Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazı deneme süresi veren var mı?

harikalık

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
İşitme cihazı almak istıyorum fakat hiç bir yer deneme süresi vermıyor?
Ne yapacagımı bilemıyorum.Güvenemıyorum.

Ne yapmalıyım? Deneme süresi veren kurumlar var mı nerelerdir?

Son düzenleme:
harikalık deneme vermeyen yerden asla cihazz almayın,denenmeden cihazz alınmaz.galiba istanbuldasınız,ankarada olsanız ben size deneme süresi verecek yerleri söylerdim,ben simens ve videxde aldım deneme süresi,size vermiyorlarsa istanbulda başka yerlere bakın,mutlaka deneme süresi veren yer çıkacaktır..

vermediler.Siemens de vermedi.Widexs te bakacağım. Widex nasıldır iyimidir?

videx güzel cihaz tavsiye ederim ama işitme kaybınız ne durumda bilemem tabi,hem simensi hem videxsi deneyip siizin kara vermeniz lazım,zorlayın bir şekilde denemek için,mutlaka yardımcı olurlar

Ankara'da olsaydın ankarada yardımcı olurdum. işitme cihazları için deneme imkanı veren bi yer tanıyorum

duymer veriyordu kanal içi için sadece kalıp parasını iade etmiyıor.

iyi bir konu.ben de beyenecegim cihazi 3 gun denemek isteyeceim.istanbulda hangi merkezlerde deneme suresi vermediler

KAdıköy de vermediler.Sıkıntılar çıkıyormuş.Maxtone de varmıs.10 gün önce kaldırılmıs.Denemeden almak istemıyorum ama anlatamıyorum kı karsımdakı kısılere

alijchan;
İstanbul lazım maalesef.Tesekkürederim

muhendis3232;
Sadece kulak içi için mi verıyordu?

harikalık;

kanal içi cihazı iade alıyorsa diğerinide alır zaten memnun kalmazsa getir diyorlar sendende kalıp parasını alır geri kalanı öder

nedenler gayet belli.
kısa sürede deneyip karar verme zorunda bırakılıyoruz. ve bize her defasıda kullandıkça seslere alışacaksın denilir.
kullanmaya başlarız seslere alışamadığımız gibi bir takım yan problemler de kendini göstermeye başlar
her sorunda bayiye gittiğimizde sadece laf cambazlığından ve asık surattan başka birşey göremeyiz.
eğer cihazların belli bir deneme süresi olsaydı
pek çok insan işitme cihazı almaktan vazgeçecekti.
eğer cihazların belli bir deneme süresi olsaydı
odyologlar cihazları daha net programlama yollarına gidecekti.
ne yazık ki bu ülkede para sağlıktan önce gelmektedir.

ıyı ama o kullansın bı muddet bu kullansın bı muddet begenmeden gerı getırsın cıhazı.10larca kısının kullandıgı cıhazı bıze sıfır yenı bu dıye kakalasın odyocu. zatende yaptıkları bu dıymı
sımdı deneme suresı var derler alır begenmez bır ustunu satmaya kalkarlar cunku parayı gerı vermıyolar bı kere
ee kullandın sen onu dıye bı meblag kesecek o sattıgınıda ındırım yapmadan almak zorunda bırakılıcaz cunku para ıade yok:mad: ceplerıne gıren paradan vaz gecen satıcımı olurmus
bu durumda gene bız zararlı cıkıcaz bence
en ıyısı tedarıklı gıtmek onlar cıhaz deneme suresı vereceklerıne bıze cesıtlı seslerı dınletırlerdı. bunu yapmadıklarından kendımız bızı rahatsız edecek seslerı yanım ızda goturmelıyızmıne

Arkadaşlar, işitme cihazlarında deneme süresi verilebilmesi elbette ki merkezin kendi çalışma kuralına bağlı olarak değişmektedir. Herkes bu imkanı sağlayamamakta.. Eğer var ise imkanınız, cihazın bedelini anlaşma gereğince merkeze bırakmayı teklif edin. " cihazın parasını size bırakayım, ama bunu kasa girişi yapmadan elinizde tutun, cihazı kaybeder ya da başına başka bir hal gelme ihtimali karşısında , teminat olarak tutun. ola ki ben cihazdan memnun kalmaz isem, paramı alır , 10 gün içinde size cihazınızı sağlam bir şekilde iade ederim" diyin.. Hiç olmazsa bunu teklif edebilirsiniz. Para olarak bırakamazsanız, kredi kartınızdan cihaz bedeli kadar parayı bkole ettirin... o zaman da aynı durum geçerli olacaktır. Sizler nasıl güvensizlik yaşıyorsanız, firmalar da her isteyene cihazı denemeye verip yollayamayacaktır, çünkü herkese güvenilmiyor. Senet karşılığı cihaz denemeyi teklif edebilirsiniz.. Bunların hepsi size yol gösterebilmek adına alternatiflerim.. Firme denemeye vereceği cihazlar için elinde demo cihazlar bulundurabiliyorsa eğer, denenilen cihazı satamaz. Kullanılmakta olan cihazı size sıfır cihaz olarak pazarlamamalı.. Buna maliyet olarak bakarsa firmalar , demo cihazlar bulundurmayabilirler.. Yani firma ile karşılıklı anlaşma sağlayabilme yollarını deneyin.. Yasal olarak iade edebilme hakkınız var cihazınızı.. Satın alma işleminiz gerçekleşse dahi faturanız ile iade hakkınız var. Gerekirse firmadan bu konuda yazılı evrak imzalamalarını isteyin :)))) firma sahipleri bu gidişle bana çok kızacaklar :))) ama çare çare çare... önce sizi anlamaları ve anlaşmacı tavırla yaklaşmak zorundalar. Önemli olan para değil , SİZLERSİNİZ.. Sağlıklı hizmet vermek , meslek adabı olmalı.. Bunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğim.. hepinize sevgiler :))

