Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı almayı düşünüyorum. Ne yapmalıyım öncelik olarak?

xilkbahar

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranıza yeni geldim .bende herkes gibi işitmede sorunum var çocukluğumdan beri, 2 cihaz oldu ama kullanamadım gereksiz duyumdan baş ağrısı yaptı ,çöplük oldu.25 senedir kullanmadım simdi ihtiyaç duymaya başladım.en son 2007 de odyolojiye gittiğimde sonuç olarak sol kulak V.DALGA 90 dbN HL şiddet düzeyinde gözlendi, daha alt
şiddet düzeylerinde hıç bir dalga edilemedi.
sağ kulak V DALGA 90 dbn HL alt şiddet düzeylerinde hıç bir dalga elde edilemedi.
sonuç odyolog not olarak bu yazılmıştır.Bilateral ileri derecede 100hz sonrası frekansları tuta sensorinöral işitme kaybı gözlendi demiş.
simdiye kadar cihazsız nasıl yasadınız diceksiniz gayet nolmalmış gibi geçti sadece ince seslerin altını duyamadım mesela kapı zili telefon zilleri konuşmamalarda bazen anlamıyordum toplum içinde...
tekrar cihaz alacağım için öncelik ne yapmalıyım.odyolog gitmem için yedi tepe ünivertisesi yakın bana, orda işitme cihazı verirlermi ayrıca bağkurluğum yararlanabilirmiyim .ne
marka almalıyım??? sizce ...
sımens ,phonak,oticon ,starkey kullananlar çok tecrubeli bilgili olanlardan lütfen bana yardımcı olmanızı diliyorum.yanlış bişey olmasını istemiyorum cihaz öle böle kolay alınmıyor..
okuduğunuz için ilginiz alakanıza teşekkürler ....

sevgili ilkbahar marka olarak düşünme önce çünkü yanılırsın:) herkese iyi gelen bir markadan sen belki yeterli verim alamazsın,size önce test yaptırmanınızı öneririm,ve testi hastanede yaptırın işitme merkezinde yaptırmayın,sonra o testlerde farklı cihazları deneyin,en az 4 yada 5 cihaz deneyin mutlaka ve deneme süresi isteyin,çünkü 2 saat denemeyle cihazdan bişey anlamazsınız,en az 4yada 5 gün deneme süresi isteyin,olamz derler ama veririler size bu süreyi,tabi bunu begendiginiz ve almak istediginiz cihazda yapın,başka birşeyde fiyat olayı,mutlaka pazarlık edin,cihazzlarda indirim alırsınız,yine olmaz derler ama sonra kabul ederler:),son olarakta cihazı aldıgınız yerde çok öenmli,siizin bulundugunuz yerde servisi varmı?cihaz bozulsa kaç günde tamir edilebilir?her parcasını istediginiz zaman bulabilirmiisniz? bunlarıda araştırıp emin olduktan sonra almanız sizin için iyi olur,yani işiniz biraz uzun anlayacagınız:) şimdiden hayırlı olsun cihazınız..

Hakancan06 çok teşekkür ederim.evet haklısınız bu işler çok uzun hıç sevmediğim işlerdir yapacak başka durumumuz yok mecburen bu işlere gireceğiz.
rabbim beterin beterini vermesin deyip katlanıp durdum halime, şükrediyorum yinede...
Peki benim durumum biraz vahimmi sizce ? Testimi yeditepe ünivertise hastanesinde yaptırmıştım..

sevgili ilkbahar,vahim derken ne demek istedinizz anlamadım:) cihazla rahatlıkla duyarsınız,olumsuz şeyler düşünmeyin,insan herşeye alışıyo,sizde cihaza alışırsınız,karamsar olmayın.haliinizde bişey yok,zamana bırakın biraz acele etmeyin.önce test yaptırın,testiniz bir kaç aylıksa yeniden test yaptırın,cihaza öyle bakın,sormak istediginiz bişey olursa çekinmeden bana sorabilirsiniz,geçmiş olsun,iyi geceler

Kadıköy Duysel'e gidin. Farklı marka ve modelleri bir arada bulabilirsiniz.
Uzmanları tecrübeli ve bilgilidir. Deneme süresi de verirler.
Geçmiş olsun..

mehmet bey ,
evet kadiköyde duyser var ama oraya gitmek güvenmek doğru olurmu?? çok yaygın bu yani her yerde görüyorum.mesela cihaz alınca bozulunca faydaları yardımcıları çok olurmu ?
engel raporu alabilirsem verirlermi??? ne kadar faydasını görebilirimm?? işverenim ,daha doğrusu çalışmıyorum bağkurun ödenmesi için öyleyim...erken emekli olma durumum olabilirmi??
çok çok soru işaretlerle doluyum ne yapacağımı bilemiyorum :(
yaşımda 37.....

xilkbahar,
İşitme kaybınıza ve bütçenize göre farklı modelleri deneyeceklerdir.
Denemesi bedava. Gidin, bakın, deneyin; beğenmezseniz, güvenmezseniz almayın. Başka bir yerde tekrar deneyin.

[FONT=Verdana]sevgili Mehmet Aksit,ben de oradan almayi dusunuyorum,martda gelecegim oraya [/FONT]ınseallah.acaba duyseldekı en ıyı odyometrıs uzman kım?eger duysel ıle bır yakınlıgınız bulunuyorsa lutfen bana bu cıhazların fıyatlarını deyın
wıdex super 440
phonak naıda s5
otıcon chılı 9
bır de en ıyı sıemens bayısı hangısı acaba?

Selam gasanow, o kadar markaları sıralamısınız odyolojilermi tavsiye ettiler.???
Bide duyserden almayı düşünüyorum dediniz neden.?... Kullananlar çokmu memnun kalmışlar...?..
Bende arayış içindeyim o yüzden soruyorum...yoksa kadiköy bana yakın kısa zamanda gitmeyi düşünürüm.dediğiniz gibi uzmanın ismini öğrenip gitmek işimizin kolaylık olması bakımdan daha iyidir...

Ben sıze ozelde facebook sayfamı gonderdım oradan yazırsanız ıyı olur

xilkbahar;

Bahar engel raporu almadan cihaz alma : )heyet tekiler sana 8 puan verirler sonra engel raporu alamazsın ama heyet tekiler tanıdığı yerden cihaz alırsan onlar sana yardımcı olurlar o zaman sana inanırlar %40 raporu alabilirsin... ben sana dün yardım edemedim cok ozur dilerim ozelden yazıyorum mesajlarımı oku tamam mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt