Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı denemelerim

Konular
3
Reaksiyonlar
0
işitme kaybım % 63 müş ben de ilk kez aklıma yazdım, analogdan dijitale geçmeye çalışıyorum .İlk Oticon Atlas denedim evde idare eder ama sokakta kalabalıkta uymadı.oticon chili rüzgar da kalabalıkta ses ve anlama da iyi ama insan sesin de bir filitre var sanki bir de yakın temaslarda ötüyor (kalıp yapmak lazım dedi oysa aynı kalıp diğerlerin de ötmedi ) şu anda Sumo XP deniyorum kalabalık ve gürültülü ortam denemelerim sürecek fena değildi 3 saat kullanımda. aklım phonak naida v da kalmıştı onu ve bir üst düzeyi olan s up sanırım onu anlatışından etkilendim.Cuma dan itibaren onları deniyeceğim.İlk deneme de naida v insan sesin de çok iyi geldi dış mekan denemesi önemli. Arkadaşlar bu cihazlar arasında bana teknik açıdan öneriniz ne olabilir ,kelimelerin anlaşılması çok önemli sesleri hepsi duyuyor da anlamak gerekli ...

widex te deneyin isterseniz widex otıcon phonax en ıyı markalar

Semra hanım merhaba...
%63 derken sanırım saf ses ortalamanızın 63dB olduğunu kastediyorsunuz. Eğer öyle ise 63 dB orta düzeyde bir kaybınızın olduğunu gösterir. Ama Atlas hariç denediğiniz cihazlar ise ileri ve çok ileri dereceli kayıplara yönelik. Neden aynı markaların orta derecede kayıplara hitap eden modellerini denemediniz? İleri kayıpğlılara hitap eden cihazların frekans aralıkları daha dardır. O nedenle bence kaybınıza daha uygun cihazlar denemelisiniz. Özellikle Sumo XP'yi hiç tavsiye etmem, artık üretilmeyen analog bir cihazdır. Muhtemelen sesler yüksek geldiği için siz onunla daha iyi duyduğunuzu düşünmüşsünüz. Orta kayplara hitap eden uygun fiyatlı, yeni model cihazları da denemeden cihaz almayın (örneğin Oticon Get ve Ino; Phonak Cassia, Audeo, Certena Art gibi..)

63 db isitme kaybinda hasta istese dahi cok yuksek cikisli isitme cihazlarini deneyen odyometristlerde sorun vardir derim ben
cun ku isitme cihazini ilk denemek icin taktiklari islem :mad:bilmem once otme sesimi deniyorlar hepsinde bu berbat sesvimsiz sesi dinlemek zorunda miyizki:confused: sirf bu takar takmaz verilen sesler cihaz denermekten kacinmak icin sey

analog cihazda satilan yerler vardir illaki yine bunu alicam dersen ararsan bulursun esas analaog cihazlar cok oter birde ileri isitme kaybinda hicbir ise yaramas konusmayi anlamak degil neyin gurultusu oldugu bile anlasilmaz analogla ben hiz kullanamadim analog cihazlari koklear implant oncesi
dijitalleri hic cikarmadan kullaniyorum

Hunsal ben de sizin yazdığınız modelleri sordum get ve ıno için Oticon onlar size gelmez dediler,saf ses ortalama desibeli 63 ,srt 70 sd % 84 mcl 95 gibi rakamlar da var ne anlama geldiğini bile anlamıyorum. Neden daha işime yarayacak modeller yerine bunları öneriyorlar ve diğerlerini denetmediler bile bilemiyorum .Şimdi phonak da denemelere geçeceğim ama kendi cihazım bozulduğu için cihazsız oluşum ben de panik yaratıyor, Sumo Xp berbat dün denedim beynim mahvoldu sesler yüksek ve gürültü boyutunda perişan oldum 7 saat kullanmak zorunda kaldım resmen hastalandım hala başım ağrıyor.Naida v denendi fena değil ama artık fena değile kanmaz oldum ortamda hasta ediyor, denemek için vermelerine şans diyorum yoksa alıp çıkacaksın birini kötü duymayla hayatın cehennem olacak ne yapacağımı şaşırmış haldeyim ve moral çöküntüsü yaşıyorum.Tavsiyeleriniz çok önemli yardımlarınız için tşkler...