ceremicem;

sizce duymer izmir alsancak yalan mı söyledi bana kalıp parasını ödemek şartıyla iade edebilirsin dedi..intertoon firması koymuş bu şartı memnun olmayandan alıyor cihazını

hayır hayır, kalıp kişiye özeldir.. Bir başkasına kullanamayacağı için o kalıbı , masrafını almak istemişlerdir.. Bunda yanlış bir şey yok.. Çünkü kalıbı değil , sadece cihazı geri alabilir. Kalıp , kişinin kendisinden başka birine yaramaz.. Sadece kalıp masrafını keserim, cihazımı alır paranı iade ederim diyebilirler.. Bu doğru olanı..

evet teminattan bahsetmiştim bir zamanlar. bön bön bakmıştı sevgili odyoloğum.
aynen mahalle arasında harfiyat çalışmalarını izler gibiydi.

DarK_BlacK;

:))))) dediğim gibi .. bu olaylara gerçekten gönül vererek yaparlarsa uzlaşmacı olup size alternatif sunmaları gerekir. Ama ... sonuçlar sanırım ortada ... şansınız açık olsun ne diyebilirim.. İyi insanlarla karşılaşın umarım..

maddiyat insanı teknikten uzaklaştırıyor çünkü.
işinden mesleğinden uzak tutuyor. ilk zamanlar herşeye teknik gözüle bakanlar bir süre sonra maddi kazanç ile bakmaya başlar.

DarK_BlacK;

o kadar haklı bırsey demıssınkı dark
ama bu yaptıklarıda dıstubor fırmaların kulaklarına gıtse bayılerıne goz kulak olsalar olamıyorlarsa ıyı bı duzenleme getırseler markalarına hızmet ederler bence
alın benım phonak nadıa
oyle bı nefret ettımkı
canlı gonullu ANTI PROPAGENDASINIsevınerek yapıyorum cevremde

shukufe bu sadece sağlık alanında değil
yaşadığımız dünyada hemen hemen herşeyin döngüsü bu şekildedir.
tıp olsun ulaşım olsun inşaat sektörü olsun.
çiçeği burnunda mütahhit önce projeye göre 1 e 1 imalat yapar. yönetmeliklere şartnamelere uygun imalat yapar.
ama daha sonra?
rekabetten dolayı ve kısa sürede daha çok para kazanma hayalinden dolayı
yavaş yavaş teknikten uzaklaşır. satılabilir türden ama 3 4 sene sonra yıpranmaya başlayacak inşaatlara imza atar. neden? çünkü herkez bu şekilde yapıyordur.
bu ülke ne yazık ki ucuz hizmet alacak kadar zengindir.

Arkadaşlar mrb bende widex almayı düşünüyorum fakat deneme sürece verdi ama adam 1000 lira kapora parası istiyor veririm vermesinede ya kapora paramda yanarsa sana bi kaç imza attiracagm dedi cihazdan memnun kalmazsan hiç bir kurus ödemeden kaporani geri veririm sana dedi sizde guvenmelimiyim?

Widex 220, 4 delikli silikon uc ile kullaniyorum,
Cihaz araba sensoru gibi ota boka oturuyor afedersiniz,tekrar randevu alip gittim,ince ayar yaptilar,oh muhteşem şaklamalar gitti,sensör gibi ötmüyor derken kiz arkadasima denettim,bir de sen bakar misin..cihaz var mi yok mu belli bile degil dedim, test etti ve aci gercekler..okadar kismislar ki ayarlari mikrofon tamamen pasif hale gelmis,bir sonraki randevu icin de 1 ay sonra gelin dediler.

Resmen salak yerine kondum,bir cinayet islemeden tuketici heyetine basvurmayi planliyorum.

Üst Alt