Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için kullanılan piller arasında kalite farkı var mı? Neyi etkiliyor?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
İşitme cihazı için 13 numaralı pil kullanıyorum.önceden 10 tl verip markalı alıyordum adlarını hatırlamıyorum.yani işitme merkezlerinden alıyordum 24 saat açık olup 20 gün gidiyordu.
şimdi 7 tl ye saatçiden maratoni diye pil aldım.15 gün gidiyor.bunun dışında başka farkları oluyormu?
siz hangi marka alıyorsunuz ve niçin.

daha önce 13 numara rayovac marka pil kullanıyordum 18 gün gidiyordu. yeni işitme cihazı aldığım için 10 numara rayovac marka pil kullanıyorum 1 hafta gidiyor..

niye o kadar az.evet rayovaç bndede 20 gün gibi gidiyordu.peki yeni cihazında niye az gidiyor.kaça alıyorsun.24 saat açıkmmı seninkide.

yeni cihaz kanal içi olduğu için günlük 17-18 saat takarsam yaklaşık 7-8 gün gidiyor 1 adet pil :) 6'lı olanları 7,50 TL.den alıyorum.

isitme kaybiniza gore programlaniyorya cihaziniz ne kadar guc harcar ne kadar uzun calisirsa ona gore pil harcarmis cihaz
24 saat gunde nasil kullanilir:)kulaktan cikardiktan sonra pil kapagini acik birakiyoruz o zaman pil harcamaz
rayovac pilleri en begendigim hep onu tercih eder onu ararim 7 7bucuk oluyor simdilerde merkezlerde 15 gunde bir bitiyor
diger markalari begenmedim zincair cabuk bitiyor bende
bide simdi ismini pek hatirlamiycam phonak isitme merkezinden 10 lira 6 si cok iyi diye bi marka vermislerdi 1 haftada bitti hemde biterken bi ugultu oluyordu acaip bidaha ondan almadim

duracell üstüne pil tanımam bulunması zor oluyor ama aradığına değer

benim cihazın bil kapağı yok.kırılmıştı.komple kasa değişecek demişlerdi bende o yüzden sürekli takılı tutuyorum.15 gün gidiyor.

pil kapagi kirik sende ondan memnun duyuyorsun:confused: vallah sasirdim nasi saglam bi cihazmis ole:)

saglam olan cıhazlar değil bozuk olan bızım kulaklar :))

pil dert degil 10 ad 1 tl ye alıyorum şimdi yeni işitme cihazı aldım star key gözlük tipi bundan sonra orjinal kullanacam bakalım kaç gün gidecek daha önceleri orjinaller 25 gün gidiyordu benim pil 675 serisinden

Oticon Sumo dm işitme cihazlarım için Sony marka 675 no. pillerden kullanıyorum. bir tanesinin, günde yaklaşık 16 saat kullanımla 2,5-3 hafta kullanım süresi var. daha önce kullandığım bilinen pil markalarından daha uzun süre dayandığını farkettim ve memnunum. 6'lı kutusu 12 lira.Bu arada pillerinizi alırken son kullanma tarihlerini kontrol etmenizde fayda var. son kullanma tarihi ne kadar ileri bir tarihse pil kullanım süresi de artar, 3 yıldan aşağı olanları almanızı tavsiye etmem,
saygılar.

ben 6 ad dini 5 liraya alıyorum sony yi hemde

duanca;
Ben de Sumo DM kullanıyorum ve 675 pil 5-6 gün gidiyor...
Sen bir pili 15-20 gün kullanabildiğini yazmışsın..
Sony piller mi kaliteli anlayamadım...

En uzun süreli giden pil Activeair pillerdi, çok memnundum..
Ama artık her yerde bulamıyorum..