Skufe Widex den tanıdığım yok denemek için eve vermezler cihazı ,iki markada bile bunalıma girdim 3. marka çıkmasın başıma uyan bir cihazım olsun başka da bişi istemem her şeyi de duymuyayım konuşmaları anlasam yeter :(

Chiliden ,Sumodan baş ağrılarımdan bana uygun olmayan cihazlardan , bir şeyi denemekten yoruldum neden bu ülkede herşey çok zorlaştırılıyor, neden daha pahalı olanı satmaya uğraşıyorlar.Güvenim de sarsıldı moralim de bozuldu.Evde daha önce denediğim bana olmadığı iddaa edilen, vermeye insan aradığım, oticon swift70 i aynı ayarları yükle, elimde olsun bari panik halindeyim dedim, ayarladı sağolsun, çıktım phonağı denemeye gittim öyle berbadım ki moral olarak ben sakinleştiğim bi zamanda geleyim dedim oradan da çıktım, 4 saat boyunca kulağımda gayet normaldi umarım öyle kalır ve ben onunla yola devam ederim. Bizim bu markalara, odyoculara, mallarını para kazanmak amacıyla satmaya çalışanlara, eylemler ses getiren bir oluşumlar yaratmalıyız :((

boyle anlarda simsekleri cekmek istemez kimse semranim:) cihazlara degil kulagimizda kusur oldugunu kabul edelim:)sakinlestiniz umarim
isitme cihazssiz bir yasam dusunemiyorum ileri isitme kaybinda
su kullandigim canta 780d mi bozuluyor yoksa benim kulakmi bozuluyor diyorum :confused:iyi iyi duyarken sesler duduk gibi degisiyor ara ara bide durduk yerde otmeye baslamazmi baya zamandir:mad:yenileri deneyincede kulak sona geldigini kabul etmeden daha iyisi olabilir diyerekten alamiyorum iste bi turlu:(
bakima verirsem cihaz takmadan hic yapamayacagim hadi baktirdim bu cihazi ayarliyacak adam bulamiyorum duzelse bile cunku gumas satti bana gumastan alan gaese gidersem biz bunu satmiyoruz diyorlar
demem o ki oticondan phonaktan sasma simdiki cihazlar cok iyi

Bende 1-2 haftadır cihaz denemeleri yapıyorum, orta ileri derece işitme kaybım var.

İlk defa cihaz alacağım, ilginç olaylarla karşılaşıyor insan. Bir firmadaki görevli arkadaş cihazı takmadan önce abartılı dudak hareketleri ve kısık ses ile konuşmaya başladı 1-2 kere hatırlattım anlamadığımı önünde işitme kaybımı gösteren odyo testide vardı, cihazı taktıktan sonra abartılı dudak hareketleri gitti normal konuşmaya başladı. Cihazın sesinden çok memnun olmasamda idare ederdi (kapalı odada) sonra firmanın giriş holüne gitmemiz gerekti, danışmada ben standın önündeyim onlar arkasında, firma görevlileri kendi aralarında konuşmaya başladı hiçbirini duymadığımı farkettim buda benim cihazın bana ne kadar katkısı olacağını sorgulamama sebep oldu. Çevre sesleri duymak mutlaka güzeldir ama sonuçta biz cihazı iletişim kurabilmek için alıyoruz.

4-5 firma gezdim hem insani hemde ticari yönden çok iyi olanlarda vardı ama bu konsept pek sağlıklı değil bana göre, yeni bir bakış açısı gerek ama değişikliğin öyle protesto ile olacağını pek sanmıyorum. Yeni bir ticari durum yeni bir konsept ortaya çıkarsa bu sistem değişir diye düşünüyorum (cep telefonlarının çıkıp yeni bir pazar oluşturması gibi).

Satıcı firmalar sanırım daha çok yaşı ileri olanlara yada çocuklara cihaz takmaya alışmışlar onlarda olayı çok sorgulamadıkları için sizin için en uygun cihaz bu deyip işlerini tamamlıyorlar, elimde 3-4 cihaz adı ile gittiğim bir firma yetkilisi bana sen çok araştırma yapmışsın demişti :)

Sonuçta bizim araştırmaya devam edip bize en uygun olanı bulmamız gerekiyor, toplanıp kendi cihazımızı yapamayacağımıza göre başka şansımız yok gibi :)

slm arkadaşlar bende bu gün cihaz denedim ve 3 saat kadarda kulagımda kaldı markası phonax milo plus ve çok güzel herşey normal konuşma duyma anlama ben çok beğendim ve benim 3 sene evvelki odyo testim saf ses sol 85 db sag 80 db konuşmayı ayırt etme sağ % 64 sol % 60 konuşmayı alma sağ 80 db sol 88 db ve şu an dahada ileri derece oldugunu biliyorum yavaş yavaş ilerliyor yeni rapor için yarin gidicem tam olarak oranları yine yazarım raporumu alınca buna ragmen bu denediğim cihaz süperdi denemenizi tavsiye ederim ve fiyatı peşin 1000 tl evet arkadaşlar umarım sizlere de fikir verebilir yazdıklarım...

ben naida 5 aldım bende analogdan dijitale geçtim cihazdan memnunum

@askibeka Phonak Milo hakkında forumda hem fiyatı hemde performansı hakkında olumlu yazılar okuduğumu hatırlıyorum.

