Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için hortum nasıl olmalı?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
ısıtme cıhazının hortumu duz olması yada bukulu cengel gıbısınden olması bı fark yaptıgı hakkında bılgısı olan varmı
duz hortummu ıyıdır kıvrık hortummu ıyıdır

Şukufe ilk kez senden duyuyorum düzünü kıvrığını...
zaten hortumlar standart...benim bildiğim..hortumum yeni kırıldı yeni aldırdım içinde 5 tane var 15 lira hepsi birbirinin aynısı :D
senin kıvrık dediğin kısım kulaklık kalıbının giriş kısmı mı?
ee oda düz olsa hortum bağlantı sağlayamaz :D :D :D

not:şukufe beni topa koyacak :D

modetor sırıne nıye senı topa koyayımkı
bılenler yazsın dedım yanı sevınırım
sen o zaman bılmıyosun galıba cıhaz hortumu cesıtlerını:eek:

olabilir tebi ben kendi cihaz türüme ait olanı kullandığım için kendi türümü biliyorum :D
burdada benim hatam var tabi düşünemedim bu kısmını için :D

duz hortum derken neyı kastettınız bılmıyorum butun hortumları bılırım saymak gerekırse ince caplı hortum, kalın caplı hortum, kaval hortum, sararan hortum, kararan hortum, boynuz tipi hortum, ip hortum, su hortumu,radyotör hortumu yayık hortumu ....

saka bi tarafa da bana onerılmıstı adres vermeyecegim ank da yemın ederım aynı boynuz gıbı cıhazın ucte bırı kadar buyuktü numune alamamakta hata ettım :))

benım görusum en ıyısı ince ve sararmayan hortum 2 ayda bi degıstırırım 5 lıra alırlar tekine fazla ama yoklukta alıyor insan keske ip gibi olanları da kullanabılsek

allahallah hıcmı bılen bırı yazmaz:(
ınce hortum takarlarsada ugras oglu ugras boynuza takmak ıcın ben gıbı hergun kalıp yıkıyanı bezdırıyor
kalınını takarlarsa bu guzel gırıyor boynuza bu ıncelerden takan olursa boynuza gecırmenın bı kolayı olsa kımsede bısey demıyoya
su cengel hortumu kullananlar faydalı buluyomukı duz olanından

bu konuda yanılmıyorsam akademik araştırma yapılmıştı.
cihazdan çıkan ses şiddeti hortumdan dolayı kayıplar söz konusu deniliyordu raporda.
hortum düz olmalı en kısa boyutta olmalı. hatta temiz ve yeni olmalı. bir iki ay içinde sertleşen hortumlar ses üzerinde de etki yaptığı söylenmekteydi.

hah amma arastırma
hortum ıse yararlıgı gıdınce zaten sertlesıyo catlıyo boynuza sokmak zorlasıyo bunu bılemeden bosuna arastırma nanesı adında bı guzelıne maval okumuslar
hergun yukanan hortum cabuk deforme olmuyo
ama bu benım dedıgım hortum ıgrı bugru gıbı olursada estetık ha

Benim bildiğim, U hortum ve Düz hortum var.

Yıllardır işitme cihazı kullanan biri olarak kıvrık hortum ne duydum ne gördüm...

Not: Sol kulağıma işitme cihazı, sağ kulağıma implant kullanıyorum..

Bu bilgileri shukufe'ye hediye ediyorum:)
Kalıp/hortum tipi cihazın akustik özelliklerini tümüyle değiştirebilir.

Genel bilgi:
1- Normalden uzun kalıp/hortum kalın seslerin daha yüksek duyulmasını sağlar (Erkeklerin ses borusu daha uzun olduğundan sesleri daha kalındır).
2- Normalden kısa kalıp/hortum tiz/ince seslerin daha iyi duyulmasını sağlar (çocukların ses borusu kısa olduğundan sesleri incedir).
3- Cihaz tarafındaki hortum ucu ince; kanala açılan hortum ucu daha genişse (Libby-Horn) tiz sesler yükselir (borazan etkisi).
4- Cihaz tarafındaki hortum ucu, kanala açılan uçtan daha genişse (biopor kalıp içinde büzülen hortum gibi) ince sesler kısılır.

Cihaz tipine göre hortum etkisi:
1- Standart hortum: Cihazın kataloğundaki kazanç/çıkış değerleri bu hortum tipine göre belirlenir.
2- İnce hortum (slim tüp/corda vb): Orta frekanslardaki kazanç, standart hortuma göre daha düşüktür. Kalınlar biraz daha yüksek olabilir. Cihaz kataloğuna bakmak gerekir.
3- RITE/RIT: Hortum kullanılmaz. Hoparlör doğrudan kulak kanalına açılır. Cihazla hoparlör bağlantısı bir kablo aracılığı ile yapılır. Cihaz kazancı, hoparlör tipine göre değişir.

