Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı hususunda yardım..?

mhym

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Öncelikle böyle bir platform kurup birbirinize ve başkalarına her anlamda destek olduğunuz için çok teşekkürler.

Sizden bir konuda yardım rica edeceğim.

Annemde işitme kaybı söz konusu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Raporunda yazanlar şöyle:

Laboratuvar Bulguları:

Saf ses ortalaması sol kulakta 81/50dB+ , sağ kulakta 56/46 dB. Speech diskriminasyon solda %56, sağda %68.

Karar:

Sağ kulakta orta derecede snik sol kulakta ileri derecede mikst tipte işitme kaybı olan hastanın speech diskriminasyonu düşük olduğundan sosyal yaşamını daha iyi sürdürebilmesi için sol kulağına programlanabilir en 2 frekanslı kulak arkası 1 (bir) adet dijital işitme cihazı kullanması uygundur. ssk.dır.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doktor ameliyat olamayacağını, cihaz kullanabileceğini söylemiş. Kendisi 65 yaşında, cihazı doğru dürüst kullanabilir mi bilmiyoruz.

Bu durumdaki bir kişi için bize fiyat/performans açısından en uygun olabilecek, kullanımı rahat hangi cihazı ya da cihazları önerirsiniz?

İşitme cihazları konusunda hiçbir malumatımız bulunmadığı için önerileriniz bizim için çok değerli olacak.

Şimdiden teşekkürler...

Selamlar.. Geçmiş olsun. Doktorunuzun dediğine göre annenizin işitme kaybı kalıcı ve onu zorlayacak bir seviyeye gelmiş. Ben tanı kısmında çalışıyorum kimlere cihaz verileceğine karar verme aşamasındayım. Cihazlar konusunda çok fazla bilgim yok. Bunu en iyi satışını yapan odyometrist arkadaşlarım bilebilir. Benim size söyleyebileceğim kullanmasının yararlı olacağı. Yaşı 65 demişsiniz kullanabilirmi diye tereddütleriniz var anladığım kadarıyla. Emin olun  doğru cihaz seçimi ve doğru ayarlarla cihazdan beklentinizin üzerinde bir fayda sağlayabilirsiniz. bir çok marka var bu konuda iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Hatta yaptırabilirseniz deneyerek almayı tercih edin. Başlarda alışması zor bir durum ama gözlükte aynı şekilde değilmi.. Biraz sabır ve çaba üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun..

Cevabınız ve ilginiz için sağolun.

Siz "kimlere cihaz verileceğine karar verme aşamasındayım" demişsiniz. Sadece yukarıdaki değerlere bakarak siz olsanız cihaz önerir miydiniz? (Değerler bunu belirlemek için yeterli ise tabi.)

Evet yukarıdaki değerler cihaz verilmesine karar vermek için yeterli. Tabiki test güvenilirse. Ben olsam diskriminasyonu iyi olan kulağa cihaz takılmasını önerirdim. O kulaktada ciddi bir işitme kaybı var ve cihaz takıldığında en iyi sonucu bana göre sağ kulaktan alabilir. sol kulakta mikst tip işitme kaybı var demişsin. annenizin sol kulağında akıntı varmı eğer varsa o kulakta cihaz kullanmakta zorlanacaktır. Yani ben tek cihaz önereceksem bu sağ kulak olurdu. Şöylede yapabilirsiniz iki kulağında kalıbını aldırıp ayarlarını değiştirterek her iki kulağada deneyebilirsiniz tabi aldığınız yer bunu yaparsa annenizde hangisiyle daha rahat ediyorsa o kulağına göre alabilir cihazını.

Elimden geldiği kadar burdayım...

Sol kulağında akıntı olmuyormuş. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Cihaz konusunda nasıl bilgi edinebilirim? Çok sağolun

zaten isitme cihazi daha iyi duyan kulaga olur ilk tercihte
obur kulak baya ileri oldugundan ses duyar ama anlama kisitli olur bu tarafta duydugunu nispetyen daha iyi anlarken istew o kulaga alsanizda birazicik luks olur deyimini kullanabiliriz bi varki iki tarafli ses duymak iyidir:)isitme cihazi aldik diye tam saglam kulak gibi olmayacagini varsayarak kalan isitmenize yardimci olacagini kabul ederek alirsaniz cihaziniz ise yara yok illada cok iyi duymayi beklerseniz hayal kirikligidir
ilk cihazda biraz kalip filan biraz alismak zor olsada duyarken rahatladiginizdan bu kulfete dayaniliyor
iyi markalarin satici firmalarina elinizdeki isitme olcumuyle gidin ama ordada odyo testi yaparlarsa daha iyti olur
cihazlari zaten odyometrist size onerecek siz beklentiniz ve odemeniz soylerseniz tercihinize sunar ve dener simdiki dijital cihazlr varken bide nasil duydugunuzu odyocuya soyleyerek ayarlariniz yapilinca isitme cihazi bayagi iyi oluyor yasamda yardimci iste:)