Benim yukarıda bahsettiğim denemede Phonak Audeo S Smart 1 takmıştı firma yetkilisi (cihaz tercihi onlara aitti), pek yeterli gelmedi bana.

Sen bahsettikten sonra Milo Plus'a baktım kayıp karşılama oranı yüksek görünüyor, ben şu an Milo Micro yada Milo Plus Micro gibi daha ufak cihazları düşünüyorum ancak onlarında kayıp karşılama oranları düşük. Phonak Milo serisi fiyat olarak gerçekten çok cazip cihazlar. Rite olarak Oticon Ino Rite Power'da denedim, denediğim cihazlar içerisinde ses olarak en iyi olan o gibi geldi bana ancak onunda gücünü arttırmak için ucuna taktıkları CIC benzeri kulaklık ucu cihazı sanki iki cihazın birleşmesinden oluşuyormuş gibi gösteriyor.

Bunun dışında bir firma yetkilisi Starkey İgnite 20/30 CIC serisini tavsiye etti, aynı serinin kulak arkasını kısa bir zaman deneme imkanım oldu oda ses olarak oticon ino'ya yakındı diyebilirim. Bununla ilgili olarak Bursa'daki firmalar ignite serisini sgk'nın karşılamadığını belirttiler, bu sadece bursa'da geçerliymiş nedenini sordum ama tam anlayamadım doğrusu, İstanbul'daki firma böyle bir sorun yok dedi.

Starkey hakkında forumda çok şikayet olduğunu biliyorum ama sgk payını düştükten sonra bana maliyeti 800-900 civarı olsaydı pek fazla düşünmeden gider alırdım. Semra arkadaşımızın belirttiği gibi süreç biraz yorucu oluyor, öyle Teknosa'dan gidip telefon almaya pek benzmiyor :)

optix;

rise olan sizin bahsettiginiz kulak icine giren sey pek ilgimi ceksede odyocular senin kaybina olmaz diyolar:( bir allahin odyocusuda merakimi gidermek icin olsada bunu bana takmadi hic :( biaralar hani prob tabir edilen seylerle kalipsiz kullanmak istediydim cihazimin otmemesine cok guvenerek
eh aldim taktim zaten ucuz bisiy kalip yaptirmaktan ocu gibi kacan ben ammaaa duymuyor hic o zamanda iste kalip aldirmayi hic hic istekli degilim ama kalipsiz olmayacak otmedi ama isin baska tarafi
milo puls bende cok begendim odyocu bu 1 2 sene kullanabilirsin anca dedi zatende sesler simdiki kullandigim canta 780d kadar bile degildi az geldi bununla beraber konusmalari nedense cok iyi bir sekilde anladim
odyocunun 1 2 senelik verimli kullanma sonrasi bozulabilir bide yapilamayabilir gibi bisiyler dedigi anladim sanki

@shukufe Milo Micro ve Milo Plus Micro benimde çok ilgimi çekti fiyat olarakta çok makul gibi, 900 TL ve 1350 TL gözüküyor irternette, ama benim kaybıma uyacağını pek sanmıyorum.

Bu tür ufak güçlü cihaz bilgin varsa tavsiyeni beklerim..

sizin kaybiniz zannedersem orta derece:) bizim ileri kayip kulvarinda degilsiniz ama bana az geldigine gore size olabilirmis gibi tahmin ediyorum bu milo pulslari fiat olarak 1400 lira demislerdi bana zatende odyocu ricam uzerine icinde kalmasin bu sana olmaz demisti gercekten sesler az geldi ben az seslerle konusmalari daha guzel anliyorum ama ses duymak az olursa cevredeki olaylari kaciriyorum burnumun dibinde konusmalarida yuksek olunca anliyamiyorum iste
anca kendi kaybim icin biraz arastirdigima oyle bir bilgim yok :eek:o denediginiz oticonun rise olaniyla konusmalar guzel anlasiliyormu iste bende buna merak ediyorum lulak kalibi aldirmamak icin oyle kalipsiz cihaz olsa cok hosuma gidecek hala 6 bucuk yildir kalip yaptiramadim ayaklar geri geri gidiyor kalip aldirma dedinmi:(

Benim kayıp orta-ileri derece shukufe.

Denediğim Oticon İno Rite Power'dı, sesi denediğim cihazların içerisinde en iyisiydi diyebilirim. Belki çok güçlü değildi ama diğerlerine göre doğala yakındı bence. Kapalı bir odada denedim onu not olarak düşeyim.

Diğer denediğim cihazlar Phonak Audeo S Smart 1 çok güçsüzdü Starkey İgnite kulak arkası çok kısa bir deneme imkanım oldu oda ikisinin ortası diyebilirim :)

Üst Alt