Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için hangi marka model tavsiye edersiniz? Sağ 85 sol 107.

hulya06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar, ben phonak analog işitme cihazı kullanıyorum sağ 85 sol 107 diğital cihaz almayı düşünüyorum ve araştirirken hangi markayı önerirsiniz :)

Yine mutlaka phonak tavsiye ederim. Phonakta ileri derece kayıplar için dünyada tek olan bir model olan naida v tavsiye ederim. Naida V ileri derecede işitme kayıpları için dünyada son teknolojiye sahip tek cihaz. Eşdeğeri yok. 16 kanallı. 5 programlı ve en önemliside 5 programın otomatik geçiş yapması. Ayrıca neme karşı dayanıklılığı olan tek cihaz. Bir de özellikle çocuklar, gençler ve öğrenciler için en önemli özelliği yüksek frekanslarda duyulmayan sesleri s,ş,j gibi frekans sıkıştırması yaparak duyulabilen aralığa taşıması. Bu konuşmayı anlamada çok önemli fark yaratıyor.
phonak hakkında daha çok bilgi almak isterseniz İstanbul ve Ankarada yerleri açıldı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
İstanbul tel: 0216-3459020
Ankara tel: 0312-4354090

Gaes markasından digital analog var onu tavsiye ediyorum ben aldım ve çok memnunum..
Senin işitme kaybın baya ilerde o yüzden digital analog var onu bi dene farkını görüceksin..
Her istedigin markayıda dene aceleci olma..

Artık dünyada tamamen dijital cihazlar kullanılıyor. NE yazık ki ülkemiz diğer avrupa ülkeleri tarafından hala eski teknolojiler için bir nevi çöplük gibi görüldüğünden eski modeller Türkiyede satılmaya çalışılıyor. İyi ve net bir işitme için ben kesinlikle bu konuda çalışan birisi olarak dijital cihaz öneriyorum. Mutlaka deneyerek cihaz alın ve bilinen markalardan şaşmayın derim.

asıl önemli olan marka model değil sizin deneyip beyendiğinizdir.

Deneyip beğenmeniz tabii ki çok önemli ben de bunu tavsiye ediyorum. Fakat deneyip beğendikten sonra unutmamanız gereken şey şu: Bir arıza ya da memnuniyetsizlik durumunda birini bulup bulamayacağınız. SAtın aldığınız cihaz firması size sonrasında servis garantisi verebilmeli. Aldığınız cihaz hemen 3 ay sonra arıza vermemeli. (ortalık çin malı ucuz cihaz dolu) Sorununuz olduğunda karşınızda muatap bulabilesiniz. Bugün git, yarın gel denmemeli. Sonrasında zaten tamir olmuyor, siz yeni cihaz alın diyerek kandırılmamalısınız. Bu yüzden bilinen markaları gezin, deneyin, sonra karar verin diyorum.

sevgili bluex
beni korkuttunuz acikcasi cin mali isitme cihazlari diye
ben 2 yil once danovox resound canta 780 d almistim her ne kadar programin oturmasina kadar epeybi uzuntu ceksemde cihazin ses kalitesini denedigim hicbir markaya degismem simdiki halde cok memnunum cin maliymis benim isitme cihazimda
aldigim firmadan iyi bi hizmet hic ummuyorum cihaz olarak hic sorun cikarmadi masallah 2 yildir ya bozulursa diye aklim cikiyor
cok dikkatli temiz kullanmaya gayret ediyorum tamircinin eline gecince zaten pek bi iyilik ummuyorum sanki tamire giderse ise yariyomu tamir dedikleriki

Sevgili Shukufe merhaba:)
Cihazınızı söylediğiniz gibi temiz ve dikkatli kullanmaya devam ederseniz daha uzun süre kullanabilirsiniz. Akşamları yatarken kalıplarınızı suyla yıkyıp temizleyin. Kalıplarınızı kirli bırakmayın. Cihazınızıda dikkatli kullandığınız sürece daha çok verim alırsınız. Çin malları konusunda düşüncemi söyledim. Ne yazık ki çok kaliteli olmuyorlar ve servisleride kolay bulunmuyor. Bozulduklarında da kolay tamir olmuyorlar.