Cihazlar konusunda yardım istemişsin. O kadar çok marka var ki iyisi şu demek zor benim için. Benim sana diyebileceğim kullanan kişilere sorup hangi cihazdan daha memnunlar onu öğrenmen. Sonrada dediğim gibi denemeden alma. Nereye gidersen git denemek istediğini söylemeni tavsiye ederim. Cihaza alışmak zordur ne yazıkki.. Ama aldığınız yer bu konuda size yardımcı olacaktır eminim. Gözlük gibi tak çık olmuyor seslere alışmak gerekiyor. Ve başta rahatsız eden sesleri söyleyip ayarlarını iyi yaptırmak gerekiyor. Başta ara ara takarak alışmaya çalışılabilir. Bakımıda iyi yapıldıktan sonra bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum. İyide fayda sağlayacağınızdan eminim. Ama gene dediğim gibi size sol kulağa yazmışlar ben olsam sağ kulağa alırdım. Soldan pek bir fayda sağlayacağınızı en azından sağdan sağlayacağınız kadar fayda sağlayabileceğinizi düşünmüyorum. Esen kalın...

Danimarka menşeli cihazları tercih edin sorunsuz kullanırsınız

size cihaz önerim sirasiyla phonak,iticon,videx,resun ve siemens.bence de akinti olan kulağa yok,en iyi işiten kulağa cihaz alin deneyin,memnun olmazsaniz akinti olana da alin.cihazlarin en büyük düşmani nemdir,o yüzden su geçirmez cihaz alirsaniz iyi olur.mesaıla phonak amra m h20 ve nios gibi

tabi sağ kulağa kulak içi de taka bilir ama daha iyi işitme olsun diye ve genç yaşda anneniz olmadiği için kulak arkasi daha kolay olucak

Isitme cihazi programlama

Merhablar degerli uyeler,

Benim de benzer bir sorum olacak, 57 yasindaki anneme sol kulagi icin sensorineural isitme kaybi (bilateral) (H90.3) teshisiyle asagida yazdigim ozelliklerde isitme cihazi tavsiye edilmis, bu ozellikler cercevesinde 1.sorum tavsiye edeceginiz cihazlar var midir, 2.sorum ise ben suan amerikada`yim buradan bu cihazi alsam Turkiye`de ayarlarini yaptirabilirim maliyeti ne olur ya da kendimiz ayarlarini yapabilir miyiz. Bir de devlet bunun bir kismini karsiliyor mu bilen vardir muhakkak, simdiden cok tesekkurler.

Isitme Durumu

1.saf ses ortalamasi hava sag 72dB sol 28dB; kemik sag 33dB sol 22dB,
2.konusmayi alma esigi (cift) sag 70dB sol 30 dB
3.konusmayi ayirt etme (cift) sag %40 sol %68

Ozellikler

1.sol kulak icin
2.dijital programlanabilir
3.cift mikrofonlu
4.en az 4 kanalli
5.feedback yonetimi ozelligi olan
6.1 kalip ve 26 pil

Merhaba Evren bey öncelikle geçmiş olsun. Ben cihaz konusunda tavsiyede bulunmuyorum çünkü cihaz satımıyla ilgilenmiyorum. bu sorunuza işitme merkezi olan arkadaşlar cevap verirse daha doğru olur bence. Cihazlarda elektronik eşya gibi birçok farklı çeşidi var. özellikleri arttıkça tabiki fiyatta artıyor. Türkiyede devlet bunun bir kısmını karşılıyor eğer değişmediyse analog cihazda 250tl. dijitalde 350tl civarında bir miktar ödüyor. Anneniz yaşadığı yerde sizin alacağınız markayı satan işitme merkezini bulup onlara yurtdışından cihaz getireceğini ayarını yapıp yapamayacaklarını sorarsa bence daha sağlıklı sonuç almış olursunuz. ondan sonrada cihazın bakımı ve ayarıyla orası ilgilenir mağdur kalmazsınız. İyi günler.

gasanıv, shukufe ve sahteseytan cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürler...

