kullanıyorum.

kendi sesim dışında diğer sesleri çok garipsemedim ama kendi sesim çok kötü. kendi sesim sanki burnum tıkalı gibi geliyor bana .
işitme cihazı aldığım yer bunun normal olduğunu alışmam gerektiğimi söylediler. zaten cihazın varlığına alışmak zor bir de kendi sesimi kötü duymak beni çok etkiledi .

bu durum normal midir ? bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum

İlk kullandığında kendi sesin biraz garip gelecek fakat zamanla alışmaya başlayacaksın..

tv, ,insanlar, hayvanların sesleri çok güzel kendi sesim çok farklı. kendi sesimi betimleyemiyorum ama hiç hoş değil. cihaz da bir sorun olduğunu düşünüyorum .

Aslında kulak arkası cihazlar daha iyi. Kulak içi cihazı ben de ilk sefer kullandım. Kulaktaki çınlama olayı yok oldu. İlk sefer zor olur, sabret. Daha sonra kulak içini uzun bir süre takmadım; çünkü fayda görmedim.

2015 Ekim'de kulak arkası aldım 4500 TL'ye. 2-3 ay zor dayandım ve çıkardım. 2017 başında tekrar takmaya başladım. İlk başlarda iyi, güzel oldu. Sonraları tekrar anlamadım cihazla. Cihazı çıkarınca daha rahattım. 12 gündür gibi takmıyorum. Rahatım şu an.

Doktor "implant yapalım" diyor. "İyice duymazsam ya da anlamazsam yaptırırım" dedim. Duymak iyi de anlama zorluğu var az.

Kendi sesinizi kısma ayarı olması lazım.Sesinizin cok garip gelmesinin alışmsala alakası yok..Ayarda bi sıkıntı olmalı.

Bende ilk taktığımda sesim bi kötü gelmişti sanki kafamın içinde garip garip konuşuyor gibiydim zaten bende fazla kullanmadım 1 ay falan kullandım yine anlamıyordum insanları çıkardım duruyor köşede yaklaşık 5-6 aydırda takmıyorum cihazı

27 yıl cihazsız yaşadım bundan sonrada yaşarım alışma falan hep cihazcıların bizi kandırma cümlesidir adama diyorum ki anlamıyorum yine adam diyor ki alış yok böyle bir öneri alışmak falan hikaye çok çok zorda kalmadığınız müddetçe işitme cihazı kullanmayın derim kullanacaksanız ise kualk arkası en uygunu ben kulakiçi aldım bin pişmanım ses artırıyor sadece anlamada gene anlamıyorsun..

Hey gidi.. Tam 20 sene olmuş cihazla yaşamaya başlayalı. Widex iyi bir markadır. Hatta bence en iyisi Bir süre kullanın. Bana normal geldi bu durum. Çok daha iyi duyuyorsunuz çünkü. Bir iki ay sonra kendi sesinizi önemsemeyeceksiniz.

Aslında bende de duyma problemi var ve gittikçe ilerliyor. İnsanları duyuyorum ancak anlamıyorum.
Ancak yorumları okuyorum ve cihazların bir işe yaramadığını sürekli okuyorum.

Sanırım bu cihazlar çok çok yüksek duyma problemi yaşayanlar için güzel benim gibi belli frekans aralığını duyan ancak anlamayanlar için bir işe yaramıyor sanırım.

Sosyal yaşamı bu etkiliyor maalesef. %90 görmüyorum %50 raporu var ancak ne sıkıntı senin için deseniz %14 duyma problemim derim.
:S

2017 Nisan ayında bende kulak içi işitme cihazı almıştım. Takmaya başlayınca ilk günler sesim bana da tuhaf gelmişti. Benim sesim böyle mi diye üzülmüştüm hatta. Ama zaman ilerledikçe hem alıştım hem de sevdim. Biraz sabredin.

Yanlış anlamayın Salim ama teyit etmek istedim. "%90 görmüyorum ama en büyük sıkıntıyı %14 duymuyorum diye çekiyorum" dediniz değil mi? İlginç geldi bu bakış açısı. Belki görme sorununu doğuştan yaşıyorsunuz, duyma sorunu sonradan oluştuğu için daha büyük sıkıntı yaşattı.. Anlamaya çalışıyorum kusura bakmayın.

Üst Alt