Hortum şiayetleri:
1- Delik/yırtık: Feedback'a neden olur.
2- Kalıp içinde büzülme: Tiz sesler kısılır. Feedback yapar
3- Kalıp ucunda pürüz: Kanal içinde cildin tahriş olmasına ve kanamalara neden olabilir (özellikle bebeklerde dikkat edilmeli)
4- Hortumun sertleşmesi: Hortum çapı daralmadıysa, akustik etkisi olmaz. Kullanım zorluğuna neden olur.
(Hortumun kalıba kıvrılarak yerleştirilmesi veya adaptör kullanılarak yerleştirilmesi akustik etki yaratmaz.)

cok cok cok tesekkur ederım doktor mehmet aksıt bey sıtede herkes okusun faydalansın ama ama bana hedıye ederek onurlandırdınız
tam bılgı bırde bılen ısıtme uzerıne calısandan olunca daha kıymetlı
yanı her onumuze gelen hortum ısıtme kaybımızdakı frekanslara uyup uymadıgını bılmeden kullanmamalıyız
hortumun kıvrılma bıcımının seslere etkı etmemesı ogrendıgımız ıyı oldu

ısıtme cıhazı hortumu

su koklear ımplant yuzunden tek kalan kulagı duyurmak ıcın cros bıcrosu var dıye bı yere bakmadan phonak dıye saplanıp kalmıstım, cıhazı bı sevemedım hatta nefret edıyorum,
baktımkı baska markalardada var bu cros bıcros. sımdı bu nadıaya toka yapıstırıyım. sonrada uzuuun bı hortum takayım kalıba, cıhazıda tam tepeye tokalıyayım ha:D boylece ıkı kulak gıbı olmasada duymayan taraftanda gelenlerı alayım, cok anlamasamda ses duymak gıbısı varmı.
su hortumu nerden alsam acep uzunca. ısıtme merkezıne gıdıp ıstemek zor, odyocularla konusmayı cok sevıyorum ama, ısıtme merkezlerınden ıyıcene tırstım, zatende kım varırkı. hortumu metreyle satan yer bılıyormusunuz

:)
Bu cihazlar 2 en fazla 3 cm. uzunluktaki hortumlarla kullanılmak üzere üretilmiştir. Hortumu uzatırsan, cihazın bütün akustik özellikleri bozulur.
Ama uzun hortum istiyorsan Kızılay'da Metro İşhanı'nda Fo-Re-Si var. Kalıp üretiyor. Mustafa Bey'den rica et sana verir. Ama gülerse alınmak yok!..

komık oldum degılmı Doktor Mehmet Aksıt bey.ama amatorce cıngozluk edecegız. nadıayı yakacagız japonla onemlı degılde dıger taraftan cros bıcros yapacagım zannettım:(bu sızın dedıgınız 2 cm 3 cm uzunluktan sonra akustık bozulursa benım zıhnısınırlılım ıse yaramayacak.
mustafa bey gulsun sevınırım. ınsanları guldurmeyı severımde bızım ıs olmıyacakmıs
degerlı bılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım

kulak kalibinin hortumunu yeniliyelim kirkyilda bi yaptigim sey olsada. bu sefer odyocu ozentisi gibi olmasada kendi isimi gormek adina hortumu aldim geldim. kes sok kolay iste nolucak bismillah dedim
eh yaptik ama dongelec bisey oldu hic begenmedim. bi baska yere gidip taktiriyom artik. daha yeni aldin demesinler:) ugrassam kac hortum degistirsem olurmuki. isi ehline birakayim en iyisi.

kulak kalibi aldirmak en kacindigim sey. yeni yaptirip begendigim kaliplarda nedense parlak bisey surmusler:mad: bu kac yikama olsada gitmiyo. buda hic hosuma gitmiyo. kalibi yapan yerden rica ettim o kalip olcusunu verde bu yapilanini ilk defa begendim diye. bu eski kalip olcusuyle yaptirmayi dusunuyorum. o parlak seye bulamayin kalibimi diye. olurmu Mehmet Aksit bey. sizden rica etsem bilgi verirmisiniz

Kalıbın üstüne sürülen cilanın iki önemli amacı vardır:
1- Üretim esnasında oluşan pürüzlerin giderilmesi. Bu pürüzler kulak kanalını tahriş edebilir.
2- Kalıbın daha kaygan hale getirilmesi. Böylece, kalıp kulağa daha rahat yerleştirilir.
Cila için kullanılan malzemenin kulak için özel bir zararı bilinmiyor. Bazı kulaklarda alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor ama aynı şey kalıp malzemesi için de geçerli.
Sonuçta cila, kalıbın kullanımını kolaylaştırmak için sürülüyor. Elle tutulur bir nedeniniz yoksa, cilaya itiraz etmemenizi öneririm.
..................
Eski kalıp ölçüsüyle üretilen yeni kalıp hayal kırıklığı yaratabilir!.. Eski kalıbı verin ama yeni ölçü de aldırın. İkisini birlikte gönderin.

parlak kalip terlemeyi kolaylastiriyor, birde ben siki olan kalibi kesin kullanmiyorum adami boguyor:mad: kulagida acitiyor. bu parlaklarda kayiyor gibi oluyor o sebep istemedim. cifle ovup parlakligi giderebilirim belki ama kalip aldirmak bana kabus.
eski olcu ise yaramiyacaksa bunu deneersem zarari olmaz herhalde buna birsey dermisiniz. size tesekkur ediyorum bizleri bilgilendirdiginiz icin

Üst Alt