evren bey bi yanlislik olmasin sag 72 db sol 28 db isitme kaybina sol kulak icin cihaz yazildi diyorsunuz 28 db isitme normal isiten kulak gibi odyometrist daha iyi bilir ama
size sag kulak icin lazim olmali isitme cihazi
amerikadan isitme cihazi alirsanizburda ayarini yaptirmak sorun ki ne sorun olur saticilar anca kendi satarken iyi tam ayar yapiyorlar:(baskasinin sattigi cihaza oyle kendi sattigi gibi ozenmezler ayar islerinde oylede nazik oluyorki biiisuru ayarlar:( basima geldiginden diyom senin 4 kanalli cihazina bi kanal ayar yaparlar parayla bile olsa yapariz ederiz derlesede yalan:(birde tek ayarlamayla olacak bise degil kac kere ayar yapiliyor bi cihaza oturmasi icin
ustelik siz alacaksiniz donus yok ama yasadigi yerden alirsa anneniz deneme asamasinda begenmezse gider baska cihaz dener begendigini alir onun icin siz yollamayin cihazi bence
sgk kurumu 550 lira oduyormus artik siz amerikadan alirsaniz bu parayi odemez buda var

selam...

Her ne kadar diğer kulakta işitme kaybı az görünse de bence her iki kulağa cihaz almanızı tavsiye ederim. Tabii bütçeniz elverirse...
Shukufe'nin dediği gibi işitme cihazı denemeden alınmaz...
Phonak , Oticon başta olmak üzere Resound, Widex, gerçekten iyi markalar..
Siemens te iyidir fakat çok sık ithalatçı değiştirdi sıkıntı yaşamamak adına çekiniyorum önermeye...

Çift cihaz almanın avantajlarından biri cihazların bazı modellerinde cihazların birbiri ile haberleşerek en iyi sonucu alması ( binaural işlem)
İlk başta alışmak zor gelse de alışınca keyiflili oluyor...
Eğer görünmesinden çekinmiyorsanız kulak arkası modellerden almanızı tavsiye ederim neme dayanıklı olması kaydıyla...
Kulak içi ise kulak akıntısı veya kulak kiri olduğu zaman tıkanabilir ama bu problemler yoksa tercih edebilirsiniz...

Bir de size güven veren ve sizle en az 1-1,5 saat sıkılmadan çekinmeden ilgilenen stıcılardan almanızı tavsiye ederim..
Ben yakında işitme cihazı alacağım servisine güvenmediğim yerden asla almam ... Gerekirse çok az fazla veririm yine de güvendiğim yerden alırım...

Cevaplariniz icin cok tesekurler,

Sol kulakta konusmayi ayirt etme skoru %68 sag kulakta ise %40 gozukuyor. Degerler onceki mesajimda yazdigim gibi ve raporda sol kulaktaki isitme kaybina yonelik kayip frekanslari karsilamasi icin ve sol kulak icin diye acikca ifade edilmis.

Ayrica bu forum cok hosuma gitti, annemin vesilesiyle sizlerle tanismak guzel oldu. Uzun zaman olmustu kamil insanlarla konusmayali. Demekki engeller insani engellemiyor kamillestiriyor. Bu arada baska sorularim da oalcak konuyla ilgili fakat onceki sorularimim cevabindan sonra ins.. hepsini birden sorup da karistirmayayim bilgileri birbirine.

Arkadaşların fikirlerine katılıyorum. Ama bu cihaz verme işi biraz karmaşık. Annenizin sol kulakta işitme kaybı az görünsede diskriminasyonu baya düşük. Sağ kulakta ondanda düşük. Cihazı yazan kişi sola vereceği cihazla daha iyi sonuç alacağını düşünmüştür. Eğer diskriminasyon yüksek olsaydı biraz daha ben sağa alsın derdim. Muhtemelen tek kulak çok iyi duyarsa yeterli diye düşünmüş. bu sonucuda soldan alabileceğine karar vermiş. Genelde biz cihaz vermek için hava yolu eşiğinin 40dB olmasını bekleriz. Ama hastaya ve şikayetine göre, cihaz veren kişinin düşüncesine göre bu standart değişebiliyor. İki cihazı bende öneriyorum benim fikrime göre en sağlıklısı, ama maliyeti yüksek. Bahadır kardeşimin dediği doğru cihazı almakla iş bitmiyor önemli olan sonrası iletişimi iyi olmayan yerden almayın bencede yoksa işe yaramayan bir cihazla başbaşa kalırsınız. Shukufe nin dediğide doğru ne yazıkki bizim memleketimizde insanlar yardımcı olabilmekten çok ticareti düşündükleri için böyle tepkilerle karşılaşmanız doğal o zamanda problem yaşarsınız.. Eğer mümkünse sizin için türkiyeden almanızı tavsiye ederim. Phonak , Oticon,Siemens benim tercih ettiğim cihazlar. Ama dediğim gibi denemeden almayın.

