Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı almak istiyorum, ama kararsızım..?

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Şuan kullandığım işitme cihazı phonak naida ııı modeli İşitme cihazım ilk başlarda çok güzeldi son zamanlarda duyuyorum ama anlamıyorum...Bende yeni bir cihaz almaya karar verdim sizce
widex senso p38 mi?
Oticon sumo dm mi?
Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Tek cihaz mı kullanıyorsun ilker ? Çift cihaz şart . Eğer tek cihaz takıyorsan çift cihaz denemelisin bence. Bunun haricinde biliyorsun gerçi , deneyip alırsın.

widex senso serisi artık miadını doldurdu, en az 10 yıllık bir model. dünyada pek satılmıyor artık.
oticon sumo dm'in de kgökçenin de söylediği gibi yeni modeli çıktı, chili. chili iyi hoş da fiyatını biraz yüksek tutmuşlar. 6 kanallı olan modeli 1850 lira ama 3100 ve 4100 liraya satılan diğer iki modeldeki pek çok özelliği koymamışlar. bu durumda sumo dm'ye göre çok da fazla bir fark göremiyorum. terden ve nemden etkilenmeme özelliği naida'ya benziyor. tabii her şey yazılımda ve o yazılımın doğru düzgün programlanmasında düğümleniyor.
bence cihazınızı değiştirmek için acele etmeyin. konuşulanları anlayamamaya başladıysanız, yeni bir odyo testi yaptırıp mevcut cihazınızın programını yeniden yaptırın. yeni bir cihazın çok da faza bir fark yaratacağını sanmıyorum.

Oticon sumo dm kuLLanıyorum ve hiç memnun değiLim...diğer cihaz hakkında bilgim olmadığı için birşey diyemem.

Bence kulandığın naidayı mikrofonunu yenilet sesler ilk zamankine dönüyor.

bence
siemensin bi celio degildi intus olmali pekte emin degilim sesini begendim bide resund sparx o da fena diildi
sesnin isitme kaybinda cok ileri ya ilker gelismeleri ne olur bizlerede aktar az kayipli cihaz kullanmazsa olur ama bizler mecburuz
simdi siemens ve resoundun teknik desteklerini belki begenmeyen cikar ama
cihaz bize bikac yil guzel bi anlama saglarsa ne yapalim esirse gene mangirlara kiyabiliriz:)
bide kendim sahsen hep dudak okurum
koklearla bile dudak okumadan sesleri duydum ama hicbisi anlamadim
cok ileri kayiplarda galiba dudak okumaktan baska care yok

ılker abı kulagındakı cıhazda guclu bır cıhaz satlas kardeş guzel bı cevap vermış sorun mıkrofonda olabıır otıcon chılı ye gelınce kucucuk goruntusu var ben denedım hiç rahat değildi onun bluetut özellıgı falan da var aslında onu alamak istedım fakat ıyı gelmedı otıcon sumo dm ama wıdex senso p guclu olduguna emınım gerıbesleme sıstemı var seslerı temızleyıp kulaga ıletı yapıyıor ayarını guzel yapabılırlerse sumo da senso p de sana olur sumo senso nada serılerı 120 db 144 db ye kadar fayd verıyor bence sen kulagındakını bı goster mıkrofondan olabılır

haydi gokcecim haydi ekremcim sizler bu chiliyi tanimissiniz:)
ne mene sii oldugunu ekremm baya aciklamis ama teknik bilgi:confused: benim anladigim cok bi ozelligi yok
analog ses kontrolu diyo
cok agir isitme kaybina ozelliksiz basit siradan bi cihazmis gibisinden cikardim bu chiliyi

Acele etme;
SGK ile tüketici derneği mahkemelik durumda. Danıştay SGK'nin işitme cihazı ve pil parası konusunda kararı bozdu: ihtiyaç sahiplerine rapor ve reçete karşılığı ücretsiz dağıtacağını hükmetti. Bütün bunlara karşılık SGK yeni bir yönetmenlik çıkardı: Nisana kadar bekleyin derim;Yeni bir dava sonuçlanana kadar.

sevgili shukufe,
analog ses kontrolü dedikleri, cihazın üzerindeki ses ayar düğmesinin otomatik değil, tekerlek eşklinde olması. yani cihaz ful dijital bir cihazdır. 6-8-9 kanallı olmak üzere 3 ayrı modeli mevcut. 13 numara pille çalışan, dünyanın en ufak super power cihazı imiş. fakat chili sp9 modelinin özellikleri sumo dm'den daha iyi gözüküyor. diğer iki modeli sumo dm'den pek de üstün değil (ebat olarak küçük olmaları dışında). hatta sp5 modeli çok yetersiz özelliklere sahip. ortama göre yönlendirmeli (adaptive directionality) mikrofon özelliği bu modelde tek bantta mevcutmuş. bu da gürültülü ortamlarda anlama oranının pek de iyi olmayacağı anlamına geliyor. ayrıca tek bir programı mevcutmuş. bu durumda sp8 veya sp9 modelleri öne çıkıyor ama onların da fiyatları çok yüksek! 3100 ve 4100 (yoksa 4300 müydü) lira! asla bu kadar parayı hak etmiyorlar...
bir de şu dikkatimi çekti, sp5 modelinin fiyatı yurtdışında da hemen hemen aynı veya daha yüksek (1200-1600 dolar arası) iken, özellikle sp9'u türkiye'de daha pahalı satıyorlar. yurtdışında sp9 2000-2500 dolar arasında satılıyor.

cok cok tesekkur ederim sevgili hunsal
doyurucu bir bilgi oldu her zaman bizlerden engin bilgilerini acik guzel bir anlatimla sunmana oyle seviniyorumki sag ol var ol

Üst Alt