Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Işitme cihazı hakkında herşey

hasan334

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar

Günümüzde en son teknolojiyle üretilmiş, farklı stillerde, özelliklerde ve görünümlerdeki işitme cihazları günlük yaşam tarzınızdan ödün vermeden, hayatınızı daha da zenginleştirmektedir.

Ancak tüm işitme cihazları temelde aynı özelliklere sahiptir. Duymak istediğiniz sesleri yükseltmek üzere üretilmişlerdir. Gürültülü ve sessiz durumlarda yumuşak sesleri duyulabilir yaparken aynı zamanda yüksek sesleri daha konforlu hale getirirler. Hiçbir işitme cihazı tüm işitme problemlerini çözemez ya da eski duymanızı tamamen geri getiremez ancak sağladığı amplifikasyonla daha iyi duymanızı ve daha iyi anlayabilmenizi sağlar.

Bir işitme cihazı genel olarak minyatür bir amplifikasyon sistemidir ve aşağıda sıralanmış parçalara sahiptir:

Bir mikrofon
Bir amplifikatör (en çok kullanılan dijital sinyal işleme sistemidir)
Receiver adıyla bilinen minyatür bir hoparlör
Akrilik veya silikondan üretilmiş kişiye özel kulak kalıbı veya kişiye üzel üretilmiş kanal içi cihaz kabini
Bir pil.

İşitme cihazı yukarıda da bahsettiğim gibi sorunu tamamen ortadan kaldırmaz ancak;aldığınız yer çok önemli çoğu yer satışı gerçekleştirdikten sonra hasta ile ilgilenmemektedir.Satış sonrası hizmeti iyi almak ,gerekli ayarlamaları zamanında,sorunsuz ve en önemlisi doğru ayarlamalarla kulağa daha ergonomik şekilde yerleşmesini sağlamak en önemli ölçüt.

Yığınla paralar verip cihazından istediği verimi alamayan binlerce insan yine ikinci kez almak ile karşı karşıya kalmakta o yüzden bin düşünüp bir karar vermek en doğrusu.

Konu ile alakalı olarak işitme kaybı olan arkadaşlar işitme testlerinizi gönderirseniz size bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Saygılarımla.
Best Regards.

ileri derecede işitme kayıpları için malesef kulak arkası hiç bir cihaz fayda etmiyor. Odyocular bunun farkında olduğunu bile bile neden cihazı satmak için bın bir türlü kılığa giriyorlar ? Sana işitme testimi göndersem bana nasıl yardımcı olacaksın ki diğer odyoculardan farklı ne söyleyebilirsin ki? Marka model mi önereceksin bence yanlış yerdesin gidip odyoculara nasıl ayar yapılır onu öğret hasan bey...

Ben size cihaz önermeyeceğim yada şu marka modeli de al demeyeceğim siz haklı olabilirsiniz bu sektör artık öyle bir rant kapısı olmuş ki insanların sağlığının öneminden çok paranın gelirin önemi artmış ben tam olarak yazımda değinmek istediğim şey cihaz sonrası ayarlamalar yani satış sonrası hizmetten bahsetmek.Benim babam da işitme kaybı vardı bi kaç yer bizi susitimal etti ancak araştırmalar sonucu bir şekilde bir firma dan çok hanım bir bayan (odyolog ) hem de evimize gelerek ayarlamalarımızı yaptı şimdi şükür eskisinden daha iyi sorun tamamen kalkmadı ancak kısmi de olsa çözüldü.

twilight

isitme cihazlarina cokta iftira atma dicem cok ileri isitme kayipli koklear implant magduru biri olarak.
valla billa isitme cihazim olmazsa hic ses duyamiyorum. konusmalari anlamak dudak okumayla olsada ses duymayinca nasi dudak okuycaz. bigun cihazsiz durabiliyormusun.

Cihazın faydası vazgeçilmez bir etken .Tartışmasız sorun iyi bir cihaz bulmak ve iyi firma bulmak.Aslında sorun sadece bu.

Benim anlamadığım; belli ki maliyeti çok düşük olan bu cihazlar nasıl oluyor da bu kadar pahalı oluyorlar?

Serbest piyasanın rekabeti bu sektöre niye işlemiyor sizce? Bir de devlet bu kadar vergi koyacağına üretimine teşvik etse ya bari. Biz o kadar parayı ithalata vereceğimize en azından yarısını kendi üretimimize versek yine devlet karda olur. Dışarıdan ithal edip, üstüne bir de bi ton vergi ile vatandaşını soyup halka hizmet diye gözümüzü boyuyorlar! Biz bu nedenlerle en dandik cihazları kullanırken, elin avrupalısı uygun bir bütçe ile en kral cihazları kullanıyor. Dolar da tavan yaptı lira karşısında, ithal ürünler ziyadesiyle artacaktır. Ülkemizde üretiliyor olsaydı ve daha ucuza verilseydi ( satış potansiyeli yükseltilseydi ) bu durumda olmayacaktık.

kapatilizm oldugu sürece cihaz satışı devam eder, işitme kayıplar için tedavinin önüne geçen tek şey PARA!!!
İşitme cihazı sektöründe milyar dolarlar dönüyor o yüzden tedaviyi buldular diyelim, işitme cihazı sektörü buna izin vermez!!!

asadas05

ben oyle dusunmuyorum nedenmi. isitme cihazi ureticileri en bas koklear implantla mucadele ederlerdi bence. cunku koklear implant takilan kulaga bi daha isitme cihazi satamiyorlar.
sagirligi yok edebilecek tedaviyi bulamayacaklar yakin zamanlarda bence.olmus sinirlere care bulunsa kimseye olum yok:eek:biz nasil duymadigimizdan sikayet ediyoruz. felclilerde oyledir. onlara bile care bulamiyorlar. kaldiki en nazik olani en karmasik olani isitme sistemiymis okuduklarima gore.

Şimdi söylediklerinde haklı olabilirsin ama bunlar birkaç insanın firmanın sorumluluklarını insanca yerine getirmemesinden kaynaklı sorunlar yaşıyor;örneğin gidiyorlar adam duymak için verecek parayı alacak karşıdaki bu durumu kullanıp satmak amaçlı onun zayıf noktasını kullanıyor ayrıca düzgün kullanıldığı takdirde ve gerekli ayarlar yapılırsa senin ikinci kez alma ihtimalin düşer tabi aldığın yer de önemli gerçekten ilgili insanlar ve bu işe gönül vermek firmalar mevcut.Para konusuna gelince sen sadece bi kısım eksiklikten bahsediyosun örneğin kanser hastası insanlar var onlarda para ödüyor tedavi için belki çoğunun öleceği aşikar ama adam bi umut diyor biraz daha fazla yaşamak için veriyor.
Duymak içinde aynı şey geçerli bence siz olaya bu açılardan bakınız derim.

Üst Alt