size cihaz önerim sirasiyla phonak,iticon,videx,resun ve siemens.bence bir kulağa cihaz alin deneyin,memnun olmazsaniz 2cihaz alin.cihazlarin en büyük düşmani nemdir,o yüzden su geçirmez cihaz alirsaniz iyi olur.mesaıla phonak amra m h20 ve nios gibi

tabi sağ kulağa kulak içi de taka bilir ama daha iyi işitme olsun diye ve genç yaşda anneniz olmadiği için kulak arkasi daha kolay olucak

bence anneniz birdaha odyo testine girmeli bu testin yanlis olma ihtimali var 28 db ile konusmalari anlamiycak:confused: zatende devlet hastanelerinin odyo olcum cihazlarina guvenmem ben kalibrasyonu bozuk simdi cihaz alirsaniz o teste gore cihaziniz uymayabilir
en dogrusu guvenilir satis merkezinde iyi bi odyo olcumu ona gore cihaz deneme ondan sonra karar vermek daha saglikli olur
bu durumda 28 db isitme kaybina nasi bi cihaz alinirki sakin ola amerikadan almaya kalkmayin

Bugün annem aktifduyudan fiyat almış. Phonak Solana / Casia / Dalia modellerini önermişler. Yalnız odyometrist bayan orada denemesine müsade etmemiş. "Almaya karar verin, o zaten pil gibi kulak içine takılıyor. " ayarları yapılıyor demiş. Anlamadım açıkçası. "Bir de yetkilinin yazdığı notta kanal içi H2O çalışılmaz." diyor. Bu ne anlama geliyor.

Önerilen modeller ve deneme yaptırılmaması konusunda ne dersiniz?

Teşekkürler...

Denemeden kesinlikle almayın... Sonuçta hangisinin olacağını veya olmayacağını bilemezsiniz...
Size tavsiyem bu konuda ısrar etme hatasına düşerlerse uzatmayın ve gidin oradan...
Taksim'de Duysel diye bir firma var onlar çok yardımcı oluyorlar hem denemenize de izin verirler...
Ellerinde Hem Phonak hem de Oticon marka var. Hatta yanılmıyorsam Resound ve Widex marka da var. Çeşitli markaları denersiniz ilgi ve alakaları da gayet iyidir.
Aktif duyu'da (Kadıköy)Nihal hanım var benle çok ilgilenmişti o yüzden oradan aldım ben. Yoksa Duysel'den alacaktım...
Denemeden almayın sakın sonuçta az para verilmeyecek... Zaten duysel'in fiyatları aktif duyu ile aynı....
Kulak arkası modellerin nem ve suya karşı direnci daha iyidir. Sanırım o yetkilinin yazdığı da kulağa su kaçması.. vs gibi durumlarda garanti dışı demektir...
Ne olursa olsun denemeden almayın hem belki Phonak değil Oticon ya da Resound falan beğenecek bilemezsiniz..

Cevabınız için çok çok sağolun. Bir de yetkili anneme kulak arkası değil de sanki kulak içi önermiş anladığım kadarıyla. Buradaki cevaplar da genelde kulak arkası yönündeydi.

Kulak arkası ya da kuılak içi çok önemli değil...
Önemli olan istedeiğiniz verimi alması...
İşitme kaybınız düşük seviyede ise kulak içi de kullanılabilir tabii estetik açıdan güzel olur görünmez hem...
Ama kim ne derse desin kulak arkasının performansına ulaşacağını sanmıyorum...
ama dediğim gibi denemek her zaman teorik bilgiden iyidir...

allahahallah hic boyle denettirmeden almaya karar ver pil gibi kulak icine takiliyor diyen odyometristmi olurmus:confused: dijital cihaz denenmeden ayarir begenmeden alinirmiymis :mad:sankim ameliyatla kulaga takilacak:p
ustelik ilk defa cihaz alacak sahis yasli
peki bu insan bu kulak icini kolay kullanabilirmi o ne bicim odyocuymus sen tabanlari yagla baska satici ara
ilk defa cihaz alacak insanlar daha kolay yolunuyor bilin kili kirk yarip deneyince memnun olmadiginiz saticidan cihazdan uzak durun derim

kulak arkası almaya çalışın.hem fiyat acısından uygun hemde teknolojik açıdan .genç birisi olsaydı estetik açısından kulak arkası hoş durmayabilirdi.denenmeden almayınız çünki ses kaliteleri her cihazda farklı.birde başka mağazalrıda gezin gerekirse.onlardada test yaptırın.ben phonak kullanıyorum.phonak,siemens,toicon ve widex tavsiye edebilirim.
odyocu bayan denemesine müsaade etmediyse hemen karşıda bahariye işitme var onlarda phonakla siemens satıyor.gitsin orada denemeye çalışssın.sonuçta deneyebileği işyerinden alsın.

bir ikinci satış sonrası hizmette çok önemli.daha denetmeden cihaz satmaya çalışan birisi satış sonrası ne yapacak Allah bilir.

Üst Alt