slm arkadaşlar ben diğital cihazı denerken analog kadar yükses ses çıkmıyor yani sesi yükseltiriz diyorlar ama yüksektmeyi tavsiye etmiyorlar yani diğital cihazlar analog cihazlar kadar yüksek ses çıkmazmiş 15 gün sonra alışırmışım bu doğrumu sizce

her 15 günde bir artım yapılıyor evet.bu sayede yavaş yavaş alışıyorsun cihaza

Cihazdan en iyi verimi almanız için çok yüksek seste kullanmayın diyoruz. Analog cihaza alışmış kişiler ne yazık ki dijital cihaza alışmakta biraz zorlanıyorlar. Fakat bu çok uzun sürmüyor genellikle. Eğer dijital cihaz kullanmaya başladığınızda ses bir süre kullandıktan sonra hala size yeterli gelmiyorsa yeniden program yaptırabilir ve sesi biraz daha açabilirsiniz. Yine de size önerilen ayarda kullanmaya çalışmanız en doğrusu olacaktır.

arkadaşlar çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için ben araştırmaya devam ediyorum hayırlısı bakalım :)

Sevgili Hülya06,
mutlaka deneyerek cihaz al. En azından 3 değişik marka dene. Her markanında varsa işitme kaybına uygun farklı modellerini de dene. Dilerim herşey gönlünce olur ve istediğin sonucu alırsın.

slm arkadaşlar sonunda işitme cihazı aldım sıemens,oticon,earnet,phonak,widex,audio service denedim en azından widex ve phonak güzeldi ikisinden birini seçtim phonak naida V up aldım ve bir haftadır kulağımda takıyorum cihaz güzel yani gürültüyü bastırıyor kalabalık yerlerde rahat anlıyorum ama evde olduğum zaman kötü çünkü hışırtı sesleri oluyor sesi kısıyorum açıyorum ayarlıyamadım neyseki alışırım inş 10 gün sonra cihaz için kontrole gideceğim :)

cihaz hayırlısı olsun.hulya hanım. ne kadar aldınız acaba cihazı.benim de işitme kaybı sana yakın bende almayı düşünüyorum yeni cihaz. ssk ne kadar karşılıyor.

teşekkür ederim iki cihaz toplam 4 bin aldım ama peşin ve taksit fiyatı farkediyor ssk tek cihaza 350 karşılıyor diyorlar ben iki cihaz aldiğim için 700 tl karşılıyacaklar daha belli değil fatura kesilmedi bayi yeni açıldığın için biraz işlemler uzun sürcek

92-102 db kaybım var oticon sumo xp kullanıyorum iyi duyuyorum herhangi bir problem yok

selam mystero acaba ımplant oldunuzmu yasınınz kac benım 2 yasında kızım amelıyat oldu medel opus 2 cıhaz kullanıyo acaba bu cıhaz dıgerlerıne gore faydası daha cokmudur bılen arkadaslarda yardımcı olabılır

ben cevaplamak isterim Aynı cihazı kullanıyorum cok cok iyi müzikten haz alabilyorum sesler gayet net ve temiz bende yaklaşık 6aylık kullanıcıyım medel opus2 zaten zorlandıgım anlarda kumandadan ayar değiştiriyorum cok gürültülü ortama girersem düğün vb. 4noktalı programa getirdiğimde sesler rahatsız etmiyor.

soykankaan;

Acaba ne kadar alacagınız cihaz ben hem implant kullanıyorum hemde 105db lik kulagıma cihaz almak istiyorum.

off bayagı varmış hayırlı olsun şimdiden ozaman

2 kulak gibi olmaz tabi en azından kendi kulakların kıymetini bil ;)

merhabalar hangi cihazı aldınız memnunmusunuz

Merhaba,

PHONAK marka aldım, 2 yılı geçti çok memmunum .

Üst Alt