Atioksidan merhaba..
Ben de Sumo DM kullanıyorum ve günde en az 16-17 saat kullandığım halde bir pil en az 2 hafta gidiyor. 5-6 gün çok az, hangi marka pil kullanıyorsunuz siz? Activeair pilleri Duracell üretiyor ve şu anda Duysel bayilerinde satılıyor (8 TL). Ben de ordan alıyorum.
Selamlar..

isitme cihazi eskimis olabilirmi sevgili hunsal sevgili antioksidan
hani nasil bi araba bi elektrikli ev aletleri eskidikce enerjiyi cabuk harcar
benim kullandigimda superpowrer cihaz herne kadar sizlerin sumodan biraz daha dusuk olsada 15 gun kullaniyorum bir pili uyanikken genelde hic cikarmam cihazi

sevgili shukufe,
eskimeyle ilgisi var mıdır bilemiyorum. fakat benimki de eski sayılır, 3,5-4 senedir tepe tepe kullanıyorum. genellikle yüksek güç gerektiren cihazlar pili daha çabuk tüketir. ama aynı cihazı kullandığımız halde, bende 15 gün giden bir pil, onunkinde 5 gün gidiyorsa ortada bir sorun var demektir. belki antioksidan idis'lerde satılan zenipower markalı çin malı pillerden kullanıyordur. eğer o pillerden kullanıyorsa tavsiyem asla bir daha kullanmaması. son derece kalitesiz, akma yapan bir pil. idis'in böyle düşük kaliteli bir pili satmasını anlayamıyorum. fiyatı ucuz (4,95 TL) diye mi bunu satıyorlar, bilmiyorum.

idisten zenipover pil epey aldim bende sevgili hunsal hicte 4bucuk liraya vermedilerdi 7 lira oduyordum onlara bikac sefer hortumda yaptirmistim hemen kopardi kopmayanida bir iki ayda eriyik yapis yapis olunca tekrar yaptiriyordum IDIS diye marka diye pek guvenmistim ama reklamla buyuk marka olunmuyormus :)

evet evet, zenipower kullanıyorum sevgili hunsal..
acaba ondan mıdır diye merak ettim ben de..
cihazı da IDIS'ten almıştım,
pilleri de IDIS'ten alıyorum sevgili shukufe..

cihazı mart 2009 almıştım..
hemen hemen 3 yıl olmuş,
yani kullanım sürelerimiz hemen hemen aynı...
iki pil arasında bu kadar fark edebilir mi yahu...?!?

ben de Duysel'lerde Activeair arayacağım bundan sonra, bilginiz için teşekkür...

rica ederim. ben de idis'in adına güvenip bu pillerden 5 paket falan almıştım. 1 paketi yanımda diğerleri evde duruyordu. 1,5-2 ayda bir paket bitti. çok çabuk bitmesi dikkati çekmesine rağmen kullanmaya devam ettim ve 3 paketi böyle kullandım. sonrasında ise evdeki paketlere baktığımda, pillerin üzerlerinde pasa benzer bir şey oluştuğunu farkettim, belli ki akıntı yapmıştı. bir daha da asla o marka pil almadım.

arkadaşlar benim de 10 numara olan pil 4-5 gün gidiyor.. 13 numara olan ise 1 hafta 10 gün anca gidiyor.. pillerin markasına dikkat etmek de hiç aklıma gelmemişti.. artık daha dikkatli olacağım..

hic bi 10 numara bi 13 numara pil kullanildigini dumamistim gamzecim:confused:
boyle bisey yapmamalisin cihazlar ates pahasi uc kurus iktisat icin cihazi tehlikeye atma derim tavsiye edilen numara hangisiyse onu kullan markadan once

yok canım yanlış anladın...sol kulağımdaki cihaz 10 numara pil ile çalışıyor... sağ kulağımdaki 13 numara pil ile çalışıyor.. yani biri kulaka içi diğeri kulak arkası...

AntiOksidan;
pillerin son kullanma tarihleri, cihazın ses seviyesi,frekans ayarları gibi faktörler her kullanan için farklı olduğundan değişik olabilir. sony pillerin uzun kullanım süresini gerçekten farkettim, bende zeni power gibi genel markaları kullandım ama inan hiç 5-6 gün dayanan pillerim olmadı. sorununu bilemicem. cihazın servse baktır dicem ama başka sorun çıkmasın.
bu arada duyuyorum.com da oticon marka piller satılmakta gayet ekonomik toplca almakta fayda var ben düşünüyorum. ayrıca bu pillerin asılları Varta markadır ki gayet kaliteli pillerdir.

merhaba arkadaslar benımde sol kulak ıle ılgılı işitme problemı var bır suredır tedavı gordum bana işitme cıhazı önerdı dr .bu cıhazları sgk karsılıyormu hangısı ıyıdır ve pıl cabuk bıtıyomus pılı sgk karsılarmı bu sorun bende yenı ortaya cıkdı bu konuları bılmıyorum yardımcı olursanız sevınırım.

Üst Alt